IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
13.12.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 420 (1.7.2008 alkaen)
Koko
86 jäsentä
Tyttöjä: 13 (16 %)
Poikia: 73 (84 %)
Keski-ikä
33,5 vuotta
Otos: 66 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,5 vuotta
Ylläpitäjä
Sarcot

Jäsenet (86)

MokkoriusNanatysNaapurisi^^RikZonMUSKETTISOTURI{RME}Mr_Eetu^timpero^King_SnurreTanze1`5Rane1608TapirusJ4N1kokki_83Funman_Onlyonepena
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandResident Evil 5Luonut: ArmandLauantai 02.10.2010 12:01

Peli: Resident Evil 5

Alusta: PC

Laitevaatimus: täysille asetuksille korkeampi kuin oma koneeni.

Testikone: Yski ja itki aluksi. Kun päivitin näytönohjaimen ajurit alkoi sujumaan.

Ihan kelpo kamaa täydellä hinnalla.

Tätä kokonnaisuutta ei voi eikä edes saa verrata aikaisempiin resievileihin. Lähin vastine pelille on nelososa, kolme ensimmäistä eviliä ovat ihan toinen juttu. Tosin aikomuksenani on pelata kaksi ensimmäistä osaa nostalgiahengessä, siitä syystä että tahdon virkistää muistiani siitä seikasta etta mistä koko pelisarjassa oli alussa kyse.

Alkudemo johdattaa pelaajan afrikkalaiseen kylään jonka väestöa riivaa zombiviruksen uusi muoto. Alun pienen rauhallisen käppäilyn jälkeen parivaljakko pääsee tosipuuhiin, eli ammuskelemaan vihamielisiä ählämeitä ja neekereitä... niin tiedän, kyseiset sanat herättävät rasistisia ajatuksia ja mielipahaa ihmisissä jotkä eivät kuulu valkoisen rodun piirin tai valkoisuudestaan huolimatta tahtovat elää rotuvihasta vapautuneessa ilmapiirissä. (Allekirjoittanut itse ei suosi rotu tai muunkaanlaista rasismia, vaikka en ole mikään ekoanarkisti tai hippikommunisti)

Syy miksi otin asian puheeksi on ilmiselvä, vihollisten virkaa tekevät mustat ihmiset ja ja muslimimiesten näköiset viiksimiehet nimittäin näyttävät suoraan amerikkailaisista vanhoista elokuvista repäistyiltä niin kutsutuilta tyhmiltä mustilta. Jos joku ei asiaa tiedä niin noina vuosikummeninä mustan näyttelijän piti pullistella silmiä ja vaikuttaa muutenkin vähäjärkiseltä verrattuna valkoisiin virkaveljiin. Ainoa ero pelin mustien käyttätymisessä verrattuna noihin takavuosien jenkkifilmeihin on se seikka että he ovat äärimmäisen agressiivisa emerikkalaista sankaria ja hänen naispuolista työtoveriaan kohtaan.

Lisäksi pelissä varastellaan jokaisesta kylästä, temppelistä ja kaivoksesta Afrikkalaisia aarteita jotka voi vaihtaa mammonaksi ja tällä rahalla ostetaan aseisiin päivityksia jotta Afrikkalaiset kellistyisivät entistäkin paremmin. Toki pitää ajatella että sma T-virus voi tehdä myös meistä suomalaisista samanlaisia petoja, ehkä pelin sijoittaminen efrikkaan vain kärjisti asiaa ja sai rasismiepälyni heräämään. Käsittääkseni teos on herättänyt samanaisia tunteita myös muissa ihmisissä.

Kerta nyt aloitin nurinalla niin hoidetaan kaikki likapyykki kerralla. Eli peliä ei tosiaankaan voi sanoa enää samaksi mitä olivat takavuosien todelliset selviytymiskauhut, varsinkin sarjan loistava toinen osa. Voisin jopa väittää että tämä peli ei ole selviytymiskauhua lainkaan. Pelissä ei ratkota visaisia ongelmia, eikä kertaakaan tule sellainen todellinen hiipivän pelon tunne. Vitonen on vain eräänlainen variaatio perinteisestä putkiräiskinnästä ja se ei todellaakaan voi pelottaa kuin korkeintaan kaikkein heikkohermoisimpia pelaajia.

Koneeni ei ole enää mikään eriyisen hyvä nykypelien pelailuun, mutta muistini kohtuullisen isosta määrästä huolimatta peli latautui yhtä hartaasti kuin takavuosien amiga 500satkun korppupelit. Tuli oikein nostalginen tunnelma pelihuoneeseeni... Lisäksi pelissä oli järkyttävä muistivuoto, jokaisella paria tuntia kauemmin kestäneellä pelikerralla se alkoi kyykyttämään laitteistoa oikein olan takaa. Tämä peli myös aiheutti ensimmäistä kertaa pitkään aikaan uusien näytöohjaimen ajureiden asentamisen toimiakseen kunnolla.

Pelin muita vähemmän hyviä puolia olivat mitäänsanomaton tunnelma, tai en sitä oikein osannut tavoittaa pelin keskeltä koko sinä aikana mitä läpipeluuseen meni. vitosessa oli myös sellaisia hassuja parin napi reaktiotesteistä jotka kielivät vahvasti konsolitaustasta. Loppupomon kanssa leikkiminen tuntui ylilyödyn pitkältä puukkohipalta. Mainittakoon vielä että äänimaailma ei ollut ihan parhaimmistoa mutta ei kumminkaan ärsyttäny.

Vaikka haukuinkin peliä melko tavalla. itse teos ei ole edellä mainitusta seikoista huolimatta mikään susi. Räiskintäpelinä se on erinomainen ja viihdyttää loppuun saakka. Aseita saa roolipelimäisesti parannella ja kauppavalikosta voi ostaa mukaan muitakin herkkuja kuten luotiliivejä. Eikä tässä kaikki, tarina itsessään on harvinaisen hyvä ja kantaa itsensä viimeisille metreille saakka. Välividoet ovat ammattitaidolla tehtyjä ja äänimaailmakin on melko muheva. Puhumattakaan osuvan häiritsevistä musiikeista ja hyvästä ääninäyttelystä.

Pelin tekoälykaveri ansaitseen kunniamaininnan, tyttö nimittäin osaa oikeaasti toimia loogiseststi ja on oikeasti hyödyksi pääsankarille.
Harvinaiseta herkkua pelissä joka toista osapuolta ohjaa PC. Nainen tuntui niin korvaamattomalta että luulin häntä väliin jo omaksi vaimokseni ja rakkauden kipinät sinkoilivat kuvaruudub ja pelaajan välillä. Itse päähenkilö puolestaan suhtautui kauniiseen työkaveriinsa kylmän ammattimaisesti ja se olikin ihan hyvä juttu. Sotilaat ovat sotilaita vaikka eri sukupuolta edustaisivatkin.

Edistyksenä aikaisempiin osiin vitonen on sujuvin ohjattava ikinä pelisarjan historiassa ja ulkoasu on kaunis kuin karkki.

Pelin pelaamiseen meni noin viikko (2-4 tuntia per päivä). mutta luulen himonörtin suoriutuvan tästä paljon lyhemmällä ajalla. Mutta peli on parhaimmillaan pienissä annoksissa, se alkaa puuduttmaan yli neljän tunnin sessioissa.

Teosta en suositttele vanhan koulukunnan residentfaneille, muille peli on todella hyvällä juonella varustettu räiskintä.

Hyvää:
Komia
Sujuvin ohjattava
Hyvä juoni
Mukava pelailla

Huonoa:
Poikkeaa liikaa edellisistä osista
Muistivuoto
Loppupomo
Pelottelupeli joka ei pelota

Yleisarvosana: 8/10 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
Sillä tänään on

PELI YÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
JUHLA YÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

btw ostan varmaan 2viikon päästä Resident Evil 5
« Uudemmat - Vanhemmat »