IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Fanclubit
Perustettu
24.12.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 179 (1.7.2008 alkaen)
Koko
19 jäsentä
Tyttöjä: 10 (53 %)
Poikia: 9 (47 %)
Keski-ikä
25,8 vuotta
Otos: 11 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,2 vuotta
Poikien keski-ikä: 25,0 vuotta

Jäsenet (19)

QUEENALICEbaioellu^telluQuebecMaCeBLACKSIENIBlackwindBarbarian_killeee_Pölijämllapanen-Pancho-undisclosedM3TsäMaRjakeithx
« Uudemmat -
Tuolla aiemmin maintisin, että olisi 9 kk odotus edessä. Noh nyt se (MiPac) aika sitten kului, tosin hieman kauemmin siinä sitten pääsi kulumaan, kun italiaanot eivät saaneet tuotantolinjaansa täyteen vauhtiin suunnittelemallansa nopeudella. Tosin pidemmällä odotuksella saattoi olla suurtakin hyötyä, sillä softa on buginen paska tälläkin hetkellä, voin vaan kuvitella, mimmoinen räpellys se olisi ollut tuolloin puoli vuotta sitten.
Kuva tähän väliin niin ei ihmiset nukahda kesken blogin, vaan voivat haaveilla tästä seksipedosta!


Niille jotka eivät jaksa lukea tuota vanhaa blogia, niin kevyt lyhennys aiheesta.
FABtotum, personal fabricator
-3D-printteri, 3D-skanneri ja CNC-kone samassa paketissa (jossain vaiheessa kehittävät kai lisäpäitä, kuten laserleikkurin)
-Italialaista designiä
-Edelleen hyvää hinta/laatusuhdetta tarjoava vaihtoehto, jos printtaamisen lisäksi muut yllämainitut kiinnostavat
-Indiegogo-kampanja, laitteen hinta 1100 dollaria, eli silloin 860e
-Saa tilattua nyt preorderina baut samaan hintaan
-Oli määrä saapua toukokuussa, mutta viivästyi
-Jos tilaa nyt niin saapuu varmaan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Miksikö joku tarvii tällaisen laitteen? No totuus mahtaa olla, ettei tarvitse. Mutta turhakkeet ovat parhautta, ja voi tällä tehdä vaikka rahaakin! En siis tarkoita, että skannaat kolikoita ja jyrsit ne metalliin, vaan vaikkapa tulostat ihmisille esineitä joista he haluavat maksaa rahaa! Tai tutuille joululahjoja, jolloin ei tarvitse ostaa niitä.
Tällä siis voi tehdä kaikkea noin 24cm kuution sisälle mahtuvaa muovikrääsää. Toki on hyvä osta 3D-mallintamisen perusteita, mutta ilmankin pärjää, thingiverse tarjoaa ihmisten ahertamia 3D-malleja pilvin pimein.
Itse olen teollisen muotoilun opiskelija, ja ostin tämän tehdäkseni luokkatoverini kateelliseksi, taikka edistääkseni opintojani, miten vain... Olen käsistäni kömpelö IRL, ja missä muut tekevät käsin tyhmistä mallinrakennusvälinteistä protoja, minä vedän lonkkaa ja annan printterin laulaa puolestani. [on muuten oikeasti aikamoista laulua tuo ääni mitä laite pitää, itse ainakin saan tekno-orgasmeja siitä.]

Laite saapui torstaina, mutta varsinaisesti sen kimppuun kävin tänään. Eilittäin tein jo pari epäonnistunutta yritystä, mutta viikonlopun kiireiden haihtuessa oli tänään jo runsaasti aikaa kokeilla. Vaikka laitteella voi skannata kolmiulotteisesti ja sitä voi käyttää CNC-jyrsimenä, en ole päässyt vielä näiden ominaisuuksien pariin. Erityisesti tuo jyrsiminen kiinnostaisi, sillä bugisella softalla skannaaminen voi olla erittäin turhauttavaa. Palaan sen ominaisuuden pariin luultavasti vasta pidemmän ajan päästä, kun lastentaudit ovat parannettu. Jyrsimistä en ole kokeillut, sillä sitä olen enemmän eläessäni päässyt tekemään kuin printtaamista, eikä minulla ollut jaksamista tällä hetkellä siivoilla sotkuja ja viritellä aihioita (työstöratojen tekemisestä puhumattakaan).

Printtaaminen itsessään on vaivatonta, siis teoriassa. Kuvittelin että laite olisi kuin mikäkin plug-and-play hetivalmis masiina, mutta ihan näin ei päässyt käymään. Tämähän ei olisi vakava ongelma, jos printteri olisi ollut markkinoilla kauemmin, mutta kun on ensimmäisen sadan joukossa, ketkä masiinan saa käsiinsä, ei googlestakaan ole jäätävästi apua. No aikansa miettineenä ja tietoa etsineenä sain koneen käyntiin, suurin tappeluhan oli laitteen yhdistämisessä tietokoneeseen, joka tapahtuu ethernet-kaapelilla. Muutenhan se olisi toki kivaa, mutta kellä on kaksi ethernet paikkaa koneessa? Ei itselläni ainakaan (tosin tässä jo spoilaan, että olipa sittenkin kun olin aikoinani tilannut kiinasta USB-verkkokortin, jolla sain toimimaan printterin ja tietokoneen välisen yhteyden, säilyttäen samalla Internet-yhteyden tietokoneessani). Tämä johti suureen tappeluun DNA:n paskamodeemin nimeltä Inteno VG50(A) kanssa, jota ei saa reitittävään tilaan vaikka luvataan. Paska mikä paska. No sillä jo aikaisemmin kerroin, että olin tuollaisen donglen hankkinut, niin tajusin sen ottaa käyttöön pari päivää tapeltuani. Hyvä että vanhan koneeni emolevy levisi ethernetin kohdalta pari vuotta sitten! Jotain hyötyä siitäkin siis!

Ketään ei varmaan kiinnosta lukea teknisistä huolistani, mutta voin kertoa, teille hieman epäteknisistä probleemista! (jotka oikeasti siis johtuivat teknistä ongelmista, mutta eivät ole niin tylsiä)
Elikkäs noin kymmenen kertaa ehdin printtaksen käynnistää ja epäonnistua saamatta haluamaani tulosta. Aluksi hommat johtuivat softan bugista, myöhemmin omista(?) virheistäni. En ollut kait putsannnut alustaa riittävästi, taikka suutin oli hieman liian alhaalla huonon kalibroinnin vuoksi. Oikei nyt oikeasti riittää ne tekniset jargonit!
Kuviahan te haluatte nähdä!

Tässä kuvassa on esillä ensimmäinen onnistunut printti ja kolme puoliväliin selviytynyttä oliota. Nauttikaa ja raiskatkaa silmänne Instagramin ihanalla filtteriripulilla! No joo... olettehan te jo kaikki tottuneet siihen syöpään...

Seuraavaksi hieman retrohtavaan tyylii toteutettu kuvakollaasi, olkanee hyveet!





Näitä hienoja figuureja voi sitten vaikka maalailla ja käyttää pelinappuloina.

Hienoja ja vähemmän hienoja printtejä saanut tällä laitteella aikaseksi, lisää tulee tehtyä, tuo valkoinen laitteen mukana tullut nauha sattui kulumaan lähes loppuun, mutta onneksi olin tajunnut tilata Saksasta (sillä en osaa tukea suomalaista työtä) filamenttia pari kiloa. Seuraavat kokeilut ja tuotteet tulevat siis kultaisena ja vihreänä!


P.S. parastahan tässäkin laitteessa on sen sopiminen sisutukseeni ja säädettävät LED-valot!

P.P.S. Hieman aiheeseen liittyvän kyselyn mainostusta tähän lopetukseksi!

Säilyykö ammattisi tulevaisuudessa?Maanantai 24.11.2014 23:36, 55 vastaajaa

Onko edes olemassa työtä, mitä ei voisi robotein korvata? Tarvitaanko vaikkapa käsityötä taikka ihmiskontaktia asiakaspalvelussa aina? Jos tarvitaan, tarvitaanko näissä määrin, kuin nykyisin annetaan olettaa?
Pelkäätkö, että tulevaisuudessa työsi voidaan korvata roboteilla?
Onko sinulle aivan sama, että kuka tai mikä työn on tehnyt, jos sen laatu on joka tapauksessa identtinen?
Mitkä voisi olla tällaisia aloja, joissa työpaikka on tulevaisuudessa vaarassa robottejen ja tekoälyn kehittymisen vuoksi?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

vallu-allu20.Luonut: vallu-alluTorstai 16.02.2012 15:05

Päivä 20: Kuva auton väristä jonka näit viimeksi.

MihashiHiuspråplem.Luonut: MihashiSunnuntai 29.01.2012 13:01

Mustat vai punaset?

MUSHROOMONSTER[Ei aihetta]Luonut: MUSHROOMONSTERTorstai 09.06.2011 00:55

NYT LETTI TEEKEE AIKA BIGIN CHANGEN!!!!!!!11
TESTI 5
Teeppä seuraava testi, on todella ihmeellinen .
Luvataan ettei se ole mikään ansa. Mutta pliis, tee se hyvin ja
loppuun asti, ei ole pitkä juttu.
Oletko koskaan miettinyt ajatteletko normaalisti vai oletko erilainen?
No, tee seuraava mietintäharjoitus ja löydä vastaus !!!!!!
Seuraa ohjeita ja vastaa kysymyksiin yksi kerrallaan ja niin nopeasti
kuin pystyt , mutta älä mene eteenpäin ennen kuin olet vastannut
edelliseen.
Ei tarvitse kirjoittaa vastauksia ylös.
Tulet todella hämmästymään tuloksesta.
Kuinka paljon tekee:
15+6
3+56
89+2
12+53
75+26
25+52
63+32
näin on, laskeminen on hankalaa mutta tämä onkin oikea harjoitus.
Vielä kerta :
123+5
NYT NOPEASTI! AJATTELE JOKU TYÖKALU JA JOKU VÄRI!
Nyt lähde alaspain.
Vieläkin vähän alaspäin.
Vieläkin alaspäin.
Ajattelet punaista vasaraa eiko vain???
Jos et ajattele, kuulut niihin 2% väestöstä joka ajattelee erilailla.
98% väestöstä vastaa punainen vasara, kun heille annetaan tämä
harjoitus.
Aika hyytävää eikö vaan?
vatsalihakset kippeenä ja kamala nälkä 8D
Jossain välissä Eriikalle ja tukka tomaatiks <3

LOR3Luonut: LOR3Perjantai 19.11.2010 00:36

kummatki hiukset kelpais mulle.

rinzbitchred comebackLuonut: rinzbitchKeskiviikko 17.02.2010 15:03

...josko saisin punaiseni takaisin?

VILMAAAred hairLuonut: VILMAAAMaanantai 09.11.2009 21:11

Houkuttelee miehiä ja urospaviaaneja
« Uudemmat -