IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
21.2.2006
Tilastot
Käyntejä: 923 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Tyttöjä: 3 (43 %)
Poikia: 4 (57 %)
Keski-ikä
27,7 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,7 vuotta
Ylläpitäjä
Hile

Jäsenet (7)

Kurkkunenkidsumista-ChekulivarpushaukkaAlPacinopersona
« Uudemmat - Vanhemmat »

ÄhhöhOtetaan vastaan rahaa...Luonut: ÄhhöhSunnuntai 18.10.2009 02:17

Rahalajoituksia otetaan avokätisesti vastaan.

Pistä viestiä jos olet valmis lahjoittamaan. Rahat menevät yleishyödylliseen, eli toisin sanoen ostan filmejä.

15m kela maksaa n.15e kehitys toisen mokoman. siirtäminen DVDlle viellä kolmannen + postikulut. Tietenkin haluamme parhaan mahdollisen kuvanlaadun kuvia näytetään 24kuvaa/sekunti. 15m filmiä sisältää 3542 kuvaa, joten kun se jaetaan kahdellakymmenelläneljällä saadaan filmin pyörimisaika eli n. 147s joka on n.2,27min.
Eli kevyesti laskettuna 2,3min elävää kuvaa tulisi maksamaan n. 37e. Kallista eikö?

Mutta eihän tämä riitä, kuvaamamme tarinan juonen kerronta saisi olla hyvin suorasukaista että saisimme mahtumaan koko "Tuntemattoman sotilaan" tähän 2,3-minuuttiin. Eli jos filmimme kestää 10min täytyy ostaa jo 5 rullaa, joka tekee... paljon! Mutta mitä jos näytteliäsankarimme mokaa?! Tämähän tarkoittaa että kohtaus tulee ottaa uudestaan ja kallista filmiä kuluu, eli filmiä pitää ostaa enemmän kuin 10min.

No filmit on nyt hankittu ja kuvaukset aloitetaan, "#¤%¤#-mitä hemmettiä! kamera ei ihandakkaan." Voi ei unohdit juuri että kamerasi on vuodelta-71 ja sen akku varmaan on "kuollut" aikoja sitten ja filmiä siirtävän moottorin hihna poikennut. No mitkä ovat vaihtoehdot: lähetät kamerasi ulkomaille kalliiseen ammattihuoltoon ja tilaat valmistajalta uuden akun (mikäli sellasia on edes saatavilla!), tai otat meisselin kauniiseen käteesi ja avaat kameran rungon "eihän korjaaminen voi vaikeaa olla!"
Avatessasi kotelon singahtaa viisi jousta ulos kamerasta kuin taikaiskusta ja katoavat teille tietämättömille. Sorkkiessasi aparaattia halkaiset pienen hammasrattaan liian isolla ruuvimeisselilläsi ja se muree atomeiksi. No, "eekä mitä" vaan ebaystä ostamasi korvaava hihna paikalleen (jonka tulisi sopia, ainakin myyjän mukaan) ja koppa kiinni. Sitten akun kimppuun (käyttäisivät ranskalaiset paristoja epäkäytännöllisten akkujen sijaan).
Tulkitset akun indokiinalaisista merkinnöistä merkit 7.2V, eli sen täytyy olla akun jännite! No pattereista ei saa sellaisia jänniteitä, joten lähin 9V varmasti sopii tehtävään.

Noniin nyt on kamera huollettu ja filmit hankittu ja elokuvaanne kuvataan. Mutta mitä tulossa on elokuvan huippukohtaus ja sulavan kerronnan välittämiseksi tarvitaan useaa kameraa. Mikä neuvoksi?
1. Ostamme toisen kameran, mutta koska meillä ei ole rahaa liikaa emme osta kalleinta ammattilaislaitetta vaan edullisemman mallin. Mutta voi rähmä tämäkin kaipaa huoltoa eli rahaa kuluu.
2. Vuokrataan toinen kamera!
Filmaus-yhdistys vuokraa kameraa 5e/vuorokausi, kuulostaa järkevältä hinnalta? Taas pieni takaisku yhdistys ei lainaa laitteitaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja me taas asumme Inarissa.
Täytyy siis vuokrata kamera kalliilta ammittalis yritykseltä jonka hinnat ovat aivan toista luokkaa, mutta vuokraamme sen tulevan maineen toivossa jahka oma mestariteoksemme julkaistaan.

Nyt kun kohtauksemme kuvataan kahdella kameralla niin täytyy kuvata kahdelle filmille yhtäaikaa, mutta vain yhtä näytetään kerrallaan elokuvassa, mitä tuhlausta!

Nyt kun elokuva on kuvattu ja filmit kehitetty täytyy se leikata. Siispä sakset ja liimaa kehiin! Mutta eikä mitä, sakset ja liima ei vaikuta parhaalta tavalta leikata filmiä. Siispä meidän täytyy taas käyttää rahaa ja ostaa Katselulaite ja leikkauslaite. Nyt kun filmit on leikattu ja elokuvasi on valmis! Tarvitseehan se esittää, "no mitä ihmettä". Emmehän me omista projektoria jolla filmi voitaisiin esittää. Ei kun taas seuraamaan keltaista pörssiä ja odottamaan että joku myisi vanhan projektorinsa.

Vihdoin joku myi projektorinsa ja lähdet sitä hakemaan. Palattuasi ajat suoraan elokuvan esityspaikalle (IHY = Inarilaiset humpan ystävät) sillä tänään on H-hetki eli vihdoin elokuva julkstetaan.

IHYn kerhotila on katettu päyteen penkkirivistöjä ja etuseinälle on ripustettu iso lakana valkokankaaksi. Sana on kiirinyt kylällä ja koko kylä on saapunut seuraamaan suurenmoista mestariteostasi.

Saavut vihdoin paikalle, sillä naapurin Esko oli tukkinut koko tien traktorillaan ja ajeli 30km/h. Nostat juuri saamasi projektorin salin perllä olevalle pienelle pöydälle. Muutaman minuutin pähkäilyn jälkeen saat pujoteltua filmin paikalleen projektoriin. Enään töpseli seinään ja taidenautinto voi alkaa. Mutta taas pieni takaisku: projektori ei näytä minkäänlaisia elonmerkkejä. No apua on tulossa IHYn rahastonhoitaja Seppo kertoo korjanneensa oman leivänpaahtimensa ja lupautuu korjaamaan projetorimme. Sepon jonkin aikaa kapinetta sörkittyään ja taas kuin taikaiskusta projektori toimii. "Virtajohoto oli sisältä irti", Seppo selventää. Nyt kun kaikki toimii valot himmenevät ja makunautinto voi alkaa...

Jatkoa seuraa....

EmillMaking a movie... Again.Luonut: EmillPerjantai 04.09.2009 19:05

Tänään alkoi taas yksi elämäni hallitsijoista (ei hyvällä.... ) Me tehdään taas elokuva, joka tulee viemään ihan rutosti aikaa mutta kaipa se kannattaa. Ois tarkotuksena lainata ekaluokkalaisiakin (niinpä, mitenköhän se onnistaa...) Oltiin tänään 2,5 kirjoittamassa kässäriä. HUOH! Mut siitä tuli hieno.. :) heh. juu mut au Revoir!
(venla opetti ranskan minikeskustelun : D )

StodeVideosLuonut: StodePerjantai 29.08.2008 14:20

Check out these videos!!
Learn to fly
http://www.summernine.fi/video.php?e=10&id=5019
Run.
http://www.summernine.fi/video.php?e=10&id=4909
A Summer Lost
http://www.summernine.fi/video.php?e=10&id=4626
Last day of Xummer
http://www.summernine.fi/video.php?e=10&id=4572
Picture above is from the Run. and it's used with permission.
By watching you'll be helping a good friend of mine.
« Uudemmat - Vanhemmat »