IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
10.3.2006
Tilastot
Käyntejä: 863 (1.7.2008 alkaen)
Koko
4 jäsentä
Poikia: 4 (100 %)
Keski-ikä
36,9 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Poikien keski-ikä: 36,9 vuotta
Ylläpitäjä
dare666devil

Jäsenet (4)

dare666devilReilukerho_ixelexi__nismo_
« Uudemmat - Vanhemmat »
Miksi ihmiset haluavat elää mahdollisimman vanhaksi? Kaiketi sillä on jotain tekemistä muun muassa kuolemanpelon kanssa. Itse voin rehellisesti sanoa, että olen sinut kuoleman kanssa. Toki se on ikävää, jos menehdyn kovin hitaalla tai tuskallisella tavalla, mutta sille ei sitten voi mitään. Se, mitä kuoleman jälkeen tulee, on ikuinen arvoitus, mutta sekään ei pelota. Olen juuri sen verran uskonnollinen, että jos siellä odottaa kadotus tai paratiisi, luotan pääseväni paratiisiin. Jos taas kuoleman jälkeen ei olekaan mitään, niin ei elämäni aikainen uskonnollisuus ole silti hukkaan mennyt, koska en ole antanut sen rajoittaa elämääni.

Viikatemiehen välttely johtaa luonnollisesti myös siihen, että kuolemaa pyritään estämään, toisin sanoen elinikää pidentämään. 1960-luvulla suomalaisten keskimääräinen elinajanodote oli 68,8 vuotta. Nyt 2010-luvulla se on 79,1 vuotta.

Tämä puolestaan on johtanut siihen, että maailman väkiluku on kasvanut räjähdysmäisesti. 50 vuotta sitten maapallolla eli kolme miljardia ihmistä. Nyt meitä on jo seitsemän miljardia. Tutkijat arvioivat, että 2020 lukuun mennessä maapallon väkiluku tulee olemaan ilmiömäiset kahdeksan miljardia. Joka vuosikymmen väkiluku siis lisääntyy yhdellä miljardilla. Tämä nostaa väistämättä esille monia kysymyksiä. Ehkä eräs yksi tärkeimmistä on, miten meille kaikille voidaan taata perustarpeet, kun ne eivät yletä kaikkien ulottuville nytkään. Tai kyllähän esimerkiksi ruokaakin olisi riittävästi jokaisen tarpeille, jos politiikka ja sisäpiirien kiemurat eivät sitä säätelisi.

Ehkä olisi syytä miettiä myös Kiinan tyyppistä syntyvyyden rajoittamisen soveltamista ainakin niissä maissa, joissa syntyvyysaste on korkea. Suomihan on tämän asteikon loppupäässä, syntyvyysasteella 10,37; kun taas korkeimman syntyvyysasteen omaavalla Nigerialla vastaava luku on 50,54. Tämähän toki saattaa johtaa melkoisen dystooppiseen maailmaan, jossa syntyvyyttä säädellään ja yhteiskunnallisesti epäkelvoimmat ja hyödyttömimmät likvidoidaan. Mikä ei välttämättä olisikaan niin pahasta, jos otetaan huomioon, että 50 vuoden päästä maailman populaatio olisi tätä vauhtia jo 12 miljardia.

Ihmisten tulisikin lakata henkirievustaan kynsin hampain kiinni pitäminen. Muutoin on syytä kehitellä "Earth 2" ja melko ripeään - valitettavasti moinen taitaa olla lähitulevaisuudessakin mahdollista vain tieteisfiktiossa. Itselleni riittäisi kuusikymmentäkin vuotta tätä elämää. Siinä ehtii jo nähdä ja kokea ihan riittävästi kaikenlaista, säästyy pahimmilta vanhuuden sairauksilta, eikä tarvitse kärvistellä eläkkeellä.
« Uudemmat - Vanhemmat »