IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
9.4.2006
Tilastot
Käyntejä: 1531 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 1
Koko
46 jäsentä
Tyttöjä: 34 (74 %)
Poikia: 12 (26 %)
Keski-ikä
27,5 vuotta
Otos: 26 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 26,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,2 vuotta
Ylläpitäjä
Hypokondria

Jäsenet (46)

kaa0sLoxeilluusiaaKrishuAtelofobiavenlayaa-TonttarainenRifinaTempeleHoraanekoIimaki[Cherry]söpökettuHypokondriagrimmsonBat-Raven
« Uudemmat - Vanhemmat »
Sukupuolet. Mies ja nainen. Maskuliini ja feminiini. Mars ja Venus. Romeo ja Julia. Sukupuolet ovat olleet tärkeä osa ihmistä kauan. Jo ensimmäisissä yhteisöissä johtajaksi nousi poikkeuksetta vahva ja suojeleva mieshenkilö. Naisilla ei ollut paljon muuta asemaa kuin vauvojen poksautteleminen maailmaan ja työnteko. Yksinkertaisesti keskimäärin heikompi fyysinen kunto pakotti naiset alistumaan. Tätä jatkuu muutaman aikakauden ajan, maskuliinisen propagandan saattelemana, kunnes saavutaan nykypäivään.

Tutkimusten valossa nainen ja mies ovat ajattelultaan suunnilleen samantasoisia. Useimmat miehet ajattelevat eri tavalla kuin naiset, mutta ero ei ole niin suuri etteikö yksilö voisi sitä ylittää. Itse esimerkiksi koen olevani jonkin verran enemmän feminiinen henkilö miehen ruumiissa. Selitän tästä lisää kohta.

Transsukupuolisuus on mielenkiintoinen tila, jossa henkilö kokee olevansa henkisesti vastakkaista sukupuolta kuin mitä hänen biologiansa hänestä kertoo. Varmastikin suurin ongelma, josta transsukupuoliset kärsivät, on kohtelu, jota he sukupuolensa takia saavat. Se ei osu yksiin heidän persoonallisuutensa kanssa, vaan keskittyy vain biologiseen puoleensa.

Itse en ole transsukupuolinen. Koen vain olevani paljon feminiinisempi kuin keskivertomies. Olen kuitenkin biologisesti mies, eikä se itsessään minua haittaa juurikaan. Tuon asian kuitenkin esille edellisen kappaleen syyn takia. Monet pitävät minua stereotypisenä poikana vain ja ainoastaan kroppani takia, vaikka käyttäytymiseni kertoo aivan jotain muuta.

Pohjimmiltaan sukupuoliroolit ovat samanlaisia stereotypioita kuin kaikki muukin. Ongelmana on se, että ne yleistetään niin laajalle, että monet eivät pysty irrottautumaan stereotypian tuomista ajattelutavoista, vaikka ne olisivat kyseisessä tilanteessa täysin turhia ja jopa valheellisia. Jotkut kuvittelevat sukupuoliroolien olevan universaaleja totuuksia.

Onneksi ihmisten, erityisesti monien nuorten, ajattelumaailma alkaa tukea näkemystä androgyynimmästä maailmasta. Sukupuolistereotypioissa itsessään ei ole mitään vikaa kunhan ne muistetaan jättää pois tilanteista, joihin ne eivät sovi. Androgyynisessä ajattelutavassa tätä ongelmaa ei ole, koska siinä ihmisiä kohdellaan sen mukaan, keitä he ovat, ei sen mukaan, mitä sukupuolta he biologisesti edustavat.

KayinKim PetrasLuonut: KayinTorstai 01.10.2009 15:07

Tässä on viime aikoina ollut puhetta Caster Semenya:n sukupuolitesteistä ja puheissa on ihmetelty että eikö tämä ole nyt täysin selvä asia? Monessa kommenteissa on kuullut tyyliin: "Onko nämä lääkärit nyt ihan idiootteja? Luulisi että se selviää sillä kun ottaa housut pois". No, onneksi mediassa on korjattu usein että ei... se ei todellakaan ole näin yksinkertaista. Sukupuoli on hyvin monimutkainen, monisäikeinen ja monikerroksinen asia niin henkisesti kun fyysisestikin. Luonto on osoittanut tämän moneen kertaan monella eri tavalla, ja kun perehtyy ihmisen kehitykseen, se näkyy sielläkin selkeästi.
No nyt Hammerite laittoi linkin joka on erinomainen esimerkki tästä, ja minä laitan tämän myös:Laitan perään vielä linkit hänen musiikkivideon:
http://www.youtube.com/watch?v=lROhVZKM0J8
ja toinen piisi perään:
http://www.youtube.com/watch?v=G4fnC09nTeE

On muuten neidin itsensä tekemiä piisejä.
Olet nainen. Sinulla on naisellisia persoonallisuuden piirteitä ja toiminnan tyylejä. Sinulla ei juurikaan ole miehekkäitä persoonallisuuden piirteitä tai toiminnan tyylejä. Osaat nauttia naisellisuudestasi.

Haluat liittyä naisten ryhmään sekä jonkin verran erottautua miesten ryhmästä. Mieheytesi ja naiseutesi eivät ole täysin tasapainossa, vaan feminiinisyys hallitsee persoonaasi. Jos haluat olla sukupuolisesti harmonisempi ja tasapainoisempi, sinun on syytä kehittää maskuliinisia puoliasi.

Tulet hyvin toimeen naiseutta ja mieheyttä itsessään yhdistävien androgyynien sekä sukupuolineutraalien ja miesten kanssa, koska sukupuolinen profiilisi ei ole niin kovin kaukana muista ryhmistä.


http://www.transtukipiste.fi/pelit/ttp0902.php
Sinussa on paljon sekä feminiinistä naista että maskuliinista miestä - vielä enemmän miestä kuin naista. Sinulla on paljon sekä miehekkäitä että naisellisia persoonallisuuden piirteitä ja toiminnan tyylejä.

Olet sukupuolisesti harmoninen. Mieheytesi ja naiseutesi ovat tasapainossa keskenään, eikä kumpikaan puolesi hallitse persoonaasi toisen kustannuksella. Olet sukupuolen suhteen itsevarma.

Olet sukupuolishoppailija! Tiedostat sukupuolijärjestelmän olemassaolon, sukupuoliroolit ja odotukset - kriittisestikin. Et välitä näihin odotuksiin vastaamisesta, vaan teet mitä haluat ja käyttäydyt sukupuolivapaasti. Sinusta on luontevaa toteuttaa itseäsi sekä miehisten ja naisellisten puoliesi kautta. Haluatkin toteuttaa itseäsi sukupuolisesti, koska sinua kiinnostaa ja innostaa sukupuolisuus, itsessäsi ja toisissa. Olet hyvin sukupuolinen, sukupuolisempi kuin ihmiset yleensä - sukupuolesta innostunut sukupuolikokeilija ja seikkailija.

Viihdyt sukupuolessasi - niissä kaikissa. Sinua kiinnostaa ja innostaa sukupuolisuus, itsessäsi ja toisissa ihmisissä. Voit olla jopa sukupuolimaaninen tai yliherkistynyt sukupuolelle.

http://www.transtukipiste.fi/pelit/

|[-windy-]|fAILD.Luonut: |[-windy-]|Perjantai 03.04.2009 23:16

Tanttu: "Tehään ruokaa 83"
Smallu: "okei, tee sä, mä voi auttaa ehkä jos jaksan =3="
Tanttu:"...Hyi ku likanen liesi, pesen tän kyllä ensin ku kokkaan 8<<<"
Smallu: "......Tanttu, ei me siltä liedeltä syödä vaan lautasilta. Pääasia että ne on puhtaat..."
Tanttu: ".....NO MUTTAKUN RUMAN NÄK...-!!"
Smallu:"...Me SYÖDÄÄN, Ei silloin puhuta esteettisyydestä =3=;;"
Tanttu: "....Salla, mä näen sut sellasena työssä käyvänä miehenä, joka tulee kotiin, ottaa kaljan ja menee telkkarille ja sitten huutaa vaimolleen 8<<<"
Smallu: ".........Mä nään sut Darkkina."

..... '''DD<3 Tantusta saa joku hyvän vaimon ja musta joku hyvän miehen vielä~~<3

Tanttu <3 creator_soa

iyqw[Ei aihetta]Luonut: iyqwTiistai 06.01.2009 15:21

|Miksuu| ota ny sit selvää onko tää tyttö vai poika..

Sephiroth`` no siitä saa selvän ku kurkkaa housuihin!

|Miksuu| no teepähän se

Sephiroth`` no ei mun tarvii ku kyl mä tien kumpi oon
PusNus- :ootko tyttö vai poika ku sul lukee tos olen poika mut toi pinkki merkki

`Emm|| :oleks sä tyttö vai poika :D sul on hienot hiukset :D<3

`Emm|| :ookei sori ku näytät ihan pojalt oot aikas söpö

RRazzle :Kaikki on sulle sillai "oi ku oot söpö" ja sit ku selvii et oot tyttö nii ne jättää sut rauhaan :DDDDDDDD

Jen-na :moi, ookko oikeesti tyttö vai poika?

Draconkreuz :tyttö vai poika? >:3 aika jännät hiukset

Linnba :ootko tyttö vai poika? : )« Uudemmat - Vanhemmat »