IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
1.8.2006
Tilastot
Käyntejä: 4 465 (1.7.2008 alkaen)
Koko
196 jäsentä
Tyttöjä: 100 (52 %)
Poikia: 96 (48 %)
Keski-ikä
34,1 vuotta
Otos: 138 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,3 vuotta
Valvojat
SamuraiBambi

Jäsenet (196)

^^Misty_^{midnight}KalzySaggheorastusSante^CatharineBestOfFoolsS-cavengerTauno-tonttuurpojannebirdofpreyEriondmillariFöönikth-

nixuuu-miau.Luonut: nixuuu-Tiistai 30.12.2008 15:13

Yön ritari on vitun hyvä leffa.
Ostan sen heti dvdllä ko se tulee alennukseen.
Ei oo varaa nyt vielä :D

Jokeri on joku über-ihana siinä,aww<3

WHY SO SERIOUS?

-dorianHAPPY HALLOWEENLuonut: -dorianLauantai 01.11.2008 04:33

AGAIN

LOL

KassiLokki":D"Luonut: KassiLokkiTorstai 21.08.2008 02:00

Ohjaus: Christopher Nolan
Vuosi: 2008


Järjettömyyksiin mennyt hypetys, käsittämättömät arvostelut, ylistys ja keikkuminen Internet Movie Databasen leffatilaston kärjessä nostivat odotukset melko korkealle. Vastasiko elokuva sitten kaikkia odotuksiani? No eipä tietenkään.

Elokuva ei ollut klisheinen jatko-osa täysin epäuskottavine juonikiemuroineen, paljon puhutut Nokian puhelinmainostukset eivät pistäneet silmään odotetulla tavalla, Batmanin puhe ei ollutkaan ärsyttävää eikä elokuva hajonnut käsiin massiivisesta sisällöstään ja pituudestan huolimatta. Asiat joita valtava hypetys usein saa aikaiseksi, eivät toteutuneet. Vuoden paras elokuva Yön Ritari ei ole, mutta yhden Oscarin voi ojentaa miehelle, joka ei sitä valitettavasti itse enää ole vastaanottamassa.

En lähde kuvailemaan elokuvan tapahtumia, sillä spoilaamisen mahdollisuus on suuri. Yön ritarin huonot puolet lieneekin parasta poimia heti ensimmäisenä. Mikä ikinä lieneekään ollut Katie Holmesin syy kieltäytyä Rachel Dawesin roolista, niin se tuskin on kovinkaan vakuuttava. Maggie Gyllenhaal toimii hyvänä paikkaajana, mutta loppupeleissä tapauksesta tulee ainoastaan mieleen saippuasarjojen halparatkaisut kun näyttelijällä on paska päivä. Kaupungin uusi huippusyyttäjä Harvey Dent ei ole huono hahmo ollenkaan, mutta hänen ilmestymisensä tapahtuu kuin tyhjästä. Dent lienee niitä hahmoja, jonka esittely tapahtui jo Batman Beginsissä, mutta leikattiin pois.

Yön ritarin hyvät puolet taas ovat kuin aurinkokunta, joka koostuu pienistä kappaleista, mutta kaikki ovat merkityksettömiä ilman kaiken keskellä olevaa aurinkoa. Tuo aurinko on Heath Ledgerin versio Jokerista. Koko elokuva alkaa Jokerin pankkiryöstöllä ja siitä lähtien koko show on hänen käsissään. Todennäköisesti en enää ikinä kykene katsomaan Tim Burtonin Batmania ja Jack Nicholsonin Jokeria. Sanottiin, että rima Nicholsonin Jokerin ylittämiseen olisi liian korkea, mutta Ledger tekee täystyrmäyksen. Ledgerin roolisuoritusta tuskin voi paljoa enempää ylistää, mutta ilman häntä elokuva ei olisi yhtikäs mitään. Jokeri rakastaa kaaoksen luomista ja siinä hän onnistuukin tyylillä. Jokerin nauru, vitsit ja teot eivät Nicholsonin Jokerin tavoin aiheuta myötähäpeää vaan pelkoa ja synkkyyttä. Elokuvassa tapahtuu juonittelua puolin ja toisin. Jokeri huijaa kaikkia ja kaikki koittavat jotenkin huijata Jokeria, mutta kuka vetääkään lopulta pitemmän korren? Puolivälissä tuntuu siltä, että elokuva olisi hajoamassa käsiin, mutta lopulta tapahtumat saavat hieman selitystä alleen. Katsojaa tosin saatettiin huijata eräässä vaiheessa vähän turhankin kovalla yrityksellä, mikä saattoi olla turhan kova kolaus joillekin. Jos elokuvaa katsoessa voi unohtaa Jack Nicholsonin niin yhtä hyvin Tommy Lee Jonesin version Harvey Dentistä voi heittää roskakoriin. Harvey "Kaksinaama" Dent on hahmo, jota ei tehdä katsojalle kovinkaan tutuksi, mutta hänen kohtalonsa saa hieman enemmän pohjaa kuin Batman Foreverissä. Kaksinaama on myös hyvin pimennossa pidetty hahmo enkä sen vuoksi spoilaa sen enempää, mutta pääpahiksena Kaksinaama ei toimisi lähellekään niin hyvin kuin Jokeri.

Kolmas Cristopher Nolanin Batman-elokuva vaatiikin tämän jälkeen vähintään yhtä hienon taikatempun kuin Jokeri esitteli elokuvan alussa.

EDIT: (Huom! Spoilers)

Pari asiaa elokuvasta pisti vasta jälkikäteen silmään ja korvaan aika vahvasti. Elokuva todella karkaa hetkeksi ymmärryksen rajamaille kun komissaario Gordon saa luodista. Kyseisen kohtauksen oli tarkoitus huijata katsojaa sekä tiettyjä elokuvan hahmoja, mutta kohtaus onnistuu huijaamaan katsojan pois pelistä sillä myös kaikki elokuvan hahmot käydään tapauksen jälkeen lävitse tässä ns. "surumontaasissa". Toinen negatiivisesti huomioitu asia on Harvey "Kaksinaama" Dent ja upeasti toteutettu palovaurio kasvoissa. Palovauriossa ja etenkin kasvojen toimivuudessa lipsutaan ehkä vähän ulos realismista eikä kieltäytyminen kipulääkkeistä paljoa näy fyysisenä tuskana. Näyttelijäsuoritus on Jokeriin verrattuna täysin alakanttiin vedetty ja syy on jälleen kerran digitaalinen erikoistehoste, josta olen monen elokuvan kohdalla sanonut ETTEI SE TOIMI! Varsinkaan jos se on näyttelijän naamalla. Tässä asiassa Jokeri ja Kaksinaama toimivat täydellisinä vastakohtina. Baarikohtauksessa, jossa Dent kiskaisee ryypyn naamaan ennen lantin heittoa, on visuaalisesti upea ja osa drinkistähän valuu pitkin hänen vaatteitaan, koska mm. vasen poski puuttuu kokonaan. Ongelma on vain näyttelijäsuorituksessa; koittakaa huviksenee kuvitella että puolet kummastakin huulesta ja poski puuttuvat, jonka jälkeen koittakaa puhua. Dentiltä tämä onnistuu liiankin hyvin ja jopa sanat, joissa esiintyy P-kirjain.

Toivottavasti loistavasta elokuvasta ei ala pomppimaan silmille muita typeryyksiä. Jostakin syystä näitä ei ensimmäisellä katselukerralla tullut huomattua.

****

EmmelemziThe Dark Knight again.Luonut: EmmelemziTorstai 07.08.2008 02:42

[Hennnn][Ei aihetta]Luonut: [Hennnn]Torstai 07.08.2008 00:48

Käytii tänää Lauran kanssa kattomassa Dark Knight. Oli kyl uskomattoman hyvä elokuva! Ja mitä tulee Heath Ledgerin roolisuoristukseen, niin ehdottomasti Oscarin arvonen! Mahtava näyttelijä! ja hieno leffa!

R.I.P Heath Ledger :(



"Wanna know how I got these scars? My father was....a drinker. And a fiend. And one night he goes off crazier than usual. Mommy gets the kitchen knife to defend herself. He doesn't like that. Not. One. Bit. So, me watching, he takes the knife to her, laughing while he does it. Turns to me and he says "Why so serious?" Comes at me with the knife,"Why so serious?" He sticks the blade in my mouth. "Let’s put a smile on that face!" And..... Why so serious? "


Jonttura[Ei aihetta]Luonut: JontturaSunnuntai 03.08.2008 01:49

Why so serious?

Let's put a smile on that face!
Käytii kattoo Jennankaa eilen The Dark Knight. OMG it was lyke sew kewl! Totally worth the wait! :D
Repes perse joka kerta ku Jokerii näytettii ees pikkasen :D
Vuoden paras leffa oikeesti! Parempi ku Sweeney Todd varmaan!
Pakko päästä uusiks ensviikol kattoo. OMG.

WHAI SEW SRSSSS?



Harvey Dent: You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain

unikissathe Dark KnightLuonut: unikissaSunnuntai 27.07.2008 05:10

Menkää katsomaan se, TEATTERIIN. Ei mitn warestuksia tai dvd:itä pienestä telkasta, ku TEATTERIIN.

Loistoroisto, niin paras. Heath vetäs kyllä Nicholsonilta jokerimaton alta, ei voi muuta sanoa. Ennakkoon olin vähän epäilevätuomaa, kert aattelin et sen suorituksen hehkuttaminen johtuu tiätte-kyl-mistä, mutta se oliki OIKEASTI hieno.

Pakko saada ovijuliste >:O

raudantakoja[Ei aihetta]Luonut: raudantakojaLauantai 26.07.2008 02:32

Iltaa, hyvät lukijat...

Näytös on loppunut. Ihmiset virtaavat pois teatterista. Heitän puolet ylimaustetuista popcorneistani roskapönttöön ja astun ulos Plaza-teatterin yläkerran aulaan. Ilta-aurinko paistaa talojen takaa ja pieneen pöytään pahvimainosten vieressä nojatessani se häikäisee silmiäni. Mutta en välitä. Olen toipumassa jostain muusta. Jostain, jossa oli kyse paljon muustakin kuin pelkästä elokuvasta...

Nyt olen valmis sanomaan sen: Yön ritari on paras sarjakuvaan perustuva elokuva ikinä ja Heath Ledgerin suoritus Jokerina upeinta tällä vuosituhannella. Syvältä sisältä riipivä onni täyttää mieleni, jota pinnalta huumaavan synkkä ja sisältä harvinaisen älykäs penkintärisyttäjä on hellinyt edelliset puolituntia. Kokemusta, joka lähenteli täydellisyyttä ei rikkonut edes hujaukselta tuntuneen kaksi ja puolituntisen liian vähäinen pituus: veren maistuessa huulilla ei voi muuta kuin haluta lisää.

En voi sille mitään. Olen myyty.