IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
13.8.2006
Tilastot
Käyntejä: 1 917 (1.7.2008 alkaen)
Koko
36 jäsentä
Tyttöjä: 36
Keski-ikä
25,6 vuotta
Otos: 31 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 25,6 vuotta
Ylläpitäjä
dde

Jäsenet (36)

mashu-maru_Sandybell_niinannarodericahippaneTedzemincheKatywkamaikk-itattarraaiira^^tintuBornFromSilenceT\\na^mörköliiniFuulia
« Uudemmat -
Moi vielä!

Ihan vielä nopsaa….mutta vaikka et urheilisi, tai opiskelisi Saksaa, pidän susta sellaisenaankin!!!!

Helena mami

penniliiniHuomenna kotiinLuonut: penniliiniTorstai 18.12.2008 19:29

Ihanaa, huomenna kotiin. Tosin noh oli kiva aamulla herätä, tiedote meni näin: Toisella lapsista oksennustauti, ei pysynyt maito äskenkää vielä sisällä. Eli heh, oli olo et nyt viedää tältä lapselta tikkarikädestä kun kuitenkin ite alan laattaa täs tänään tai huomen aamulla viimestää ku illalla ois sit tarkotus huomen lentää kotiin! No mutta onneksi tilanne on parantunu, ei oo aamun jälkee muksu oksentanut, eikä oo itellä mitää oireita. Hieman kyllä oli et tää tästä vielä puuttuu et jään lasten kaa itekseni kotiin ja ne oksentaa.

Onneksi kyllä asiat sit suttautu. Hostmama jäi kotiin koska ajatteli ettei voi viedä tautia työpaikalle. Eli sain keskittyä siivoamiseen. oma huone tulikin sit siivottua täydellisesti. Niin täydellisesti että kappas mun lipaston taa oli tullut hometta :( Mutta siis ei se siellä oo kauaa ollut ja lähti pyyhkimällä seinästä, liian huonosti tuuletettu siis suihkujen jälkeen etc. Eli joka säällä pitää tuulettaa väh. puol tuntia päivää, minen oo sitä tehnyt niin täs oli tulos. Mutta tuuletus on tosiaa tosi tärkeetä täällä saksassa siis, pelottavaa.

Mitäs muuta, laukut on pakattu, pitää vielä punnita niitä tänään ja jakaa kilot tasaisesti. Sitte lasten kaa meni ulkona sellai pari tuntia tuossa (sillo olin alkanut tuulettaa suihkun pesun jälkee --->ikkuna 2 tuntia auki, huone aikas viileä, mut kyl täää nyt alkaa lämpee). Oli tosi mukavaa lasten kaa touhuta, tosi varpaat jäätyi kun olin kesäkengillä. Talvikengät odottelee minua iloisesti onneksi kotona, voi koti <3

Nyt houkuttais päiväunet, mut kattoo nyt mitä tässä vielä touhuaa kun onkin vapaampi ilta kuin piti olla. Huomenna vielä odottaa alakerran siivous, omien petivaatteiden pois ottaminen, sängyn imurointi, vessojen pesu ja sitten koht Frankfurtin kenttää :P

Pian ollaan kotona :P ja siellä pääsee varmaa joulufiilikseenkin. Sitä ei ainakaa vahvistanut kun lapset rullaluisteli tänään xD

kipishihihiiLuonut: kipisKeskiviikko 17.12.2008 18:44

sieltä se päivä vaan saapuu:) vaikkei se aluks meinannu millään tulla ja viimenen viikko menikin äärettömässä hujauksessa. pitäs mennä vielä ton äitin kanssa käymään pankissa ja rathausilla ilmottamassa että poistun, eli pitää varmaan soittaa sille kohta että mitkä sen kuviot on tänääään. ja matkatavaroiden tila näyttää ihan ok:lta, niin tasan 10kg lähtee postiin kun ikinä voi vaan tasan olla, matkalaukkuun tulee 23-24 kiloa eli muutama kilo liikaa, koitan olla oikeen muikee ja ystävällinen tädille/sedälle tiskillä jos vaikka saisin livautettua liikakilotkin koneeseen maksamatta. jos en saa niin maksan, ei voi mitään. ja käsimatkatavaroissa 8,6 kiloo (vajaa/n. kilo liikaa) mutta ei kukaan ehkä huomaa?? hehe

nicon kanssa eilen ja tänään olemme leikkineet koulua. en tiedä mistä moinen idea, ei oo ennen tullut moista tehtyä sen kanssa. mutta oli ihan hauskaa, meidän aineet oli matikka, saksa ja kuvis. tänään nico sitten teki mulle todistuksen:D (täällä arvosanat 1=paras, 5 tai 6=huonoin) ja mun saksa oli 1, kuvis 2 ja matikka 3 (en jaksanut tehdä matikan läksyjä haha) ja sitten työkäyttäytyminen 2 ja "sosiaalinen käyttäytyminen" 1 haha oon aika hyvä :D sitten meidän piti molempien allekirjottaa se ja mun piti pyytää äitin, eli tällä kertaa samin allekirjotus. ehkä kehystän mun todistukseni seinälle kotona, se on upee:D samoin toi maalaus, ellen anna sitä nicolle ku pelkään että se menee ruttuun lentokoneessa.

mut peipsit tuun tähän vielä illalla hetkeks, mutta pitää ajoissa laittaa kaikki kamat täydelliseen lähtökuntoon ja yrittää edes nukkua ajoissa, huomenna nimittäin n. klo 7 se on sitten LOS:) jeje
Sääntö numero yksi: Älä unohda onnitella syntymäpäivänä heti aamulla!

Juu eli hostmaman synttärit pikkuisen unohtui. Tai tiesin et ne on tänää mut niih, emmä nyt uskonnu et ne kauheesti mua hetkauttaa ja kortti kyl oli ajatuksenakin ihan tehä. Syntymäpäivää koko päivä. No aamulla kun herään vähä myöhässä (uskotteko et vaikee nousta näin viimeisinä aamuina) ja tyylii kiireellä tekeen lasten eväitä. Huomaan et kappas ne on vissii juhlinut täällä jo, siis näillä täs perhees on tapana koko perheellä ja aupairit mukaan lukien kuulema juhlia aina aamusiin. Laulaa, antaa lahjat ja onnittelee. No ekana kuulinkin sitten tuosta asiasta, ei tullut herättää hostmama kun luuli et oltiin hostisän kaa jotain sovittu etc. Mutta minun siis ois pitänyt olla vissii siinä mukana, sillei asia ilmaistiin, tosin en ollut tietoinen. En osannut kuvitellakaan että aikuisen joka ei täytä pyöreitä niin synttäreitä juhlitaan heti aamulla perheen kesken.

Noooo siinä sit laittelen eväitä sillekin töihin. Jotenkin oli päässyt unohtumaan nuo sanat: "Paljon Onnea!" Siinä sit jotain jutellaan ja no sit en tiedä ehkä kummastelevan oloisena katselin sitä hyörinää siitä miten pitää viedä aamupalaa töihin, se on täällä tapa. Kysyi et eikös suomessakin oo tapana viedä kakkua tai jotain sillo töihin. No mullei vielä oo asiasta kokemusta, mut uskoisin ettei, kertokaas mulle työ muut viisaat?

Sit jossain vaiheessa.
"Onko teillä ees yleensä tapana onnitella"
"Jooo-o kyllä, sitten kun keitetään kahvit jne. Aamulla ei mitenkää juhlita"
"No miksi sä et sit onnitellut mua aamulla, pitääks tää nyt ottaa jotenkin henkilökohtaisesti."
"oho, paljon onnea, ei mitään henkilökohtaista, se vaa jäi siinä ku oli muuta puuhaa."

Noh, aika sydämettömältä ihmiseltä tuntuu nyt. Kyllä kortti on ollut ajatuksissa muttei oo ehtinyt räpeltää. En kyllä oo noin suoraan puheeseen tottunut. Tuon ymmärtäisin paremmin jos tuota ois kysytty illalla kun tuun koulusta, eikä heti aamusta kun oon ollut hereillä 1,5 tuntia. Kyllähä se niin on et aina pitää kaikki tehdä heti. Huoh, noh kohta kotiin, pian kotiin.

Menimpäs muute eile ostaa kilon suklaata vielä :P Pittää iskee vaa enemmä tavaraa kaverin laukkuun. Se on niin et omat kassit täynnä tuliaisia ja joululahjoja, jälkijunassa tulee puhtaita vaatteita vielä :P

Tänää onkin sit viimeinen kielikoulu, ihana nähä vielä kaikkia ja päästä tuulettuu vielä. Vaikka voisin mä samantien jo lähtee kotii. pitää muistaa kysyä tänää tuolla Hofheimis et paljo maksaa taksi sieltä lentokentälle. Tuntuis mukavammalta kulkee vajaan 30 kilon kanssa rauhalliselta asemalta taksiin ja taksista lentokentälle kun vaihtaa Frankfurtin pääjuna-asemalla täydestä junasta täydempään junaan ja purkautua ulos lentokentällä. Noh kattelee paljo sanoo kuski hinnaks.

se on muutes kuulkaa sitten enää 3 YÖTÄ, kolme pitkää yötä, kolme vaikeaa heräämistä. 2 kunnon työpäivää, joista toinen vissii kokopäivä hommia.

lursa<3Luonut: lursaLauantai 06.12.2008 12:44

Nikolaus oli tuonu mulle yöllä saappaaseen suklaata! :)
Kaikkiha tietää et jouluaatto tuntuu toooooooooooooooooooooooooooooosi pitkältä, ainakin lapsena. Mutta sehä johtuu joulupukin aikaraudasta jolla se hidastaa aikaa. Mä tässä pohdin et onkohan täälläkin nyt joku aikarauta jolla mun aikaa hidastetaaan, hidastetaan ja hidastetaan. Jotain mikä saa mut todella tekemään vielä kaiken ja saa tuntemaan että tänne sitä sit varmaan jää kun täällä vaan nyhjöttää. No ei se johtuu vaan et on sika ikävä ja odottaa ihan hirvittävästi että pääsee kotiin. Voi kun sitä odottaa niin niin niin paljon!

onneks kuitenkin joka päivä sattuu kaikenlaista, tänäänki aamu oli melko säpäkkä kun ekana vaihtaa pissilakanoita poikkeen. tänää siis laulaa hei pyykkikonekin taas ihan eritavalla. Sit on vielä kunnon siivoamista, ei mitään pölyjä (joita vihaan yli kaiken). Saa liikkua ja saa näkyvää jälkeä, ei nyhjötä vaan paikoillaan. Ja tänään pääsee myös kouluun.

Hmmm viimeisten päivien laskeminen on kyllä noh, ihan on olo samanlainen kun lapsena odotti jouluaattoa, nyt odotuksen kohde on 19.12 (johon mulla kyllä menee yks joulukalenteri käänteisessä järjestyksessä, se kertoo kuinka monta yötä/aamua vielä)

Viimeisten päivien ohjelmaa

4.12 koulu
5.12 Frankfurt (joululahjoja)
6.12 Wiesbaden (?)(joululahjoja) Babysit klo.17.30-> (tai jo päivällä tunti pari)
7.12 Frankfurt (jos vaikka kavereita näkis ja joulumarkkinat kiertäis)
8.12 koulu
9.12 koulu
10.12 Wiesbadeniin viettää syntymäpäivää, se on ainakin Starbucksin kaakao ja new yourker cheece cake
11.12 koulu
12.12
13.12 Wiesbaden
14.12
15.12 pakkausta (et saa Paolan kassiin tavaroita)
16.12 koulu (viimeinen kerta) (muistas viedä tavarat Paolalle) (käys pankissa matkalla kouluun)
17.12
18.12 pakkaa
19.12 LENTO SUOMEEN ILLALLA

Ei oo kovin monta päivää ettei ois suunnitelmaa ja varmasti suunnitelmia tulee viimeisillekin päiville ja suunnitelmat muuttuu. Haa on kyllä vaan niin ihanaa :P Kun vaan tää odotus ei tuntuisi näin pitkältä. Pittää nauttia viimeisistä päivistä ja antaa mennä. Siivoamiseen motivaatiokin pitää hakea siitä, että tää on viimeinen kerta tätä ja tätä etc.

On muuten jännä miten välimatka kuultaa muistot ja vaan oottaa sitä et näkee oman perheesä ja pääsee niitten kaa asumaan. Ei tarvii tuntee itteesä vieraaks, saa tapella veljen kaa jos siltä tuntuu. Kokee myös sen et saa vapaasti syödä kaapista mitä vaan ja saa todellakin leipoo ja joudut tappelee et saat oman osasi. Kukaan ei ns kunnioita sun yksityisyyttä ja äiti tai veli tai sisko vaan paukasee paikalle. Rupatellaan ilman mitään velvotteita tai miettimisiä ja vietetään aikaa yhdessä. Katsellaan telkkaria, tehään ruokaa, syödään yhdessä rattoisasti. Kaikki auttaa ja kaikkee tehää yhdessä ja saa ainakin kiitosta hommistaan.

mutta siivous odottaaa kovasti. (voi kun pyykkikonekin olisi nopeampi ja olisi edes kuivuri, pittää vissiin peitto pestä. Tai mä pesen sen peiton kun se tuoksahtaa kusiselle, ei lasta voi laittaa sillä nukkumaan)

penniliiniLumitöitäLuonut: penniliiniKeskiviikko 03.12.2008 12:37

Tää päivä alkoi lumitöillä, tosin ei ollut kunnon lapioo tai kolaa, mut saipa aamuliikunnan. Niin ja onneks oli kesäkengät (kaikki talvikengät on ja pysyy Suomessa). Noh lämmin suihku virkisti taas kummasti ja voikin tässä nyt siirtyä päivän askareisiin: alakerran pölyt, lihapullat ja jottain pientä. Toisiks viimeinen kerta alakerran pölyjä, wuhuu!!!! rakastan sitä niin! Mä pesen mieluummin vessat kun pyyhin pölyjä, en tiedä mikä siinä on mutta ei innosta pyyhkiminen eka kuivalla sitten märällä kaikista ovista etc. Ei nappaa.

Nyt ois yks laukku jo täynnä, se ainut laukku mikä oli mukana. Mä nyt päättelin et finnairille saan laittaa ruumaan 2 laukkua yhteispainolla 20kg. Tuo mun laukku painaa nyt semmoisen 10kg, et saman verta sais vielä kiloina ottaa :) Kilot ei tee ongelmaa mutta ennemminkin tuo kassien tila. Enää ei oo pakkaamatta kuin nää vaatteet sun muut tavarat mitä käytän seuraavien 16 päivän aikana :) Ja sit minä pääsen Suomeen!!!!!!

Niin ja joululahjoja pittää vielä ostella, mut onneks nyt on ideat kohillaa, tännää vaa marssii kauppaan. Kun saa toisen laukun niin ei tule ongelmaa. Ja Paola tuo osan sit tullessaan Suomeen. Syytä Paolalla ollakin tyhjää tilaa laukussa kun tontut on kertonut et se ois saamassa paljonkin ihan lahjoja :P Mikä olisi perisuomalaista mitä voisi antaa brasilialaiselle joululahjaksi? Olen aatellut kyllä kellolla muistaa Paolaa, tuo brasilialainen elämän tyyli kun on et ihan heti kohta 20 min --> odottelen vielä puolentoista tunnin päästä!

Mutta ollaampa sitten seuraavaksi ahkeria ja pannaan liikettä kinttuihin!
Tämä pieni tyttö palaa maailmalta koto Suomeen 19.12 ja jää sinne.

Kyllähän se on vähän ahdistavaa palata takaisin, mutta kun minä en saanut asioita rullaamaan perheeni kanssa. En vissiin ymmärtänyt sitä mitäon siivota joka päivä kaksi-kolme tuntia. En myöskään ole ilmeisesti päässyt sisälle tämän perheen arjesta ja heidän elämästään. En ole nähnyt näiden arkea ja sitä kuinka joka viikonloppu ilmeisesti siivoavat tarkasti kaiken. Minä ihmettelen, ihmettelen suuresti, en ole nähnyt sitä puolta että he ajattelisivat minua eivätkä jätä kaikkea minulle. Minä ihmettelen myös sitä nyt että kuinka täällä pitää sitten siivota näin paljon, jos minä siivoan ja he siivoavat. Mutta no siistiä pitää olla ja asiat ovat tarkkoja. He ovat olleet todella mukavia kuitenkin.

Puhuminen auttaa aina, minä vain sain suuni auki liian myöhään. Emme tajunneet ymmärtävämme toisiamme väärin. Sain kuulla että he ovat miettineet minun lähettämistäni takaisin, ja että he ovat ajatelleet olleensa minulle reiluja ja mukavia. Ovat he olleetkin minua kohtaan ajattelevaisia, huomaan sen nyt. Mutta koen kyllä myös, että ei vika voi olla yksin minussa. En ole ymmärtänyt heitä, eivätkä he minua. Kumpikin on koettanut olla toiselle mahdollisimman mukava ja sietää toista, samalla kuitenkin toista ehket vain ärsyttäen. Ihania ihmisiä nää on, olen saanut sen mitä olen tarvinnut, omaa aikaa.

Minä olen kuitenkin todella tyytyväinen tähän aikaani Saksassa. Olen nauttinut olostani, olen saanut uusia kavereita, olen pikkuisen oppinut kieltä, olen nähnyt hieman maailmaa. Perhekin oli oikein ihana ja hyvä, vaikka siivoojaksi itseni tunsinkin välillä. Mutta tärkeintä minulle on ollut omien asioiden pohtiminen ja ehkä joidenkin avaimien löytyäminen.

Minä palaan kotiin selvittämään niitä asioita joista on vaiettu. Asioita joita olen paennut, koettanut piilottaa maton alle. Sitä on palattava sinne ongelmien alkulähteille ja juurilleen.

Kun sairastaa masennusta, syömishäiriötä tai jotain muuta mielenterveyshäiriötä, taikka on läheisriippuvainen niin ei sitä hetkessä itse huomaa kokonaistilannettaan. Eikä apu auta jos ei itse ole siihen valmis sitoutumaan, jos ei itse tee sitä itselleen. Sitä kokee huonoa oloa, ihmettelee miksi on tällainen, koettaa kieltää ongelmat. Ei sillä tiellä pitkälle pääse.

Minä palaan Suomeen ja aion saada auki ne lukitut ovet sisältäni. Saada itselleni elämän, oppia kokemaan asiat normaalisti. Ei jaksa sitä kuinka välillä tuntuu että seinät kaatuvat päälle ja elämä on vain harhaa. Ehkä elämä on muutakin kuin vain katoava todellisuus?

Tästä tämä lähtee. Suomi here I come. Ei ole suunnitelmia. Pääsen kuitenkin kotiin, palaan vielä äidin ja isän luo. Tulen Suomeen sukulaisten ja muiden läheisten pariin, omieni luo.
Hei huomatkaas ehdimpäs koneelle vielä tänäänkin. Niin ja pitäisi katsoa et monelta sitä onkaan sunnutai-iltana kotona x) Jeps kahen tunnin päästä toivottavasti olen kävelemässä kohti Niedernhausenia ja sormet ristissä toivoen että juna kulkee. Tosin en oo ainut meidän 8 hengen porukasta joka sillä junalla ois menossa. Kunhan vain olen ajoissa asemalla (voi jömö jos sataa vettä!) et lähen mieluusti heti kun mahdollista kävelee. En luota että nää vois heittää ja parempi vaan juosta jaloista poikkeen. Pääseepähä vähä rentoutuu viikonlopuks, jotta jaksaa taas maanantaina paahtaa hommia!

Mutta niih, tänään no varmaan oisin kerennyt iha normaalilla rytmillä tehä hommat ja saanu keittiönkin siistiks siihen vähä yli yhtee. Tosin lasten kanssa kun kaikki on mahdollista niin tänää sovellettiin. "Työajasta" joudun puol tunti/tunnin napsasee (eilen tein pidemmän päivän, ei rouva varmaa sitä huomannut) niin se on just se hetki mikä menis keittiössä sen siistimiseen. Noh piti sit tehdä tän päivän ruoka tässä aikaisemmin, itse söinkin jo (tosi aikaiseen siis tein, mutta sama se tekeekö sen reilusti ajoissa vai juoksu jalkaa). Meillä kun halusi tuo hostmama että laitan kaikille annokset valmiiks (myös hälle ja hostisälle) ihan vaan siis siksi että minä olen se joka sen tyhjän jauhelihakastike pannun ja spagetti kattilan pesen xD Siis en voi enää kun nauraa tälle tilanteelleni.

Työt ei tapa, vaikka aika paljon sitä on ja se on just sitä kodin paskaduunia, siivoojana leikkimistä. Huvittavalta tää alkaa jo tuntua et näillä on minut täällä siivoamassa ja tekemässä ruokaa. Eivät varmaan selviäis ilman minua, siis eivät selviäisi normaalista arjesta. Tänäänkin hostmama valitteli että päivä menee lennossa. Eka se tulee töistä, sit tänään on Emilian tanssi, Dominikin logopedi ja sit Halloween kekkerit jne et ovat seittämältä kotona (huomatkaa että lasten pitäisi nukkua puoli kasilta). Voih sellasta se lapsi perheen arki vähän on, ei se niin ihmeellistä ole. Huomennakin heillä on kokopäivä hommia kun tulee puita (onneksi lähden luxiin, muutenha mä joutuisin nyt auttaa vaikka on lauantai, sai jo viime lauantaina hostmama tarpeeks töistä kun perheellä puita kokos. Meillä puiden teko tarkoittaa isompaa hommaa, mutta no vaikeeha se hommia on tehä vissiin hälle vain). Vähänkö kyllä nautin sanoa viime lauantaina sen etten mä voi auttaa puitten kanssa kun oon luxissa :)

Täällä on mulla pieniä omaa mieltä kohottavia hetkiä ollut nyt muutenkin. Kun tuli tässä eräs ilta valittavaan sävyyn hostmama sanomaan et "Huomenna teet sit ne ruokailupöydän tuolit kun et varmaan tänään sitä hoksannut." (siis niiden pyyhkiminen oli kyseessä) Voih olipa ihana sanoa et olen minä ne tehnyt, se lika vaan ei lähe. Näytin sen jo tuolle hostisälle ja se sanoi hommaavansa aineet. Heh vähä näytti hetken lyödyltä. Sorry ei oo mun vika et lapset likaa valkoiset keinonahkaiset ruokailuryhmän tuolit ja ette ite koeta tuoretta likaa ottaa heti vaan annatte sen oottaa seuraavaan päivään kehottaen minua pyyhkimään ja kattomaan niitä tahroja. Niin ja minähän sitten tiedänkin millä aineella mikäkin lika irtoaa, siivooja oli ammattini juu ja teillä oli kaikki tarvittavat aineet, varmasti.

Ainiin ja koetas saada jostain juteltua kun hostmaman ja mun huumori ei kohtaa. Sanoin aamupala pöydässä nauravaan sävyyn et: "Sä kyllä kokoot leipäs aina ihan väärin." Tuli töykee vastaus: "Et mites tää muka pitää tehä!" Okei isku tuli vastaan ja siinä sit aloin selittää miten leivän oikeaoppinen kokoaminen aina aiheuttaa meilläpäin pöytäkeskustelua. En saanut tarkoitettua sanomaani siten, että oisimme päässeet keskustelemaan mistään. Selitin vaa et se on sellai aihe ollut monesti isosten kanssa ainakin mistä on leirillä monet aamut puhuttu. Kysehän on siitä onko makkara ja juusto missä.

Oikeestaa tuosta leivänkokoamisesta tänään mietinkin, että kyllä ihmiset aika omiin tapoihinsa uskoo ja kaavoihin kangistuu. En mää osaa leipää syödä hyvin jos juusto ei oo päällimmäisenä. Silloin leipä pysyy parhaiten koossa, ja juustosta on mukavin pitää kiinni parilla sormella kun haukkasee. Ja jokainen tuntuu kokoavan leivän aina samalla kaavalla, hostmamalla ainakin tänään tuli tuhinaa itekseen kun se meinas laittaa juuston ja makkaran väärinpäin leivän pohjalle, siinä syy miksi naurahdin leivän kokoamisesta. Taidan tästä etiäpäin koettaa pitää suuni supussa, ku ei meillä onnistu tuo yhteisen läpän heittäminen jne. Tainnut saksalainen kulttuuri jo päätä sen verta kangistaa et suora sanominen ironisestikaan ei saa toivottua vastaan ottoa kun toinen ei ymmärrä sitä. Paha tää suomalainen suorasukaisuus. Mutta juu, kahdesti olen jo kauan miettinyt et mitä voin sanoa, taidan alkaa miettimään asiaa kolmannen kerran. Ja no kaikki riippuu tuosta hostmaman fiiliksestäkin et miten se suhtautuu asiaan.

Kolme kuukautta takana, yhdeksän edessä. Kyl taidan täs perhees ihan pysyä, täältä löytyy niin paljon hyviä puolia eikä koskaa voi tietää mihkä joutuu. Ja töissähä mä täällä olen ja maailmaa näkemässä, ehkä vähän kieltä oppimassa. Omaa elämääni elän, tosin tuo hostmama tuntuu vähä koettavan vaikuttaa mun valintoihin ja elämään. Mulla on kuitenkin mun tie, eikä se mulle niin paha ongelma ole vaikka ei kieli täydellisesti tarttuis. Isompi asia minulle ainakin on että saa olla poissa Suomesta ja näkee maailmaa, sekä luo uusia kontakteja sama se tulevatko ihmiset Suomesta vai toiselta puolelta maailmaa.

Mut nyt pittää kattoo vähä juna-aikatauluja ja tarkastaa reppu, sekä pestä oma vessa ja sillein.
Tänää taas maanantai, voi kuinka vihaankaan maanantaita. Maanantai on se päivä kun heräät ja menet alakertaan saaden heti listan asioista joita sinun tulee tehdä. Maanantaina tehtäväksesi kaatuu kaikki minkä vain on voinut viikonloppuna jättää odottamaan maanantaita ja sitä että perheen aupair, nykyajan tuhkimo voi asian hoitaa. Kuinka masentavaa onkaan maanantaina aloittaa töitä tiskivuorelle, likaisten vaatteiden vuorella, imuroimalla ja luuttuamalla samat lattiat jotka teit viimeisenä perjantaina, järjestelemällä kaiken mikä on viikonlopun aikana liikkunut paikaltaan, siivoamalla koko viikonloput leikit lasten lattialta. Voi maanantai on se päivä kun ei haluaisi nousta kuulemaan työlistaansa ja tuntemaan oloaan palvelijaksi.

Olohan on muutenkin niin tuhkimo. Ei ole hostmaman kovin monesti tarvinnut imuriin tarttua täällä oloni aikana, moppiin vielä harvemmin. Lattioiden pesu ja imurointi ovat minun hommiani, imuri on lemmikki norsuni joka hyrisee miltei joka päivä. Ja kun paikat sotkeutuvat normaalia nopeammin niin aamulla vain kerrotaan mitä tänään tehdään, minkä sille voi että eilen teit sen kertaalleen kun lapset valtasivatkin illalla keittiön. Kivahan se on että sinua ohjeistetaan kokoajan. Lista on loputon minkä aamulla saat hommaksesi ja eihän perheen äidin tarvitse tehdä mitään.

Ei tämä työ tapa, eikä tämä niin raskasta ole, mutta en koe tätä aivan normaaliksi aupairin työksi, olen ennemminkin siivooja. Ja kun vertaa siivoojan ja aupairin palkkaa, niin siinä on sellainen iso ero. Kun on aupairina ja töitä on 6 tuntia päivässä kohdallani se tarkoittaa sitä että neljä tuntia siivoat, teet ruokaa ja järjestät keittiötä. Lasten kanssa leikit tai ehdit viettää aikaa sitten pari tuntia, mutta sinäkin aikana yleensä puoliksi hoidat jotain mikä pitää tehdä. Siivous ei ole vapaaehtoista, siivous on se työ.

Ihanaa vitsiäkin täällä heitetään. "Nyt kun lapset siivoavat niin eihän sinulle Jenni jää hommia, pitäisiköhän palkkaa jo laskea." Niin siis eihän täällä paista edes läpi se että olen siivooja. Lapsetkin asennoituneet siten että teen heille kaiken, ja pakkohan se on lapsia lelliä enemmän kuin oma ymmärrys kestää, koska vanhemmat olettavat sitä. Lasten kutsuun pitää vastata 24/7, ei lapsi voi kahta kertaa joutua pyytämään. Ja jos olet laittanut leivälle makkaran ja juuston väärinpäin se on maailman loppu. Ruokailut yleensäkin, koska on pakko katsoa että lapset syövät. Lapset joilla on ikää 4 ja 6, eivätkä he osaa istua pöydässä tai ainakaan keskittyä syömiseen. Valehtelematta ruokailu kestää tunnin ja silti tulos voi olla varsin laimea. Niin eikä meillä nirsoilla, mutta peruna menee vain ranskalaisten muodossa ja riisiin ei kosketa pitkällä kepilläkään.

Välillä sitä miettii josko perhettä vaihtaisi, mutta en nyt tiedä onko muuallakaan sen parempi. Täällä työ ei ole se aupairin työ, mutta sentään vapaa-aika pelaa loistavasti. JA sillä vapaa-ajalla en tahdo perheen kanssa olla, koska äiti haluaa omia lapsensa ja hostmamahan tietää kaiken, älä koeta sanoa omia mielipiteitäsi tai keskustella kuten aikuiset. Sinut tullaan polkemaan maanrakoon. Ja muista, että sinun hostmamasihan on "tosi rentotyyppi", koska hän sitä sanoo päivittäin. Aupair hyväksyy ja mukautuu kaikkeen, Aupair kunnioittaa ja alistuu, hostperheen ei sitä tarvitse tehdä. Aupairin ja hostperheen suhde on täysi työsuhde.
« Uudemmat -