IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Ruoka ja juoma
Perustettu
2.2.2007
Tilastot
Käyntejä: 2 040 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Tyttöjä: 2 (29 %)
Poikia: 5 (71 %)
Keski-ikä
30,0 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 30,2 vuotta

Jäsenet (7)

WennuGeorg_INXP_2023mirkkupaukkuThe_Kalemuussibmosmaa__jussi
« Uudemmat -
Ollessani kaupungilla kävelemässä päädyin siihen lopputulokseen että tänään en osta ruokaa. Pitää improvisoida niistä tarveaineista mitä jääkaapista löytyy. Muistelinkin että minulla on 4 kananmunaa jäljellä, joihin ei nyt taas kerran kasvissyöjäksi alkamisen jälkeen ole tullut koskettua ja menivät eilen vanhoiksi. Ei se mitään, näistä varmaan saa jotain aikaiseksi.

Monesti on tullut syötyä nepalilaisessa ravintolassa ja tullut huomattua että ruuan seassa on myös keitetyn kananmunan paloja, joten nyt piti päästä sitä kokeilemaan. Harmi vaan sipuli oli jo ehtinyt loppua, mutta kukkakaalia oli yllinkyllin! :)

Hetken pohdittuani tulin seuraavaan lopputulokseen:

Alkuruoka: Ruisleipää tomaatilla, sulatejuustolla, jäävuorisalaatilla ja paistetulla munalla.
- 1 Kananmuna
- Puolikas tomaatti
- Sulatejuustoa
- Reissumies
- Jäävuorisalaattia
- Ripaus suolaa

Pääruoka: Kukkakaali-Muna-Curry-kastike ja basmatiriisiä.
- Kukkakaalia
- 2 Kananmunaa
- Oliiviöljyä
- 1/2 L Kulutusmaitoa
- 1 RKL Vehnäjauhoja
- 1 RKL Currya
- 1/4 TL Jauhettua chiliä

Jälkiruoka: Räiskäleitä ja mansikkahilloa :).
- 1 Kananmuna
- 1/4 TL Suolaa
- 1 TL Hedelmäsokeria
- 1 DL (reilu) Vehnäjauhoja
- 2,5 DL Kulutusmaitoa
- Mansikkahilloa

Homma meni jokseenkin tässä järjestyksessä: Kananmuna rikki kulhoon ja haistelin onko vielä tuoretta, ja tuoreeltahan se vielä tuntui. Vatkain päälle ja vatkaamaan kananmunaa. Päälle 2,5dl kulutusmaitoa ja reilu 1dl vehnäjauhoja. Joukkoon vielä 1/4 tl suolaa ja 1 tl hedelmäsokeria (satuin ostamaan niin pakko päästä kokeilemaan :)).

Kaksi vesikattilaa kiehumaan. Molempiin 1/2 tl suolaa. Kun vesi kiehuu niin toiseen 2 kananmunaa ja toiseen 1,5dl riisiä.

Pannu kuumenemaan. Kaadoin kulhosta räiskäletaikinan desimittaan ja se näytti 4,5dl. Oliiviöljyä (en minä muuta rasvaa enää käytäkään) pannulle ja 2,25dl (noin puolet) taikinasta pannulle. Levy on jo ollut nelosella hyvän aikaa kaikilla kolmella liedellä. Paistetaan kaksi räiskälettä tasaisesti molemmilta puolilta ja laitetaan lautaselle odottamaan.



Tämän jälkeen paistoin vielä yhden munan. Olisin halunnut sunny side uppina, mutta en nyt ottanut terveysriskiä vaan paistoin reilusti molemmilta puolilta.



Sitten itse kohokohtaan: Hyvin silputtu kukkakaali pannulle ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Kukkakaali tulee ruskistaa hyvin, niin siitä saa paljon makua irti. Kun riisi oli keittinyt sekoitin sen ja pistin kannen päälle. Ja pois hellalta. Sen jälkeen keitetyt kananmunat silpuksi ja paistinpannulle. Näitä ei kannata ruskistaa hirveästi, hieman vaan väriä pintaan.



Suuruste valmistui normaalisti, lykätään kukkakaali-muna seos pannun toiselle puolelle, jauhot pannulle, oliiviöljyt päälle ja sekoittamaan jauhot öljyihin.



Kun jauho-öljyseos oli ruskistunut niin maustamisen vuoro. Sekoitetaan ensin kaikki pannulla hyvin ja päälle n. ruokalusikallinen curryä.



Sekoitetaan jälleen kaikki hyvin ja kaadetaan päälle puoli litraa kulutusmaitoa. Otetaan levy kokonaan pois päältä ja heitetään vielä punaista chiliä joukkoon antamaan väriä :). Kastike näyttää aika värittömältä ja vaalealta,



mutta keittyy hyvin nopeasti kasaan, muuttuen kauniin kellertäväksi. Päälle vielä ripaus chiliä.



Sitten leipien vuoro. Jääkaapista löytyi puolikas jäävuorisalaatti ja puolikas tomaatti ja yksi reissumies. Näistä sai loistavan ja tukevan alkuruuan kun lisäsi vielä olympia sulatejuustoa alle.

Lopputulos oli aivan loistava! Tästä olisi varmasti saanut 2 ihmistä itsensä täyteen, koska en itsekään jaksanut syödä loppuun, vaan ähkyhän tästä tuli :). Currykastikkeessa maistui loistavasti paistettu kukkakaali ja muutenkin se oli sopivan tulista :).

Ja ai että räiskäleet olivat hyviä! Melkein kyyneleet valuivat silmästä kun ne kruunasivat täydellisen aterian niin loistokkaasti :).

ErämaapossuKananmuna...Luonut: ErämaapossuSunnuntai 14.03.2010 17:59

...näyttää ihan älyttömän häröltä, kun sen laittaa pyörimään. Sellanen paikallaan lilluva, erittäin psykedeelinen, jatkuvassa liikkeessä oleva hyytelöklöntti. Koin tämän mullistavan oivalluksen tänään aamiaispöydässä ja olin nauraa itseni hengiltä.
Viimekesän Italian-matkan jälkeen olen ollut täysin ihastunut erilaisiin pastoihin. Pitkin syksyä ja kevättä on tullut testailtua kaikenlaisia erilaisia itse hyväksi löydettyjä reseptejä. Viimehetkinä olen keskittynyt nimenomaan optimoimaan Aglio e Oliota, ja olenkin siinä löytänyt harmosen kokonaisuuden.

Eniveis tuli mieleen, että voisi tehdä pastan vihdoin itse. Katselin muutaman youtube-videon aiheesta ja lähdin eilen kokeilemaan.

Tuorepasta (2 annosta):
- 2 kananmuna
- 3dl jauhoja
- Hieman suolaa



Sekoitetaan ja vaivataan hyvin


Ja muovikelmuun puoleksi tunniksi asettumaan


Tehdään kaulimella mahdollisimman ohut levy


Joka kääritään rullaksi


Leikellään rullasta siivuja irti


Jotka laitetaan muutamaksi tunniksi kuivumaan. Tätä pitää vielä treenata, nyt ne kuivuivat aivan liiaksi.


Pasta Aglio e Olio pasta (2 annosta):
- 2kpl yksikyntistä valkosipulia
- Extra-neitsyt oliiviöljyä
- Mustaleima-emmental-juustoa
- Mustapippuria
- Suolaa
- Tuoretta basilikaa

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Leikkele silläaikaa valkosipuli ja basilika mahdollisimman pieneksi ja kaada toiseen kattilaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Raasta juustoa sopivasti odottamaan.

Kun vesi kiehuu ensimmäisessä kattilassa, laita päälle 2 tl merisuolaa. Laita pastat kiehumaan ja laita levy neloselle. Keitä tuorepastaa sopiva aika. Itse keitin n. 5min, kaupan tuorepastassa menee 3min. Kun pasta on kiehunut, kaada lävikköön ja takaisin kattilaan, älä heitä kaikkia keittovesiä pois.

Kaada pastat kattilaan jossa valkosipuli / oliiviöljy / basilika ovat odottamassa. Sekoita. Kaada päälle mustapippuria reilusti ja juusto. Sekoita jälleen hyvin ja kaada lautaselle. Syömäkelpoista heti:



Todella hyvää oli! En kuitenkaan ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen, pasta ehti kuivua liiaksi joten keittoaikaa olisi pitänyt pidentää. Luultavasti myös jauhoilla on huomattavasti merkitystä, nyt käytössä oli ihan perus sunnuntai-jauhot.

Tekemällä oppii :).

eliisabettiJOS ETTE TIENNY...Luonut: eliisabettiMaanantai 14.09.2009 00:46

se oli semmonen regatta <virne>
oli kyllä mahtava reissu! automatkat sujuivat hyvin lepposasti (vaikka ahdasta olikin, kiitos jessen suuret koivet ::D) jajaja autossa oli mukavaa nukkua vaikka meitä ahdisteltiinkin :DDDD

tiesittekö että hangossa on paljon fruittaripoliiseja, pyöräileviä kulleja, vankilasta karanneita kipparikalleja sekä mehukkamiehiä?
nämä teidän kaikkien kannattaa joskus kokea! <cool>

ps. eräs video tulee myöhemmin tänne ::::::D
pps. hangon poliisi anto mulle muiston <sydän> kiitos vaan niistä parkkisakoista!
kotkotkot :D

siruasd[Ei aihetta]Luonut: siruasdTorstai 04.06.2009 17:37

KANANMUNIAAAAAA :DD

K1mpp4hohohLuonut: K1mpp4Perjantai 15.05.2009 08:03

Kaikkea sitä näkee kajaanissa, Tulin juuri ABC:lta omaan kotipihaan (n. klo 00:00) ja huomasin jotain teinejä tuossa meidän kämpän edessä autossa. Ohikävellessäni yksi niistä alkoi huudella minulle: "yhyy miks pukeudut mustaan, masentaako? tapa ittes" Olin vain ihan oma itseni ja menin pois. Pääsin sisälle niin kerroin Sofialle... Sofia ei EHKÄ OTTANUT ASIAA NIIN KEVEÄSTI. Sofia otti vain kananmunan kennosta ja tyynenrauhallisesti heitti sen parvekkeelta pihalla olevan teiniheruauton takalasiin. Autolta kajahti sangen nasaaliääninen huudahdus vauhkon naishenkilön suusta: "VITUN KYRPÄNAAMA." Noh aluksihan kaikki oli ihan ok, mutta myöhemmin kello kahden ja kolmen välissä nämä teinit tulivat pimpottelemaan ovikelloa ja hakkaamaan ovea ja uhkailemaan meitä: "Kohta teille työnnetään kolme kananmunaa perseeseen" Jälkeenpäin ajattelin että miksi vain kolme. Noh, kaikesta tästä huolimatta emme avanneet ovea heille, vaan tyydyimme hihittelemään ja pyörimään omissa balsameissamme. Toivottavasti muksuja hävettää, kello kolmen aikaan herättää koko kerrostalo huutamalla käytävässä ja hakkaamalla ovea. Kaikenkaikkiaan muksulit kävivät NELJÄ kertaa hakkaamassa ovea n. 5-10 minuutin sarjoissa. Ajatella että jopa neljä kertaa. Silti uhataan kolmella kananmunalla. Saattaa olla että joku saa häädöt. Ja ne emme ole me

-Roossa[Ei aihetta]Luonut: -RoossaKeskiviikko 29.04.2009 18:23

MUN KANANMUNASSA OLI KAKS KELTUAISTA!!! ;oo
« Uudemmat -