IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 5 153 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 2
Koko
62 jäsentä
Tyttöjä: 25 (41 %)
Poikia: 37 (59 %)
Keski-ikä
38,4 vuotta
Otos: 35 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 41,9 vuotta

Jäsenet (62)

hallePegasuskmfArMtaivaslauluGeorg_INXP_2023monikAkhalifadeaconessahavachristian555raunioissakomuAcueGrigoriuskurimusperhosnei
- Vanhemmat »
Jos haluatte todistaa jumalan olemassaolon minulle rukoilkaa, että saan isorokon. Minut on katsos rokotettu sitä vastaan, mutta eikös jumalan mahti voita minkä tahansa rokotuksen ja todennäköisyyden.

Ensi viikon Perjantaina nähdään, onko ihmisen kehittämä rokote mahtavampi kuin "jumalan" voima! <666
Tutustuin alkukesästä uskovaiseen tyttöön. Hän puhui minulle Jumalasta, Jeesuksesta ja kaikesta muusta. Tottakai minäkin, jos on olemassa niin suuri voima ja totuus, tahdon sen elämääni. Avasin sydämeni ja rukoilin johdatusta. Mutta jos on Jumala, joka vastaa rukouksiin, niin minua on johdatettu yllättävään suuntaan.

Tuntuu siltä kuin kaikki tämä uusi mitä olen kokenut, on väärin ja minun pitäisi palata takaisin siihen aikaan, jolloin en rukoillut, ja puhuin uskovaisia vastaan. Tarkoitan siis sillä sitä ulkokultaisuutta, jota monet kristityt korostavat. Sekä sitä, miten asioita oikeasti tulisi ajatella järjen kautta.

Ulkokultaisuudella tarkoitan sitä, miten papit puhuvat jumalasta ja jeesuksen sydämeen ottamisesta. Riittää kun uskot jeesukseen ja saat iänkaikkisen elämän. Väliäkö sillä mitä se oikeasti tarkottaa. Saahan siitä hyvän statussymbolin, kun voi kokea olevansa parempi ihminen ja kerskailla muille, kuinka on löytänyt totuuden. Tämä tuntuu olevan monen uskovaisen keskeinen ajatus.

Raamatussa on kuitenkin paljon hyvää asiaa. Jeesus on hyvä moraalinen opettaja. Esikuva, johon tulisi pyrkiä. Sillä onhan todella niin, että niin hyvä kuin pahakin kiertää maailmassa. Maailman pahuus syntyy pahasta olosta, joka taas luo uutta pahaa oloa. Jeesuksen sydämeen ottaminen siis tarkoittaa näiden ajatusten sisäistämistä. Se on muutakin kuin tyhjiä sanoja. Tärkeää ei ole se kuinka monelle sanoo ottaneensa Jeesuksen sydämeen, vaan tärkeää on se, että oikeasti tekee niin.

Raamattu opettaa meille hyväksyntää. Jeesus meni myös yhteiskunnan kaikkein syrjäytyneimpien luo ja sanoi, että te olette yhtä hyviä kuin muutkin. Älkäämme siis antako ylpeyden hallita meitä, vaan syleilkäämme myös kaikkein alhaisimpia. Tuomitseminen ei ole tehtävämme. Minäkin olen tuominnut niitä, jotka mielestäni ällöttävästi ja tyhmästi eläneet.

Myös se joka on himojensa orja, loukkaa lopulta niin itseään kuin läheisiään. Älkäämme siis antako haluillemme valtaa, silloin kun tiedämme ettei se lopulta tee meitä onnelliseksi. Tämä vaatii suurta itsetuntemusta ja tutkiskelua. Tietämätön voi olla itse itsensä pahin vihollinen. Minäkin olen seksiriippuvainen.

Se, joka ahnehtii liikaa, ei tule löytämään lopulta onneaan, vaan löytää itsensä turhuuksien ympäröimänä. Se, jolla on liikaa, valuttaa sydäntään materiaan ja saattaa unohtaa, mikä on se perimmäinen kaipuu. Minäkin olen täyttänyt aukon sisälläni uusilla peleillä ja elokuvilla.

Kun vihaa, niin se viha hukuttaa. Vihaisena ei jaksa elää, vaan se kuluttaa voimat ja vie ajatukset. Se voi johtaa tekoihin, joita katuu koko lopun elämää. Se saastuttaa ihmisen sisältäpäin ja leviää helposti myös muihin. Minäkin olen tahtonut tappaa viattoman, vain koska olen ollut niin vihainen.

Älkäämme olko kateellisia, sillä silloin katsomme vain muita, emmekä huomaa mitä itsellämme on. Jokainen on yksilö ja löytää oman onnen omista asioista. Katsotaan ympärillemme ja nähdään, miten paljon meitä on siunattu. Täyttäkäämme se sisäinen kaipuu, joka sydäntämme riivaa. Sitä ei löydy kadehtimalla sitä, mitä toisella on. Minäkin olen niin paljon kadehtinut sitä kuinka muut ovat uskaltaneet elää omana itsenään, miksen minä ole niin itse tehnyt?

Tämä kaikki kumpuaa sisältä, eikä millään sanoilla saa sitä aikaiseksi. Rukouksilla ei saa mitään aikaseksi. On sanottu, että Jumala näkee kaiken ja tietää kaiken. On sanottu, että Jumala kuulee rukoukset ennen kuin niitä lausutaan. On sanottu, että Jumala antaa enemmän kuin pyydetään. Älkäämme siis pyytäkö sitä mitä meillä jo on. Kaikki välineet on jo annettu. Avatkaamme silmämme ja katsokaamme, mitä kaikkea meillä jo on. Olkaamme kiitollisia.

Jos siis Jumala on, joka vastaa rukouksiin. Jos on Jumala, joka johdattaa sitä joka pyytää. Sanoma kuuluu seuraavasti: Nenät ylös sieltä kirjoista ja eläkää. Älkää hokeko turhaan herran nimeä, vaan ajatelkaa itse, kuinka maailmasta voisi tehdä paremman paikan. Ehkä silloin saamme joskus elää paratiisissa.


Vastine hihhulien "älä alistu"-kampanjan videoon (kts. edellinen blogimerkintä).

DaealisTesti älykkyydestäLuonut: DaealisLauantai 31.01.2009 15:58

Tiedän että toiset eivät katsele youtubea syystä tai toisesta, joten ajattelin kirjoitella Theologikoksen videolla löytyvän älykkyystestin tähän. Miekkosella on yleisesti melko hupaisia videoita, kuten tämän testin sisältänyt kolmeminuuttinen: http://www.youtube.com/watch?v=1fWIjP5aJ-Y

Testi alkaa kysymyksellä uskomuksista.
Vaihtoehtoja on (testin kannalta) kolme:
1) Ateisti/vapaa-ajattelija
2) Oma, erikoinen lemmikkiuskonto
3) Kristinusko

Näistä ensimmäinen johtaa lopputulokseen, että olet luultavasti järkevä ihminen. Vaihtoehto kaksi taas ehdottaa, että osaat olla kriittinen itsenäisestikkin, koska et hyväksy kristinuskoa kokonaisuudessaan. Silloin suotavaa olisikin, että luet jonkin kirjan, kuten vaikka Dawkinsin The God Delusionin(ja todellakin suosittelen lukemaan englanniksi), Bertrand Russellin Why I Am Not A Christian tai jokin vastaava loistava kirja, jotka pureutuvat uskontojen ongelmiin tarkemmin. Mikäli vielä tutkimisenkin jälkeen sinusta tuntuu, että itse kehittämäsi perversio uskonnosta on looginen etkä vaihtanut mielipidettäsi ateistiksi/vapaa-ajattelijaksi, olet idiootti. Mikäli vastasit kristinusko, mutta et ota raamattua kirjaimellisesti, olet omaksunut juuri tällaisen oman version uskonnosta ja kuulut ryhmään kaksi. Mikäli hyväksyt raamatun kirjaimellisesti, voit siirtyä seuraavaan kysymykseen.

Kivitätkö lapsesi, mikäli he eivät tottele?
1) Se on vanha testamentti!
2) Lapseni eivät tee niin
3) En ole oikeastaan lukenut raamattua niin tarkasti
4) Kivitän

1) Vaikkakin totta, että vanhassa testamentissa on yleisemmin lainattu kohta tästä (5. Moos 21:18) niin tämä löytyy myös uudesta testamentista(Matteus 15:3-7). Joten palataanpa kysymykseen uudelleen.
2) Olet valehtelija ja kirjasi mukaan palat helvetissä
3) Olet laiska ja tyhmä.
4) Nähtävästi elät raamatun oppien mukaisesti, siirrytään seuraavaan kysymykseen

Annatko naisten puhua kirkossa?
1) Kyllä
2) En

1) Kiellät jumalan käskyn(1. Kor 14:34) ja menet helvettiin siitä
2) Noudatat jumalan sanaa, siirrytään seuraavaan

Onko mielestäsi reilua tappaa 42 lasta, jos he pilkkaavat kaljua miestä?
1) On
2) Ei

1) Olet hyvä kristitty ja seuraat raamatun sanaa, siirry seuraavaan kohtaan.
2) Kiellät jumalan toteuttamaa tuomiota vastaan(2. Kun. 2:23-24) ja palat helvetissä siitä hyvästä.

Oletko myynyt kaiken omaisuutesi ja luet tätä nettikahvilasta, missä ostit viimeisellä rahallasi itsellesi päivän ruoan ja hieman nettiaikaa?
1) En
2) Kyllä

1) Silloin et elä raamatun mukaan(Luuk 18:22), jonka uskoit olevan totta. Palaa helvettiin kulkematta lähtöruudun kautta.
2) Olet hyvä kristitty ja voit siirtyä seuraavaan kysymykseen.

Rakastatko jeesusta enemmän kuin perhettäsi?
1) En
2) Kyllä

1) Pala helvetissä
2) Hyvähyvä(Matt 10:37), seuraava kohta

Oletko haravoinut lehtiä/kerännyt risuja sapattina?
1) En
2) Kyllä

1) Hyvähyvä
2) Pala helvetissä(4. Moos 15:32-36)


Mikäli uskot raamatun kirjoitusten olevan totta, joudut hylkäämään monia eri tieteenalojen todistettuja faktoja. Raamatussa on lukemattomia kirjoituksia, jotka ovat tieteenvastaisia. Joten jos uskotte raamattuun kirjoitetut tarinat, uskotte sekä tieteenvastaiset kirjoitukset, että myöskin Joh 8:32 kohdassa olevan totuuden etsimistä puoltavan jakeen. Joten uskomalla raamatun olevan totta kiellätte totuuden, josta pääsee myös ikuiselle saunaosastolle!

Viimeinen kohta hieman quote-mineää, mutta onhan se hauska anekdootti. Kuten on 3. Moos. 1:9, missä selvästi sanotaan, että jumala nauttii palavien eläinten hajusta.

Ajatelkaa itse.
- Vanhemmat »