IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Koulu ja opiskelu
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 8 831 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 1
Koko
514 jäsentä
Tyttöjä: 343 (67 %)
Poikia: 171 (33 %)
Keski-ikä
32,7 vuotta
Otos: 367 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,0 vuotta

Jäsenet (514)

Temppi88^sannuska^ann-aaBreadlineRizikalzi[Tumbe]iivuS_JKnJnni|Metralla^wirn^mese87elmstreetAnettaritaxx
« Uudemmat -

SaneLukio vs AmisLuonut: SanePerjantai 18.10.2013 18:05

Oon kirjottanu samast aiheest joskus aiemminki, mut koska sillon olin lähes yhtä hyödytön ku munaton neekeri, verbaalisesti puhuen, kirjotan nyt uuden version, jossa on enemmän järkeä

Eli lukio vs Amis.

Monet on sitä mieltä et lukio on sankareille ja amis elämisen halunsa menettäneille ja et jos haluu päästä helpommal, pitää mennä amiksee ja jos luulee kestävänsä kovan opiskelun paineet, niin terve lukio!

Tää on tietenki vaa sad cunttien ulinaa.

Totuus on se, ettei kumpikaa ole sen helpompi ku toinen. Ne on molemmat koululaitoksia, jois on samat selkärangattomat (nais)opet, jotka saa fuduu jos kritisoi oppilasta arvostelevaan sävyyn.
Kaikki on kiinni valinnoista. Amiksen sekä lukion voi kummatki suorittaa nollat taulussa rimaa hipoen läpi tai sit voi panostaa ja hyötyy saamastaan opetuksesta.

Ja täs vaihees vissii joku sanois et "no mut lukio antaa paljo paremmat lähtökohdat menestyy elämäs", mut huippujalkapalloilija tienaa viikossa enemmän ku huippulääkäri tai juristi kuukaudessa ja jalkapalloura ei vaadi avata ensimmäistäkään lukion pitkänmatikan oppikirjaa.
En sano et jalkapallo ois jotenki parempi työ ku aivokirurgia, mut halusin vaa tehä pointin selväks ettei koulutuksellakaa oo mitää vitun väliä, jos oot patalaiska homo joka ei enää saakkaa mitää aikaseks kun kukaa ei enää sanokkaa sulle yksityiskohtia myöten mitä tehdä, kuten kouluissa.

Lukion vikana on se, et yli puolet sille tielle hakevist hakee sinne vaa sen takii koska ne on pienest pitäen opetettu, et jos haluut olla kukaan, sä meet lukioon. Mun käy sääliks näit. Koska ku ollaa siin iäs et yläaste loppuu, se pelko ojankaivajan apulaisen sijaisen urast kummittelee jo niin vahvana, et lukioon haetaan vaikkei ite edes sinne haluis, mut jos sinne ei hae, isi ei osta autoo.

Amiksen vikana on se, et sinne pääsee sisää liian alhasel keskiarvol.
Jos tän maan surkeimpaa kouluu, jossa ei oo pulpettei, lämmitys hoidetaa nuotioil ja joka päivä ruokalast saa vaan kalanmaksaöljyy, pääsis vähintää kasin keskiarvol, voisin luvata ettei kenenkää koira enää söis kenenkää läksyi

Mut loppujenlopuks millää muul elämäs ei oo välii ku sil ootsä esteettinen

Kuvassa mies joka oli. Kattokaa vaik tota sen ilmettä. Noin hymyilee vaa mies joka tietää et sä mirraat ja tekisit mitä vaa saadakses imee sen kyrpää
Kuvasin just fysiikan kolmoskurssin(Aallot) kokeellisen kotitehtäväni tekoa ja kamerasta kun sattui (tietenkin) loppumaan akku, niin oli pakko turvautua varakeinoon.

Hain koululäppärin alakerrasta omaan huoneeseen ja webbikameralla vaan kuvaamaan videoita. XD

Säätelin tosin ensin niitä videon ominaisuuksia, että sain parhaan mahdollisen laadun, koska toi webcam on kuitenkin 720p-laatuinen, niin pitihän ne videot saada sillä laadulla.

Ja sit laitoin ne tallentumaan pakkaamattomana AVI-tiedostomuodossa.

Kesti jonkin verran aikaa kuvatessa ja läppäriä eri puolille omaa huonetta kantaessa, mutta oon tuotettuun aineistoon tyytyväinen.
  • Kolme videotiedostoa, koska pari kertaa vahingossa taisin stopata tallennuksen. :D
  • Videoiden yhteenlaskettu kesto: 24 min 51 s. :DDD
  • Ja koska resoluutio on 1280x720 ja ruutuja on joka sekunnissa 30...
  • ...videoiden yhteenlaskettu koko on 22,6 GB.

Ei paha... XDDD

Kysymys kuuluukin, että paljonko joudun leikkaamaan noista pois, jotta saan aikaiseksi jotain fysiikan opelle näytettävää. :D

PS. Toi suuri koko on ymmärrettävissä, kun mähän tein päätöksen kuvata parhaalla resoluutiolla ja lisäksi pakkaamattomaan tiedostomuotoon. :3

PPS. Se kokeellinen kotitehtävä, jonka päätin tehdä, oli että piti pöytälampun ja kattilan kannen avulla tehdä valonheitin. Tein sen jollakin ihmeen hieman pölyisellä spottilampulla(/pienellä valonheittimellä?), joka on ollut mun huoneessa, vaikken tiedä miksi tarkalleen ottaen se sinne on päätynyt ja kattilan kannella. Close enough.

Ja tossa on muuten se käyttämäni valonlähde:

Spottivalo?

JanmeebaOpiskelu on ammattini.Luonut: JanmeebaPerjantai 26.04.2013 03:26

Tänään menin aamulla kouluun melkein normaaliin aikaan(myöhästyin ekasta bussista, koska luin pitkän matikan kolmoskurssin kirjaa ja MAOLia tänpäiväiseen matikan uusintakokeeseen). Klo 8:15 alkaa normaalisti eka tunti ja saavun bussilla noin klo 8:20. Eli noin klo 8:50 saavuin kouluun tänään?

Varsinaiset oppitunnit meni muuten silleen enimmäkseen ihan normaalisti.

Sitten klo 16 alkoi se matikan uusintakoe mulla.

Noin klo 20:06 loppui, kun olin koko sen ajan(siitä kiitos pidennetylle koeajalle). :D

Nastolan ja Lahden välillä menee busseja silleen, että bussi tulee pysäkille puolen tunnin välein. 19:35 tulee sinne mun lukion eteen viimeinen "puolen bussi", sen jälkeen tulee vain viisi yli niitä busseja. Eli 20:05, 21:05 jne.

Eli piti sitten odottaa sitä 21:05 tulevaa bussia. :D Ja bussimatka kestää mulla puoli tuntia + sen jälkeen vielä kävelymatka toiset puoli tuntia. Eli yhteen suuntaan mun koulumatka vie tunnin.

Saavuin sitten tänään kotiin vasta lähempänä 22-tuntia(tarkalleen ottaen NOIN klo 21:55). :D

Aika pitkä koulu/työpäivä mulla siis. :D

Siinä sitä bussia odotellessa otin sitten tän koululäppärin web-kameralla kuvan itsestäni huvin vuoksi ja pistin FB:hen:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4690320022047

Tai, no, voisinhan mä suoraan linkittää sen kuvan URL:n tähän, niin ei tarvitse klikkailla tota linkkiä(saa sinnekin toki mennä):

921714_4690320022047_1778286345_o.jpg

Iloinen, positiivinen ja kaikin puolin tyytyväinen olemukseni suorastaan paistaa tässä kuvassa, eikö? ;)

Ai niin, mä laitoin muuten FB:ssä mun asetuksista Seuraamisen päälle, eli mua pystyy nyt seurata siellä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että seuraaja saa kai ilmoituksen mun uusista julkisista(ja vain ja ainoastaan niistä) kuvista ja tilapäivityksistä(tai ainakin ne tulee uutisvirtaan etusivulle), vaikka ei olisikaan mun kaverilistalla. :) Sit mä laitoin sellaisetkin vaihtoehdot asetuksista siellä, että niistä mun julkisista jutuista voi myös tykkäillä ja niitä voi kommentoida ilman, että on mun kaverilistalla. Tai ainakin sen pitäisi toimia niin. :P Niin ja jakaminen on tietenkin myös mahdollista.
Kouliikunta on keino taistella ylipainoisuutta vastaan. Koululiikunnan tehtävänä on saada lapset ja nuoret innostumaan liikunnasta sekä tutustuttamaan eri lajeihin, joista voisi löytyä se oma liikuntajuttu.

Koululiikunta on epäonnistunut. Se kannustaa niitä liikkumaan, jotka liikkuvat jo muutenkin ja vieroittaa niitä, jotka liikuntaa tarvitsisivat. Monelta löytyy varmasti painajaiskokemuksia siitä, kuinka salibandy harrastajat lesottavat liikunta tunneilla ja se kaikista huonoin, joka todella tarvitsisi innostusta liikuntaan valitaan viimeisenä joukkueeseen. Ei sillon paljoa jaksa kiinnostaa! Porukka jakaantuu: harrastajat juoksevat pallonperässä ja muut syrjäytyvät nurkkaan hengaamaan.

Mielestäni tässä suurin ongelma löytyy ryhmähengessä. Tässä kohtaa näkisin parhaimpana ratkaisuna lähteä hajottamaan porukkaa. Koululiikunta voisi olla vapaamuotoisempaa. Koululaiset saisivat ihannetapauksessa tutustua liikuntaharrastukseen hyvässä porukassa tai vanhempien seurassa. Voitaisiin esimerkiksi tarjota jonkinlainen liikuntaharraste-merkki, joka pitäisi suorittaa lukuvuoden aikana. Harrastemerkkien ideana on siis yleensä, että pitää suorittaa tietty määrä tehtäviä, mikä tässä voisi olla lista eri liikuntaharrastus käynneistä. Tässä kohtaa kysymykseksi nousee pitäisikö merkin vaatia erilaisia liikuntaharrastus käyntejä vai voisivatko liikunnan harrastajat suorittaa merkin omalla harrastuksellaan. Tässä voitaisiin myös miettiä sellaista, että etsittäisiin yhteistyökumppaneita erilaisilta liikunnantarjoajilta, ja voitaisiin esimerkiksi tarjota tietynlainen liikuntaseteli, jolla aikuinen pääsisi lapsen kanssa puoleen hintaan, ja lapsi ilmaiseksi. Voisi olla kohtuullista tarjota vanhemmille enemmän vastuuta ja kannustusta viedä lastaan liikkumaan. Kuitenkin edelleen koulu voisi tarjota liikuntakäyntejä myös koulun puolesta. Ideana olisi, että vanhemmat voisivat joko itse järjestää lastensa liikuntaharrasteet, tai koulu järjestäisi liikuntamahdollisuudet enemmän retkityyppisesti. Tavoitteena olisi saavuttaa pienemmät ryhmäkoot näille retkille, joille osallistuisivat ne, jotka eivät syystä tai toisesta pysty tai halua suorittaa liikuntaa omatoimisesti.

Uudistusideoissa tulee kysymykseksi aina myös tahdon lisäksi kustannukset. Nykyinen järjestelmä onkin varmasti taloudellinen. Jottei uudistuksen kustannukset paisuisi tässä pitää miettiä sitä, saisiko yrityksiä tai yhdistyksiä yhteistyökumppaneiksi neuvoteltua parempia sopimuksia, sekä mikä voisi olla vanhempien panos. Vähävaraiset vanhemmat voisivat esimerkiksi saada tukea sosiaalitoimelta.

Jotain pitäisi muuttaa. Kutsun teidät kaikki mukaan ideoimaan parempaa koululiikuntaa!

ShochuHEI VITTU LET'S SHARE TEARSLuonut: ShochuMaanantai 18.03.2013 06:42

ITKEKÄÄ!!!!!!!! VOLLOTTAKAA!!!!!!!!!!!! PILLITTÄKÄÄ!!!!!!!!!!!!!!! IT'S FUCKING NATSUKASHII BIISIN AIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SoffiiaROAWRLuonut: SoffiiaSunnuntai 25.11.2012 18:30

Koe olis huomenna ja kirjasta en oo puoliakaan lukenut ja mitään en ymmärrä...
Maantieto.. <3

Miksen mä mennyt amikseen..?

[ane][Ei aihetta]Luonut: [ane]Tiistai 28.08.2012 20:19

kurssivalintojen tekeminen <3 saanen itkeä.

Ivysaur[Ei aihetta]Luonut: IvysaurKeskiviikko 22.08.2012 22:53

Käytiin Emman kans vähä leikkipuistossa lukiohomoilemassa 8))

[ane][Ei aihetta]Luonut: [ane]Torstai 16.08.2012 02:09

on se lukio ihan kivaa (:

[ane][Ei aihetta]Luonut: [ane]Tiistai 14.08.2012 23:03

ostinpas tänään melkeen kaikki tän jakson kirjat ja hihih sain ihanaisen muffinssipenaalin ja kaikkea kivsuu :P tänään ei oo aamun jälkeen ahdistanu! ehkä mä selviin lukiosta.

« Uudemmat -