IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
22.7.2008
Tilastot
Käyntejä: 2 155 (1.7.2008 alkaen)
Koko
16 jäsentä
Tyttöjä: 16
Keski-ikä
25,8 vuotta
Otos: 14 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 25,8 vuotta
Ylläpitäjä
Elvyren
Valvojat
-jenniii-, Bambi, ^tinttis^^, JenBa_, Elvyren, toyota-starlet, MaariaIhmemaast, emilja88, _faith_, rockababy, _minnaaaa, Sini-Marika, ChiChing, |n|t|o|, Rinzessa

Jäsenet (16)

-jenniii-toyota-starlet|n|t|o|MaariaIhmemaastBambi-J3zz1ca-Sini-Marikaemilja88_minnaaaaChiChing_faith_rockababyJenBa_Rinzessa^tinttis^^Elvyren

ElvyrenSanoja joita Lenni osaaLuonut: ElvyrenMaanantai 06.09.2010 14:11

Pikkasen listaan sanoja joita Lenni osaa. Pysyy näin itelläkin muistissa kun tuppaan hukkaamaan kaikki lappuset sun muut aina. Ja kaikkia sanoja en varmaan tähänkään muista kun päivittäin oppii niitä lisää.

Trakki = traktori/puimuri/kaivuri
Rkekka = rekka
pikko = pikkusisko
api = apina
appi = sammakko
pupu = kani
hauva = koira
kissssha = kissa
sinsi = chinchilla
kukka = kaikki kasvit
isa = Esa/isi
pappa
mummu
äiti
lintu
kjello = kello
kengkä = kenkä
pönttöpää = jollain on kypärä päässä
mopo
ajaa = auto
pö-ö = peugeot
pyö-ä = pyörä/pyöriä
lamppu
valo
itomummo = isomummo
täti
Eemi
Niki
neno = eno
Kao = karo
paukku = pauliina
Uuka = joonas
make = markus
Esa
tutti
anna
avaa
ei
ulos
pihalle
sinne
no niin
tänne
pesulle
talli = autotalli
karkki
jano
aa-a = nukkumaan/nukkua
ukkuu = nukkua
poppaa = kuuma
Halla
vauva
omena
sippi = sipsi
peppu = Leppäkerttu
Muuva = muurahainen
pullo
työ = syö
pimee = pimeä
viilee/kyymä = kylmä
uuma = kuuma



Ja pari lausetta jotka on sanonu:

Äiti on mummu
siinä on äitin kukka
pappa, avaa! Talliin!
Anna tutti pikkolle
ishä kengkä? (= missä kengät?)
Mennää tallii/pihalle/ulos/ajaa.
22.07.2010 (18.05.2010)

Paino 8900g (7435g)
Pituus 71cm (65cm)
Pää 44,5cm (43,2cm)

Kaikki kunnossa pientä palamista lukuunottamatta. Suojaheijasteetkin toimivat jo kaikkiin suuntiin. Muutenkin kaikki kunnossa.
10kk hapanmaitovalm.




Tuli ainakin lääkärin tekstistä selville, että kaikki kunnossa. :D

Iina osaa:
-ryömiä ja kontata, myös karhunkävely sujuu.
-nousee istumaan ja istuu tuetta.
-nousee tukea vasten seisomaan ja ottaa askeleita.
-sanoo selkeitä tavuja.
-reagoi omaan nimeen.
-näyttää, kun haluaa syliin.
-juo itse.
Iinan 6kk neuvola (19.5.) (edellinen 5kk neuvola 19.4.10)

paino 7435g (7040g)
pituus 65cm (64cm)
pää 43,2cm. (42,2cm)

Iinan neuvolakortista: Iina ryömii vauhdilla huoneesta toiseen. Poimii nyrkkiinsä pieniä helmiäkin. Näkö ja suuntakuulo ok. Päivärytmi selkeä, aterioita viisi. Kasvu hyvää, iho ok. Hyvää kesää perheelle!
8kk neuvola/lääkäri 13.7.

Iinakii on jo niin iso, että neuvola enää kahen kuun välein. :')


Onnin 1v 6kk neuvola (6.5.) (edellinen 1v. neuvola 16.11.09)

paino 12,8kg (11.8kg)
pituus 84,5cm, (78,3cm)
pää 51,2cm. (49,4cm)

Onnin neuvolakortista: Ujo poika (No kaikkee muuta! :D). Sanoja n.20, puheen ymmärtäminen hyvä, kävelee nopeasti. Leikki palikoilla. 12 hammasta. Silmät - ei karsastusta, sydän, keuhkot ok. Kivekset alhaalla, iho puhdas. Terve poika.
Seuraava käynti 2v.

Sini-MarikaIinan 5kk neuvolaLuonut: Sini-MarikaMaanantai 19.04.2010 19:37

Nyt | (4kk neuvola) | Onni saman ikäsenä

Paino 7040g | (6060g) | 7760g
Pituus 64cm | (61cm) | 67,5cm
Pää 42,2cm |(40,9cm) | 45,2cm


Neuvolakortissa lukee:

-Kääntyy molemmin päin, pyörii napansa ympäri. Varaa napakasti jaloilleen. Ryömimisen alkeita. Taputtelee tasoa, touhua piisaa.
-Pärisyttelee, juttelee kovasti etenkin iltaisin.
-Kasvu ok, kiinteisiin lihaa.

Iina sai taas kaksi rokotetta ja oli siitä huolimatta tosi reipas tyttö. :) Iina alottaa tänään iltapuuron syönnin, saa nähä miten käy, josko vähän pidempi pätkä jo yöllä nukuttais?
18.02.10 (13.01.10)

Paino 5410g (4970g)
Pituus 59cm (56,2cm)
Pään ymp. 39,8cm (38,6cm)

Rauhallinen vauva. Sydän ja keuhkoauskultaatio ok. Reisivaltimopulssit ok. Tarttumisheijasteet, moron, askeltaminen tulevat kaikki esiin. Vatsa ok. Punaheijasteet ok. Lonkat ok. Hyvin kehittyy ja kasvaa.


Iina sai myös ekan yhdistelmärokotteen, sekä toisen annoksen rota-rokotetta tänään, muuten ei mitään ihmeellistä. :)



Ja koska en oo tänne muistanu mainita, niin Iina täytti viime lauantaina 3kk :)
Iina on viimesen kuukauden aikana oppinu nauramaan ääneen ja kääntymään vatsalta selälleen. :) Hurjaa vauhtia se kasvaa ja kehittyy!

Sini-MarikaOnni 1v 3kkLuonut: Sini-MarikaTiistai 02.02.2010 10:48

Tämän kuun aikana Onni on oppinut tärkeimpänä vihdoin ja viimein liikkumaan ulkovaatteet päällä. Tai osashan se ennenki, jos jotain tarpeeks mielenkiintosta sattu olemaan näkyvillä, mutta nyt se ihan oikeesti oikeesti kävelee ja juoksee ja leikkii jne. Kyllä tuli ulkoilusta _niin_ paljon mukavampaa! :)

Sen lisäksi Onnista on tullut entistä parempi kiipeilijä. Nyt pääsee jo hienosti sohvalle, sängylle jne. ja se ei kyllä ainakaan elämää helpota. Iinaakaan ei enää saa oikeen mihinkään Onnin ulottumattomiin, joten se on vaan vahdittava hyvin tarkkaan, ettei sitä pientä satu, Onni kun tykkää välillä kokeilla aika rajuin ottein. :)

Onni on myös oppinu ainaki kävelemään ja taputtamaan yhtä aikaa, se näyttäis olevan kivaa. :D

Nyt en muista, onko muuta "isompaa" uutta tullu. Jotain pientähän nyt tulee tässä iässä koko ajan. Mutta hienosti osaa joka tapauksessa jo kaikkee. <3

Tämän kuun aikana on myös puhjennu hammas numero 8.

Onnin sanoja:

-isi
-kissa (tarkottaa välillä myös muita eläimiä, kun pelkkää kissaa.)
-Onni tietää myös, että kissa sanoo "mau"
-äiti
-harja (hiusharjaa tarkottaa)
-kalenteri (sanottu vaan kerran)
-vauva
-kaa (=kato)
-mämmäm (=maito)

Nuo viimeset nyt ei oikeita sanoja oo, mutta ne on siis sellasia "vakioilmasuja", mitä Onni käyttää asioista. :) Ja ihan miun omia tulkintoja. :D



Tonttu kun hiipi meidän pihaan, varoen tartuin sen punaiseen hihaan. Pyysin: viestin viethän ystävälle, niin paljon toivoisin hyvää hälle. Tuoksua kuusen ja kynttilän, iloa, riemua kukkurapäin. Lämpöä, rakkautta läheisten, ystävän jouluisen halauksen.


<3: kaisa ja pojat

Sini-MarikaRistiäisetLuonut: Sini-MarikaSunnuntai 20.12.2009 20:04

Melkosta sähläystä oli koko aamu ja päivä. Pakattiin tavaroita ja tehtiin vielä viime hetken järjestelyjä ihan viimeseen saakka. Meillä ei ollu täällä autoa, koska Harri ja Onni meni sillä sairaalaan, joten piti tilata taksi. Taksissa muistettiin, että Onnin lääkkeet jäi ja oltiin jo puolessa välissä menossa. Soitin siis meiän äitille, että joutuu vielä käyttämään miut kotona, kunhan ne tulee Nummelaan. Mie siis sitte siinä menin vielä KappAhliin ostamaan itelleni juhlapaidan, Cittarista kahvia, kermaa, sokeria ja olohousut Harrille (sairaalaan :D) sekä kukkakaupasta kukan kahvipöytään. Muut meni seurakuntakeskukselle järjestelemään paikkoja. Siinä vaiheessa kun päästiin äitin kanssa lähtemään sitä lääkettä hakemaan, oli ristiäisten alkuun puol tuntia aikaa ja tosi huono ajokeli ja matkaa meillä ajettavana n. 40 kilometriä, joten myöhän sitte tietenkii myöhästyttiin sieltä ristiäisistä.
Onneksi Harrin äiti ja mummo oli jo laittanu kaiken valmiiks paikan päällä. Pöytä oli katettu, lapsilla juhlavaatteet päällä ja Onnilla jopa hiukset laitettuna. :) Onni pääs siis sieltä sairaalasta siskon ristiäisten ajaks "lomille".

Lopulta saatiin juhla alkamaan. Mie säestin pianolla virret, pappi puhu kauniisti, Sirpa-kummi luki evankeliumin ja kummin rukouksen ja Harrin mummo isovanhemman rukouksen. Kaisa oli sylikummina. Niin ja tietysti Onni kuivas siskon pään ja sano "pää" xD <3 Se sanoo niin aina, kun se silittää siskoa. :) Meidän pikku-tyttö sai kasteessa nimen Iina-Helena <3



Kahvitustilaisuus suju onneksi hyvin, ilman sen kummempia välikohtauksia. Joku sentäs onnistu, niinkun pitikii. Paitsi että vieraita oli tosi paljon vähemmän, kun oli kutsuttu, kun monet ei Onnin taudin takia uskaltanu tulla. :S Mutta kiitos tosi paljon Harrin äidille, meiän äidille ja Harrin mummolle tarjoilujen järjestämisestä! :)



Loppuvaiheessa Onni alko olemaan jo niin väsyny, että huus vaan ja olihan se sen hengitys kamalaa kuunneltavaa. Onni ja Harri lähti sitte Sirpan kyydillä takasin sinne Jorviin ja myö saatiin vauvan kanssa auto käyttöön. Toivottavasti kaikki juhlissa olleet pääsee ehjinä perille tosta kamalasta kelistä huolimatta, meiän äiti ainaki lähti ajamaan Savonlinnaan asti. Miula teki tiukkaa ajaa edes tänne meille kotiin, kun on niin tositosi liukasta.

Ja jottei tää päivä nyt liian hyvin ois sujunu, niin kun viimein päästiin vauvan kanssa kotiin ja mie aloin tyhjentää autoa, niin kuinka ollakkaan, mie kompuroin tossa eteisessä ja tietenkii just se laatikko, missä oli puolikas täytekakku, putos ylösalasin lattialle. Se ei enää kauheesti muistuta kakkua.

Kiitos kuitenkin ikimuistoisesta päivästä teille, jotka ristiäisiin tulitte! :) Ja erityisesti kiitos teille, jotka autoitte niitä järjestämään, ja tietysti kummeille! Eipä siellä tosin tainnu muita ollakkaan xD



Ja edelleen toivotaan peukkuja Onnille, että pääsis pian kotiin <3

Tänään vietiin Onni Lohjan sairaalan päivystykseen, kun sen hengitys kuulosti niin pahalta. Siellä sitte pari tuntia vietettiin niin, että Onni kävi välillä lääkärillä ja välillä toimenpiteissä. Onni hengitteli siellä spiralla Ventolineä pari kertaa, minkä lisäks otettiin verinäyte ja nielunäyte ja tietysti lääkäri kuunteli hengitystä ja katto korvat. Onnilla todettiin angiina ja tulirokko ja koska Onnin hengitys ei niillä kahella Ventolineannoksella parantunu, niin se sai lähetteen Jorvin lastenosastolle.
Äitin pieni on nyt siis ainaki tän yön sairaalassa, jatkosta ei oo vielä tietoa.. Toivottavasti se pääsis jo aamulla pois, että se pääsis osallistumaan pikkusiskon ristiäisiin jotka on jo tänään! Onnin tehtävänä piti olla siskon pään kuivaaminen <3
Joten nyt peukkuja Onnille, että paranee pian.
Tosiaan, nyt vasta kirjotan, kun en oo aiemmin ehtiny. :)

Onnin 1-vuotisneuvola 16.11.2009

Paino 11.8kg
Pituus 78.3cm
Pään ymp. 49.4cm

-Touhukas, hyväntuulinen 1-v.
-Kävelee varmoin askelin.
-Muutamia sanoja tulee ; isi, kissa. Ymmärtää yksinkert. ohjeita.
-Kasvu hyvää, tav. kevyt kotiruoka + rasvaton maito, d-lisä päivittäin 3v!

1,5v nla-lääkäri 3/2010

Onni oli niin hyväntuulinen koko neuvolan ajan, kujeili vaan, kun neuvolatäti yritti tarjota helmeä, että kattoo pinsettiotteen. Veti aina käden pois ja kävi nauramaan, kun neuvolatäti tarjos helmeä. Ja neuvolatäti sano, että Onni on niin pikkuvanhan näkönen, kun kävelee ja seisoskelee niin paljon kädet selän takana. On se jo iso poika, ei enää voi oikeen vauvaks kutsua.

Pikkusiskon ensimmäinen neuvola 20.11.2009

Neuvolakorttia ei vielä pienellä ole, mutta hyvin oli paino lähteny nousuun, 3590g paino nyt, kun syntymäpaino oli 3490g, eli hienosti on se jo ylitetty.
Napatynkä irtos tuona samaisena aamuna ja navassa oli aika reilusti sientä, nyt on onneks jo melko siistin näkönen napa.
Iho on vauvalla kuulemma erittäin hyvä.
Muuten ei ollu mitään erityistä, 3.12. on jo seuraava neuvola ton navan takia. :)

Ps. Mie oon tänään ekaa päivää kahen lapsen kanssa yksin kotona, tähän mennessä ainaki sujunu yllättävän hyvin, vaikka aamulla molemmilla olikii nälkä yhtä aikaa. Muuten on vauva oikeestaan nukkunu suurimman osan aikaa ja mie oon saanu touhuta Onnin kanssa. :)