IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
5.11.2008
Tilastot
Käyntejä: 258
« Uudemmat - Vanhemmat »
Naurattavaa minusta on se, että muovikassien ostaminen maksaa enemmän kuin puuvillaisen kangaskassin, mutta kangaskassia pitää käyttää vuosi ennen kuin siitä tulee ekologisempi. Oletetaan, että yksi muovikassa kaupassa maksaa 20snt. Kangaskassin saa, vaikkapa kahdella eurolla. Jos ostata joka kerta muovikassin (kaksi kolmesta ostaa), kymmenen sellaisen hinnalla saisit kangaskassin. Joka muuten todennäköisesti kestää, sanokaamme pari vuotta, näin alkuun. Miksi ihmiset on niin hölmöjä? Vai onko ne? No, minä en ole koskaan ostanut muovikassia.

Vanhemmillani on aina mukanaan kauppakassi. No ihmekös tuo, kun kauppaan meno suunnitellaa muutenkin. Oih, fiksut vanhempani. Olen ylpeä.
Itseasiassa minimaalihen halveksunta ilmestyy mieleeni aina kun kaupassa ostetaan muovikassi.
Miettikää, millainen maailma olisi jos kukaan ei ostaisi muovikasseja.

Tänä vuonna olen vastaaottanut kaksi: pergamenth-kaupasta, koska niillä on niin kauniit ja uusiokäytän sen, ja korsettia ostaessani. Lisäksi olen ottanut korkeintaan kaksi paperikassia. Muuten olen joko muistanut kangaskassin, survonut kamat käsilaukkuun tai kantanut kädessä. Ainut ongelma on hatarahko muistini, muuten olisi aina kankainen kassi mukana. En enää edes tahdo ottaa muovikassia. En tiedä saanko siitä taivaspinnoja.

Ainiin. Maapallo on selvinnyt aika monista vitsauksista elämänsä aikana. Luuletteko te tosiaan, että se tuhoutuu... muovikassien takia? Naureskelen.

Mutta, nyt kun olen menossa tuolle matkalle, tarvitsen muovkasseja; märille roskille, mahdollisesti vuotaville puteleille, likaisille vaatteille.

Vilkase tää:
http://plasticshoppingbagfree.org.nz/facts-and-figures
« Uudemmat - Vanhemmat »