IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
17.1.2009
Tilastot
Käyntejä: 594
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 2 (67 %)
Poikia: 1 (33 %)
Keski-ikä
28,1 vuotta
Otos: 1 jäsen
Poikien keski-ikä: 28,1 vuotta

Jäsenet (3)

Emiola09sir_mattietsivä
« Uudemmat - Vanhemmat »
Hyvät ihmiset,
Viime aikoina on puhuttu kovasti maallistuvasta maailmastamme sekä erilaisten huuha... uskonlahkojen erikoisuuksista ja ongelmista. Uskonvapaus on kansalaisillemme perusoikeus, joten on röyhkeää, että eriuskontoisia ja erilaisia uskonlahkoja kohtaan löytyy maastamme niin paljon ennakkoluuloja.

Monille on syntynyt hyvin negatiivinen kuva lestadiolaisuudesta. Inho toisten uskontoa kohtaan johtuu siitä, ettei varmasti tuttavapiiriin kuulu yhtään kyseiseen kirkkoon kuuluvaa perhettä. Vierailu lestadiolaisperheen maatilalle voisi olla jokaiselle hyväksi - kenestäpä ei olisi ilo nähdä 20 lasta juoksemassa kohti iloisina ja innoissaan toivottaakseen vieraansa tervetulleiksi?

Lestadiolaisperheen kanssa ei ehkä juoda saunakaljoja, ja keskustelunavaus "katsottekos Salkkareita?" jäänee myös tekemättä. Tästä huolimatta perheen kanssa voi tehdä monta muuta ratkiriemukasta pikkuista askaretta, kuten vaikkapa pelata petankkia. Lestadiolaisten aikana ei kuuluisi myöskään kiroilla. Muuan lestadiolaisperheenisä kertoi, kuinka hänen sisarenlapsensa olivat tulleet hänen luokseen surullisina huutaen "isi isi, koulussa eräs poika sanoi 'himputti' ".

Jehovan todistajat saavat kuulla monesti, että heidän pitäisi painua vittuun ja kadota ihmisten ovilta. Harva näkee, millaisia mahdollisuuksia jehovat tarjoavatkaan meille terveille kansalaisille: jaelluista lippulapuista saa tehtyä hyviä uuninsytykkeitä, taiteltua hienoja origameja ja sutkaistua hyviä vitsinaiheita kaveriporukoissa. Jehovantoistajat voisivat tarjota myös apua yksinäisille vanhuksille, joiden kanssa he voisivat keskustella Jumalasta ja maailmalopusta, joka tulee tässä lähiaikoina. Siis ihan oikeasti tulee.

Jehovan todistajilla on muutamia toiveita, joita he toivoisivat meidän normaalien ihmisten kunnioittavan. Koska kristinuskossa on heidän mielestään monia merkittäviä epäkohtia, he eivät pidä virpojista, eivätkä pakanallisesta halloweenista - heistä olisi aika ärsyttävää, jos tuntemattomat ihmiset tulisivat pimputtelemaan heidän ovikellojaan. Loppujen lopuksi tulevat Jehovien kanssa oikein hyvin toimeen, kunhan et osta heidän lapsilleen syntymäpäivälahjaksi dinosauruspehmolelua tai kirjaa evoluution historiasta.

Monet ufo-kultit ovat keränneet myös arvostelua. Ufouskovaisia on monesti pilkattu "painumaan takas sinne kuuhun mistä on tullutkin", mutta todellisuudessa he yleensä pyrkivät aurinkokuntamme läpi menevien komeettojen taakse, jossa heitä odottaa pelastava avaruusalus. Monet kultin löytäneistä löytävät uskostaan uutta energiaa, vaikka heidän ei anneta nukkua kuin vain pari tuntia päivässä ja lopun ajasta he tekevät esimerkiksi halpaa toimistotyötä Johtajalleen. Joku toinen kutsuisi tuollaista aivopesuksi, mutta he taasen tietävät, että kyse on aidosta uskosta.

Antaa jokaisen uskoa vaikkapa vuoheen, lentävään kalakukkoon tai Näkkiin, jos niin haluaa. Heillä on siihen oikeus (vaikka kukapa nyt tuollaisiin uskoisi) .

// Vitsit ovat pääasiassa itsekeksimiäni ja kavereilta kuultuja (netistä löytyi todella huonosti, perkele)
// Tekstin ei ole tarkoitus loukata ketään vaan enemmänkin nauraa erilaisille stereotypioille eri ryhmistä
« Uudemmat - Vanhemmat »