IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
17.3.2009
Tilastot
Käyntejä: 643
Koko
10 jäsentä
Tyttöjä: 10
Keski-ikä
27,2 vuotta
Otos: 9 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,2 vuotta
Ylläpitäjä
|Solchica|

Jäsenet (10)

TenukkaKaesapien^^cheryl^^Rx_Queen[amaalia]Lorelei-|Solchica|G^eisha
« Uudemmat -

_Lizardus_ÄitipolikäyntiäLuonut: _Lizardus_Perjantai 16.10.2009 17:53

Rv 30+2

Kohdunkaulakava kauttaaltaan pehmeä, sisäsuu ja ulkosuu erittäin kypsyneet. Ulkosuu edelleen ainakin reilusti sormelle auki ellei enempikin (ei uskaltanu ronklailla ihmeemmin). Kanava lyhentynyt kahdessa viikossa 3,3cm ---> 2,8cm, sisäsuu kuitenkin vielä kiinni, mutta antaa vauvaa painettaessa alaspäin roimasti periksi ja kanavakin "lyhenee".

Vauva laskeutuntunut entisestään niin, että pää tuntuu alakautta sormelle hyvin ja on ultralla katsottuna ihan kanavassa kiinni (pieni loro lapsivettä oli kuulemma välissä).

Käyrillä pitivät n.25min jona aikana piirtyi 5 kipeetä supparia jotka sattui kyl ihan saakelisti....vauvan sykekäyrä kuulemma erittäin hyvä.
Ja lääkärille tosiaan mainitsin siitä olettamastani limatulpasta niin oli myöskin sitä mieltä et limatulppa on sieltä siis irronut, ainakin osittain.

Kotiin päästivät ja mitään en saa sitten tehdä ku olla vaan ja möllöttää...lääkäri kehotti erittäin herkästi tulemaan näytille jos tilassa tapahtuu muutoksia. Seuraava aika puolentoista viikon päähän (26.10) jos ollaan vielä yhdessä kasassa, lääkäri arvioi et ku näinki paljon supistelee näillä viikoilla niin saattaa synnytys käynnistyä mun kohdallani kuulemma ihan koska tahansa, ja vauvakin on valmiudessa sieltä maailmaan tulemaan :/

Vauvaa ei ultrannut lainkaan joten en tiedä painosta/koosta sen ihmeemmin kui et lääkärin mukaa normaalisti kasvaa, ja ei nähnyt tarvetta vauvaa ultrailla ku viimeks kaks viikkoo sitten on ultrattu.

Seuraava etappi ois että saadaan rv32 täyteen, sitten 34 ja sen jälkeen ei enää koiteta estellä jos vauva lähtee syntymään.

_Lizardus_Hip hei kuomatLuonut: _Lizardus_Torstai 01.10.2009 19:22

Äitipolilla käyty, kotiin vielä pääsin.

Rv 28+1
Syke +
Liikkeet ++
Painoarvio 1130g
Tarjonta Rt
Lapsivedenmäärä N

Kahdessa viikossa tapahtuneet muutokset alamaailmassa:
Kohdunkanava lyhentynyt 0,7cm (jäljellä nyt 3,3cm ultralla katsottuna ja n.3cm sormella kokeiltuna), ulkosuu on reilusti sormelle auki.
Paikat alkaneet reippaasti kypsymään ja ovat erittäin pehmenneet, erityisesti kohdun suu on tosi pehmeä.

Vauvan pää todella alhaalla ja kiinnittynyt myöskin, eli lähtökuopissa on siis jo. Eipä ihme ku tuntuu ku maha ois tippumaisillaan ja kivi jalkovälissä :)

Seuraava kontrolli 16.10 ja sitä ennen tarvittaessa polille jos supparit voimistuu/tihenee tai vedet menee ym. Ja lepoa lepoa lepoaaaa....

Niin juu ja tuo huimaus sun muu johtunee lääkärin mukaan vissiinkin tuosta antibiootista mikä nyt menossa kolmatta päivää....

_Lizardus_Masun neuvolakuulumisetLuonut: _Lizardus_Tiistai 29.09.2009 16:22

Rv 27+6

Painonmuutos/vko +450g (yhteensä tullut nyt 13,2kg)
RR 116/76
Pissa ok!
Hb 111 (se on noussut jee!!!)
Sf-mitta 27cm
Tarjonta Rt
Syke 140-150+
Liikkeet ++

Sokerirasitus tulokset: 0h 5,2 1h 9,0 2h 8,2

Hmm...painonnousuun olen enemmän kuin tyytyväinen ettei ollut tullu tuon enempiä (huh!). Vihdoin on löytynyt myöskin rautalääke jolla hemppa saatu nousemaan (viimeks oli 104) eli tuolla Fexin poratabuilla jatketaan etiäpäin.
Sf-mitta menee siellä yläkäyrällä edelleen, eli viittaa siihen ettei mitään pikkukirppua olla oottelemassa tälläkään kertaa syntyväksi.
Pää lähtökuopissaan, eli todella alhaalla on edelleen...mutta pää alaspäin nyt kuiteskin.

Ja edelleen meikällä jyllää siis tämmöinen tulehdus kuin Enterococcus faecalis, johonka olen tässä jo yhden antibioottikuurin vetässyt (Nitrofur-C 75mg) eikä siis tehonnut vaikka tuo lääke on erityisesti virtsatietulehdusten hoitoon. Eli soitto äitipolille, ja lääkäri laittaa mulle vielä tän päivän aikana sitten joko tuon saman tai jonku muun antibiootin reseptin apteekkiin et saan TAAS alkaa kuurin. (Eihän se ole vasta kuin neljäs antibioottikuuri tän raskauden aikana, edelliset on olleet rv 15+6 7pv kuuri, sitten rv 22+6 7pv kuuri sisäisesti ja rv 25+6 5pv kuuri).

Perusasiat siis mallillan paitti tuo ei hyvää tiedä kun ei tahdo antibiootitkaan tehota tuon pöpöseen...että neuvolankin mukaan ei hyvälle näytä meikäläisen saatikka vauvan tilanne. Yhdessä kasassa koitamme pysyä mahdollisimman pitkään.

Perjantaina taas äitipolikäynti ja nyt aletaan neuvolas käymään sit 2vko välein.

_Lizardus_Äitipolikäyntiä taasLuonut: _Lizardus_Perjantai 18.09.2009 20:09

Rv 26+2

RR 127/58
Pissa ; ei katsottu ku viikko sitten katsottu viimeks
Lapsiveden määrä N
Sikiön painoarvio 945g
Tarjonta PT
Syke ++
Liikkeet ++

Kanavaa edelleen kiinteetä n.4cm ja kiinni. Paikat pehmeät noin muuten (siis kohdun ulkoinen suu pehmennyt mutta kiinni...vaikee selittää tarkemmin). Vauski olikin nyt kääntyny sit perätilaan (viikko sitten oli vielä pää alaspäin).
Osastolle olisivat taasen olleet mua ottamassa noiden aina vaan kipeytyneiden suppareiden takia mut pääsin kuiteskin kotiin, seurailatava tilannetta ja heti osastolle estotippaan joudun jos säännöllistyy/voimistuu supistukset. Huonolla tuurilla sit makoillaan sairaalas siihen asti ku vauva syntyy :(

Seuraava kontrollikäynti polilla kahden viikon päästä (2.10) ja sitten tähän tietoon 21.10 jne jne...mut heti siis mentävä polille päivystävälle jos huomaan omassa tilassa muutosta huonompaan. Muuten normaali neuvolaseuranta ja kohtaha sielki aletaa ravailee sit 2 viikon välein.

_Lizardus_NeuvolakuulumisetLuonut: _Lizardus_Tiistai 04.08.2009 16:22

Rv 19+6 (20+0 neuvolan mukaan)

Painonmuutos/vko +620g (yhteensä tullut nyt 9,1kg)
RR 117/79
Pissa puhdas!
Hb 103 (laskenut lisäraudasta huolimatta)
Sf-mitta 19
Syke 150+
Liikkeet ++

Näin ikkäästi tänään...kohdunpohjan korkeus menee yllätys yllätys siellä yläkäyrän yläpuolella, eli piirtäkäämme sinne tälläkin kertaa miulle aivan oma käyrä xD
Hemppa se vaan laskee vaikka menee multitabsin raskausmonivitaaminia 2tab/pv ja Ratafer 1tab/pv, mut nostetaan nyt kuuriluontoisesti (2 viikon pätkä) toi ratafer 2tab/pv. Lisäksi oon syöny ku hullu kaikkea rautapitosta kamaa eikä se siltikää vaa nouse. Lähetteen pisti labraan pienoisverenkuvaan et katellaa josko löytyis syytä tuolle alhaselle hempalle, eipä ihme et päätäki särkee joka päivä siis.

Huomenna poksuu virallinen puoliväli eli sit ois rv 20+0 ja huomenna myöskin se yksityisen rakenneultra ja pääsee poitsua taas tiirailemaan.
Äitipoli + pelkopoli sitten 25.8 ja seuraava neuvola 1.9.

_Lizardus_ÄitipolikäyntiLuonut: _Lizardus_Torstai 30.07.2009 21:11

Rv 19+1

Jahans....elikkäs...tuota ja noin. Alapäädyssä paikat kiinni ja kanavaa n.4cm, tosin pehennyt on jo paikat jonnin verran, ei kuiteskaa ole vakavata. Rauhallisesti täytyy kuulemma ottaa, ei turhia nosteluja/rehkimisiä tai muutakaa hommaa, oman voinnin ja jaksamisen mukaan saan liikkua ja tehdä asioita jos alkaa sattumaan alavatsaan tai kovasti supisteleen niin heti sitten lepo lepo lepo!

Vauvan rakenteetkin katsoi samalla ja kaikki mallillaan tip top, painoarvio n.300g ja vastaa kooltaan viikkoja 19+3, pitkään ultraili vauskia ja oli ihanata kattella...nähtiin myöskin 4D kuvaa ja ois saatu kuvakin mukaa mut ku toisel oli kädet niin kasvojen edes ni ei ois kuulemma tullut hyvää ni jäi sit saamatta.

Niin juu ja toinen poika on meille siis sitten tulossa, kyllä siel sen verta selkeenä pippeli haarovälissä vilkkui useesti ettei voinu erehtyä.

Äitipoliseurannassa ollaan sitte nyt loppuraskaus noiden supistelujen ja alavatsakipujen takia, jos alkaa kovin supistelee nii soitto polille ja käynti paikanpäällä suoraan. Nyt myöskin virallisesti sitten riskisynnyttäjä ryhmään kuulun minä. Nyt käydään n.3-4 viikon välein tarkistuttaa alapää ja vauski sit polilla.

Seuraavat käynnit mitä raskauteen liittyvää tulee olemaan ovat:

4.8 tavallinen neuvola
5.8 Rakenneultra Puistoklinikalla (juu käydään se ku on kerta varattukin vaik kattoikin tänää rakenteet jne.)
25.8 pelkopoli (sektiokeskustelu) + äitipolin lääkäri

_Lizardus_NeuvolalääkäriLuonut: _Lizardus_Maanantai 06.07.2009 17:07

Rv 15+5

Painonmuutos/vko +600g (eli viime viikol oli edellinen neuvola niin hupsista)
RR 123/76
Pissa puhdas
Syke +150
Liikkeet +

Kohdunsuu kiinteä ja kiinni, 3cm. Viikon pituisen antibioottikuurin sain nyt sen strepton takia, ja loppuraskaudessa tarkistetaan sitten streptot uudelleen. Kuurin jälkeen seuraillaan nyt et onko vaikutusta supistuksiin, jossei ole niin sitten sairaalaan suppareidenestotippaan matkani vie jos pahoiksi muuttuvat. Liitoskipuihin sain reseptin grammaseen panadoliin, jes!
Mut näillä siis mennään ja tosiaa rv28 äitipolikäynti ja sitä ennen Sype-käynti sen sektion tiimoilta, se siis joskus rv20+.

_Lizardus_NeuvolakuulumisetLuonut: _Lizardus_Keskiviikko 01.07.2009 16:04

Rv 15+0

Painonmuutos/vko +350g (yhteensä tullut nyt 5,4kg)
RR 112/65
Pissa puhdas
Hb 112 (lisärautaa jatketaa edelleen, mut hitusen oli noussu edellisestä jo)
Syke 150
Liikkeet +
SF ei vielä mitattu

Elikkäs näin tänään...ens viikolla sitten 6.7 neuvola + lääkäri ja seuraava normineuvola 4.8 ja katotaa sit tuon ens viikon lääkärikäynnin mukaan kuinka se määräilee jatkoa jne. Suppareista sen verran sanoi et jos kovinkaan kipeiksi ja säännöllisiksi alkavat muuttumaan niin lähdettävä käymää sit äitipolilla tarkistuksessa. Et tilannetta seurailtava aina siis ja sen mukaa eletään...kovasti oli sen kannalla et alotettas eka antibioottikuuri sit ens viikolla siihen streptoon kun supparit vaa lisääntyy ja voimistuu, et josko siitä ois hitusenkaa apua tai sit ois edessä sairaalaan meno ja supparinestotippaan.

Eliksen neuvola:

Ikää 11 päivää vajaa 1v7kk

Paino 14,6kg
Pituus 85,3cm

Painossa menee +1,2 käyrillä aj pituudessaki muistaakseni +0,8 käyrillä. Sai siis nyt joko sen pneumakokkirokotteen tai hepatiitti A rokotteen (osallistuttiin siihen tutkimukseen siis) ja seuraava rokote sit 2v neuvolassa jota siirrettii et käydää se vasta tammikuussa.

_Lizardus_Np-ultraLuonut: _Lizardus_Torstai 11.06.2009 16:46

Lääkärin lausunto kuuluu seuraavasti:

"Tutkimus niskan alueen turvotuksen arvoimiseksi. YKSI sikiö, jonka pääpeärmittauksen keskiarvo on 58,1mm vastaten aikaa H 12+2 ja LA 22.12.09, kun kiertotaustan mukainen amenorrhea-aika on on 12+1 ja 23.12.09. Sydämen tasainen aktiviteetti M-käyrällä, syke 168/min, vahva duktaalinen virtausprofiili. Neurocranium +. Niskan alueen turvotusta ei ole. Spontaani liike +. Raskauspussin rakenteen muutoksia ei ole. Uterus on retroversiossa."

Eli kaikki siis vallan mallikkaasti masussa ja nyt on vahvistettu sitten et yksi siellä köllii <tuuletus> kohtu on tälläkin kertaa taaksepäin kallistunut ja istukka on takaseinämässä. Vauski vastasi kooltaan rv 12+2 mut laskettua ei tuon yhden päivän heiton takia lähdetty muuttamaan kuiteskaan.

_Lizardus_Ensimmäinen kolmannes takanaLuonut: _Lizardus_Keskiviikko 10.06.2009 11:50

Se ois tänää sit jo rv 12+0 <sydän> toista kolmannesta siis viedään....
« Uudemmat -