IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
15.6.2009
Tilastot
Käyntejä: 297
« Uudemmat - Vanhemmat »

l`andelol'dLuonut: l`andeKeskiviikko 15.12.2010 14:19

Uutiset ftw <3







Japanin pääkaupunki Tokio rajoittaa insestiä, raiskauksia ja muita seksirikoksia kuvaavien mangasarjakuvien ja animaatioelokuvien myyntiä. Tokion kaupunginvaltuusto äänesti asiasta keskiviikkona.

Konservatiivisen kuvernöörin Shintaro Ishiharan ajaman esityksen mukaan ihannoiden tai liioitellen virtuaalisia seksirikoksia kuvaavia mangoja ja animeja saa jatkossa myydä vain yli 18-vuotiaille. Kieltoa rikkoville kustantajille ja kauppiaille rapsahtaa jopa 300 000 jenin eli lähes 2 700 euron sakko.

Esitys on suututtanut kustantajia ja sarjakuvataiteilijoita, jotka syyttävät kaupunkia sensuuripyrkimyksistä ja taiteilijoiden luovuuden rajoittamisesta.

Kymmenen keskeistä sarjakuvien julkaisijaa on uhannut boikotoida Tokiossa maaliskuussa järjestettäviä kansainvälisiä animemessuja, joita Ishihara isännöi.

Uhkaus on saanut myös pääministeri Naoto Kanin huolestumaan maailmankuulun manga- ja animeteollisuuden asemasta. Hän huomauttaa blogikirjoituksessaan, että nuorisoa on suojeltava haitalliselta materiaalilta, mutta samaan aikaan on tärkeää viedä japanilaista sarjakuvaa ja animea maailmalle. Hän kehottaakin osapuolia yhteistyöhön, jotteivät messut vaarantuisi.

Manga-sarjakuva on Japanissa sekä aikuisten että lasten suosiossa. Sarjakuvien aiheet vaihtelevat kouluromansseista ja kirjallisuusklassikoista pornografiaan.

AFP
« Uudemmat - Vanhemmat »