IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
8.11.2009
Tilastot
Käyntejä: 59
Koko
1 jäsen
Tyttöjä: 1
Ylläpitäjä
bodyrox

Jäsenet (1)

bodyrox

Kuvaus

Andalusialainen koira (ransk. Un chien andalou) on Luis Buñuelin (käsikirjoittaja/ohjaaja) ja Salvador Dalín surrealistinen 16 minuuttia kestävä lyhytelokuva.

Elokuva tuotettiin Ranskassa 1929 ja sekä sai alkunsa aikansa avantgardistisesta elokuvaliikkeestä että arvosteli sitä.
Avantgardistisen muodon mukaisesti elokuva on sarja ilmeisesti toisiinsa liittymättömiä, ajoittain vastenmielisiä kohtauksia, jotka yrittävät järkyttää katsojia. Toisaalta elokuva irtautuu avantgardistisesta perinteestä keskittymällä myös "sisältöön" ja elokuvan keinoihin: yllättäviin kamerakulmiin, "elokuvatrikkeihin" jne.

Elokuvan ajankulkua rikotaan muun muassa siirtymällä "olipa kerran" -ajasta "kahdeksan vuotta myöhemmin" -aikaan. Samat henkilöhahmot, esittelemättä jääneet mies ja nainen, esiintyvät toistuvasti elokuvassa. Heitä näytelleet Simone Mareuil ja Pierre Batcheff tekivät myöhemmin itsemurhan, Batcheff vuonna 1932 ja Mareuil vuonna 1954.

Vuonna 1960 elokuvaan lisättiin ääni Luis Buñuelin johdolla. Hän käytti samaa musiikkia (käyttäen levytyksiä), jota käytettiin vuoden 1929 näytöksissä: otteita Richard Wagnerin "Tristan ja Isolden" "Liebestodista" sekä kahta argentiinalaista tangoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.