IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Terveys ja elämäntavat
Perustettu
25.2.2010
Tilastot
Käyntejä: 1 856
Koko
18 jäsentä
Tyttöjä: 9 (50 %)
Poikia: 9 (50 %)
Keski-ikä
30,3 vuotta
Otos: 13 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 31,7 vuotta
Ylläpitäjä
Schattenjäger

Jäsenet (18)

Hiljaisuus^WirneburjokylänkävijäprinsessafobiaTAbulaTUurisaarazzAntti[Ana]GuttersniperKayinBabyJenksGettostaraStarmileMAAHINEpokFujiwara
« Uudemmat - Vanhemmat »
http://www.youtube.com/watch?v=3i4EVfLtIu8

Mistähän aloittaisin virheet? Laitan vaan ne pahimmat, koska muuten joutuisin analysoimaan jokaisen kommentin.

0:25 Sirpa Asko-Seljavaara (Kok)
"Ei ole oikein että ideologisista syistä pakotetaan lapset siirtymään kasvisravintoon".
Olen samaa mieltä. En kuitenkaan näe yhtymäkohtaa tässä siihen että yksi päivä viikossa on koulussa kasvisravintoa. Kukaan ei vetänyt hepulia kun ruokana oli hernekeittoa. Miksi nyt? Samaa voisin kysyä monessa muussa kohdassa tässä pätkässä jossa kasvisvaihtoehtoa pidetään ravitsemattomana.

Sanna Perkiö (Kok) Heitti kuitenkin pahimmat mokat.
On totta että rauta ei imeydy niin hyvin kasviksista kun lihasta. Tämä on syy miksi puhtaalla kasvisravinnolla tulee helposti B12-vitamiinin puutetta, ja anemiaa jos ei osaa syödä sillä ruokavaliolla oikein. Nyt puhutaan kuitenkin yhdestä (1) kasvislounaasta viikossa! Ei puhtaasta kasvisruokavaliosta.
Samaa huomauttaisin Sirpa Asko-Seljavaaralle (Kok) joka kohdassa 6:35 huomautti että ihmisen hampaisto ja ruoansulatuselimistö on sekaraviontoa varten. Se on totta.

Mutta jatketaan Sanna Perkiöllä:
"Henkilökohtainen käsitykseni on kuitenkin että kivikautinen ruokavalio on ihmiselle sopivin". Niin on! Aivan totta. Kerronko mistä se koostuu? Suurimmaksi osaksi juureksista, kasveista ja marjoista. Liha oli harvinaista herkkua, ja se piti metsästää. Kasvisruoka kun kirjaimellisesti kasvoi puussa niin se oli helposti saatavilla, ja siksi pääosainen ravintolähde. Ja kun se eläin saatiin vihdoin metsästettyä, parhaat palat syötiin päältä joita oli rasva ja sisäelimet, silmät ja aivot. Lihakin syötiin toki, luuydintä myöten, mutta se oli listassa viimeisenä. Kaikki käytettiin jos sattui niin käymään että metsästys tuotti tulosta. Se ei kuitenkaan ollut jokapäiväistä, lähellekään.

Ja nyt se pahin moka kohdassa 6:40: "Siinä jopa puolet energiasta saadaan proteiinista" *facepalm* On tasan yksi tilanne jossa ihminen käyttää proteiinia energiana. Se tapahtuu viikon parin syömättömyyden jälkeen, juuri ennen nälkäkuolemaa. Viimeisenä keinona elimistö alkaa purkamaan lihasten proteiinia energiaksi. Elimistö siis syö omia lihaksiaan energiaksi siinä toivossa, että ennen kun lihakset on syöty, on löytynyt jotain muuta ravintoa käytettäväksi. Jos ei ole, niin ihminen kuolee. Siksi tämä on elimistön viimeinen keino antaa lisäaikaa ennen kuolemaa.

Normaalisti ihmnen saa kaiken energiansa rasvasta ja hiilihydraateista.

Sitten vielä se kommentti diabeteksestä.
Koska kyseessä on kouluikäiset emme puhua aikuisiän diabeteksestä (II-tyyppi) vaan nuoruusiän diabeteksesta (I-tyyppi).

Fakta: "Tyypin 1 diabeteksen ehkäisymahdollisuuksia ei ole, mutta niitä tutkitaan koko ajan." -Diabetesliitto

No entäs se hoito sitten?

Diabeteksen ruokavalio:
"Diabeteksen ruokavaliohoidossa pyritään pitämään veren glukoosipitoisuus sopivana ja estämään verensokerin liiallinen nousu. Suositeltavan ruokavalion tulisi sisältää runsaasti kuitupitoisia hiilihydraatteja ja kohtuudella hyvälaatuista rasvaa sopivan kokoisina aterioina."

Diabetesliiton ruokavaliosuositus (PDF): http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id=1219

II tyypin diabetesta voi ehkäistä lääkäreiden suosittelemalla terveellisellä ruokavaliolla joka on: http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/nix00775

Näyttääkö lihapainotteiselta?

Loppukaneetti:
Teksti Duodecimin terveyskirjastosta tähän perään:

"Epäterveellinen ruoka on monen sairauden syy

Epäterveellisen ravinnon aiheuttamat haitat syntyvät hitaasti, vuosien ja vuosikymmenien kuluessa. Kovien rasvojen korvaaminen tyydyttämätöntä rasvaa sisältävillä pehmeillä rasvoilla vähentää sydän- ja verisuonisairauksien vaaraa. Kasvisvoittoinen ruoka suojaa syövältä, mutta myös monilta muilta sairauksilta. Suolan vähentäminen alentaa verenpainetta. Alkoholilla voi pieninä annoksina (drinkki päivässä, korkeintaan kaksi) olla sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevää vaikutusta, mutta suuret annokset ja humalajuominen ovat aina terveydelle vaarallisia. Niukka suojaravinteiden saanti voi aiheuttaa puutostiloja, esimerkiksi D-vitamiinin niukka saanti voi aiheuttaa luiden haurastumista." (Korostus oma)

Kasvispainotteinen ruoka on terveellisin ruokavalio. Kysykää keneltä tahansa lääkäreiltä. Mutta kysyttiinkö tästä asiasta asiantuntijoilta eli lääkäreiltä? Ei! (Sirpa Asko-Seljavaara on plastiikkakirurgi, sitä ei lasketa :)
Minua huolestuttaa eniten se, että näistä asioista päättävät henkilöt eivät tunne edes peruskoulutason terveystietoa! Tällaiset idiootitko meidän asioista päättää?

God help us all -.-
http://www.youtube.com/watch?v=3i4EVfLtIu8

Ei herran-vitun-jumala... ja tämänkin pelleilyn maksavat veronmaksajat. Minua ei edes naurata, olen peloissani.

Katsokaa siitä ja arvioikaa itse. Näillä "argumenteilla" (konservatiivi)poliitikot vastustivat ehdotusta kasvisruokapäivästä.

Perusteluja ei näemmä politiikassa tarvita. Kuten Hesarin fiksun ja sympaattisen oloinen toimittaja Anu Silfverberg tänään 26.2. kirjoitti, tämä laskee taas uskoa politiikkaan. Henkilökohtaista vihaa ja puujalkavitsejä sylkevät edustajat pelaavat asiattomuudellaan tässä sylkykuppinsa Vihreiden laariin. Joten pisteet Vihreille.

Silfverbergkin on edustaja Halla-ahon (ps) mukaan vihervasemmistolainen feministi ja sellaiseksi leimattuna jonkinlainen ideaalivihollinen. Ja Hesari tietysti yleisesti Pahapaha lehti, Suomen Pravda ja punaviherporvallinen lehti Pahuuden ytimestä, eli Helsingistä, ja jonka vikaa on mm. kaikki ja se, että, Saarikoskea lainatakseni, "sudet syövät Suomessa ihmisten koiria".

Seuraavassa arvioin nimeltä eri edustajien väitteitä ja sanomisia. Ajattelin myös kirjoittaa kaiken ilman turhaa kohteliaisuus-suodatinta, koska itse edustajatkaan eivät sitä vihankohteilleen suoneet.

Jussi "Goebbels" Halla-aho (PeruSS) syyttää vihreitä täysin ideologisesta yhden asian ajamisesta - tässä JHA puhuu tietysti vain itsestään ja omasta vinoutuneesta maailmankuvastaan. Edustaja Halla-aho myös antaa, ilmeisesti tietoisesti kun kerran esiintyy asiasta tietävänä, väärää tietoa koskien tuontisoijaa väittämällä, että kasvisruoissa monesti osana käytetty tuontisoija lisää hiilijalanjälkeä kun todellisuudessa lihakarja syö soijarehua koko ajan ja saman liharavintoannoksen tuottamiseen kuluu paljon suurempi määrä soijaa rehuna kuin vastaavassa määrässä kasvisruokaa (kts. Simosen kokoamat faktat linkin ohessa). Mutta kusetus ja paskapuhe, tai tosi-asioiden muuntelu, eivät tietenkään tule minään uutena yllätyksenä imaami Halla-ahon suusta. Edelleen suomi-ukraina -sanakirjaa odotellessa...

Edustaja Terhi Koulumies (Kokoomus) taas asettuu mm. "hyvän ihmisen" valkoiseen kaapuun ja pitää puheensa lasten oikeuksien puolustajan hohtavan kilven takaa. Loputtoman pitkiä laarituksia rasittavalla monotonisen kitisevällä äänellä jankuttava Koulumies esittää harrastavansa laajempaakin ajattelua, mutta ei pääse ulos itselleen rakentamista ajatuskehyksistä. Kun Koulumiehen puheen pintaa vähän rapsuttaa paljastuu sanojen takaa nuoren pyrkyripoliitikon profiilinkohotus.

Yksi edustaja kertoo kuinka on lapsuudessaan kieltäytynyt syömästä kiinankaalia itsemurhan uhalla. Tämän jälkeen hän julistaa linjan pitävän edelleen. Niin no, ainakin säästäisit meidän muiden rahoja ratkaisullasi.

Kasvisruokapäivää vastustaneet paitsi haukkuivat vihreitä elitisteiksi ja stalinisteiksi jne. myös itse esiintyivät läpinäkyvän tekopyhästi lasten oikeuksien puolustajina, vetivät mukaan Jumalan sanan (LOL), luolamiesajat (LOL), itsensä Stalinin (LOL), mutta järjelliset perustelut jäivät näiltä videoklipin tapauksilta aina uupumaan. Sitä vastoin läppää vedettiin mutu-tuntumalta ja omista nyt uusiokiillotetuista lapsuudentraumoista vihreän ravinnon parissa.

Ainakin Turussa opiskelijaravintolat tarjoavat maistuvaa ja monipuolista kasvisruokaa yhtenä vaihtoehtona, enkä usko että Helsingissä asiat tämän suhteen olisivat ainakaan huonommin.
« Uudemmat - Vanhemmat »