IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
2.2.2013
Tilastot
Käyntejä: 1 755
Kommentteja: 1
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 1 (34 %)
Poikia: 2 (66 %)
Keski-ikä
29,4 vuotta
Otos: 1 jäsen
Poikien keski-ikä: 29,4 vuotta
Ylläpitäjä
taivaslaulu

Jäsenet (3)

taivaslauluJml89

Kuvaus

Kristityn tulee rakastaa jokaista ihmistä, mutta se ei tarkoita kaikkien elämäntavan ja taipumusten hyväksymistä. Terveen suvaitsevaisuuden lähtökohta on Jumalan sana.

Onko kirkossa nyt meneillään silmänkääntötemppu, jossa humanistinen (ihmislähtökohtainen) suvaitsevaisuus asetetaan kristillisen lähimmäisenrakkauden paikalle ja esitetään kristillisenä? Näin pyritään hyväksymään erilaiset luonnottomuudet, jotka Jumalan sana tuomitsee.

Synnin hyväksyminen ei ole lähimmäisen rakastamista, koska antaa hänelle väärän signaalin ja johtaa harhaan pelastuksen tieltä. On eri asia mitä yhteiskunnassa sallitaan, koska yhteiskunta ei ole ainoastaan kristityille vaan kaikille jäsenilleen, ja mitä sallitaan ja pidetään esillä kristillisessä seurakunnassa, jonka tulee rakentua Jumalan totuuden ja rakkauden varaan.

Suvaitsevaisuus voidaan määritellä usealla tavalla. Ensimmäinen määritelmä on objektiivinen ja neutraali, arvovapaa, jolloin suvaitsevaisuutta on hyväksyä asioita riippumatta siitä, ovatko ko. asiat hyviä vai huonoja.

Toinen määritelmä on subjektiivinen: kaikki asiat, jotka eivät ole vääriä tai ainakaan liian vahingollisia, tulee suvaita, vaikka ei itse niistä pitäisikään. Tällöin suvaitsevaisuus nähdään positiivisena ja arvokkaana asiana. Ongelmaksi muodostuu asenne niitä kohtaan, jotka suvaitsevaisen mielestä näyttävät suvaitsemattomilta. Suvaitsevainen henkilö onkin usein äärimmäisen suvaitsematon niitä kohtaan jotka eivät ole yhtä "suvaitsevaisia" kuin hän itse!

Kolmas ja paras (?) määritelmä on kristillinen. Synti tulee sanoa synniksi eikä sitä voi hyväksyä, mutta syntinen ihminen on arvokas ja tärkeä, hänet tulee suvaita. Raamatullinen kristitty ei voi pitää oikeana esimerkiksi homoseksuaalisten taipumusten harrastamista, mutta hänen tulee vapautua asiaan liittyvästä homofobiasta ja pilkallisuudesta, jotka estävät rakastamasta ja kohtaamasta homoja aidosti.

Kommentit

19.02.2013 12:52<helhlelhlhe>Miten määrittelet "luonnottomuuden"?
19.02.2013 13:09<taivaslaulu>@SNYDER: Kaikki mikä ei oo sopusoinnussa rakkauden kanssa... Sitten pitää tietenkin määritellä rakkaus... Kristittynä ymmärrän että Jumalan hyvä tahto ihmisen elämään pääsee toteutumaan vaan siellä missä hän alistaa taipumuksensa, omat rakkautensa (on se sitten rakkautta ystävään, isänmaahan tai mihin tahansa) Jumalan tahdon eli Hänen rakkautensa alamaisuuteen... Kaikki sellaiset meidät taipumukset ja "rakkaudet" mitkä jo lähtökohdiltaan on Jumalan vastaisia, eli eivät sovellu yhteen Jumalan rakkauden kanssa eikä niitä voi harjoittaa sopusoinnussa Hänen tahtonsa kanssa, on luonnottomia, tästä näkökulmasta, ne ei ilmaise Jumalan luontoa ja siksi ne sotii elämän periaatteita, itse todellisuutta vastaan. ♥
19.02.2013 14:04<taivaslaulu>Laitoin tästä keskustelunaloituksen yhteisön keskusteluihin...
19.02.2013 14:54<taivaslaulu>Jos asia ei ole tuttu ja kiinnostaa ottaa selvää niin sieltä keskusteluista voi siis lukea selvitykseni kuinka luonnollinen ja luonnoton kristinuskossa määritellään, ja kommentoida voi tässä. :)
19.02.2013 14:55<taivaslaulu>Lyhyesti ydinasia: "Kristitylle - siis ihmiselle joka on kokenut ns. uskoontulon, saanut syntinsä anteeksi ja päässyt sovintoon Jumalan kanssa - asiat jotka ennen olivat luonnollisia (omien syntisten mieltymysten mukainen elämäntapa) tulevat luonnottomiksi, ja asiat, jotka ennen olivat luonnottomia (Jumalan mielen mukainen elämä) tulevat luonnollisiksi. Pyhä Henki tekee tätä uudistavaa työtä jonka seurauksena hän pääsee sopusointuun paitsi Jumalan myös itsensä kanssa. Hän löytää Jumalan luoman järjestyksen."
09.03.2013 02:13<helhlelhlhe>@taivaslaulu: Minulla on eri kanta tuohon.
09.03.2013 02:29<taivaslaulu>@SNYDER: Siis mihin? Siihen että se mikä kristitylle ennen oli luonnollista, on hänelle uskoontulon jälkeen luonnotonta, ja se mikä näytti luonnottomalta (esim heteroseksin pitäminen ainoana oikeana) näyttää uskoontulon jälkeen luonnolliselta?
09.03.2013 02:30<taivaslaulu>Jokaisella saa olla oma kanta ja näkemys... mutta pointti oli, että asioiden luonnollisuus ja luonnottomuus ihmiselle riippuu Hänen suhteesta Jumalaan... koska ihmisen ajattelu luonnostaan on Jumalasta vieraantunut ja muuttuu Pyhän Hengen parantavan ja eheyttävän vaikutuksen myötä.
09.03.2013 03:41<helhlelhlhe>@taivaslaulu: Puhuisin kanssasi asiasta mielelläni tuossa chat-keskustelussa. Et tosin halua ilmeisesti vastata.
09.03.2013 03:46<taivaslaulu>@SNYDER: Yritin vastata mutta ilmeisesti en osaa käyttää toimintoa tai sitten se ei vaan pelaa mun koneella näillä asetuksilla... Sain kyllä viestin kirjoitettua mutta en löytänyt namikkaa mistä se lähetetään... Sorry.
Vain yhteisön jäsenet voivat lähettää kommentteja tähän yhteisöön. Liity yhteisöön kommentoidaksesi.