IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
29.4.2013
Tilastot
Käyntejä: 335
Koko
1 jäsen
Poikia: 1 (100 %)
Keski-ikä
25,0 vuotta
Otos: 1 jäsen
Poikien keski-ikä: 25,0 vuotta
Ylläpitäjä
Mysse

Jäsenet (1)

Mysse

Kuvaus

315034_258823074254861_1059282308_n.jpg
William Lustigin ohjaama Maniac (1980) on maailmanhistorian parhaita hulluuselokuvia ja kaikista amerikkalaisista slasher-genren teoksista koskettavin. Naisia öisin skalpeeraavaa, mutta ennen kaikkea yksinäisyyden musertamaa Frank Zitoa näytteli uskomaton Joe Spinell.

Kuinka tehdä remake klassikosta, jonka valtit olivat Spinellin ainutlaatuinen olemus, Lustigin siekailemattomuus sekä sellainen saastan ja pelon New York, jota ei enää ole? Franck Khalfounin ohjaama uusi Maniac ottaa luulot pois heti alussa, kun Elijah Woodin esittämä Frank Zito seuraa uhriaan. Elokuvan nimi ilmestyy valkokankaalle peittämään lähikuvaa naisesta, jonka kalloon veitsi menee suusta ja tulee ulos päälaelta.

Tarina on sijoitettu Los Angelesiin, joka on modernille vieraantumistarinalle oivallisin miljöö. Khalfounin toinen suuri oivallus on kertoa koko elokuva subjektiivisesti Ziton näkökulmasta. Woodistä nähdään kädet ja joskus kasvot, kun kohdalle sattuu heijastava pinta. Alkuperäisen Maniacin henki on sisäistetty täydellisesti. Maniac on yhtä raaka kuin surumielinen. Se pakottaa katsojan tuntemaan Zitoa kohtaan sekä vihaa että myötätuntoa.

Musiikki on tyylikästä pastissia 1980-luvun alun syntetisaattorisoundtrackien klassikoista. Kuvaston pitelemättömyydestä voi kiittää sitä, että Maniac on kielestä ja näyttelijöistä huolimatta Alexandre Ajan (Haute Tension) luotsaama ranskalainen tuotanto: siellä ei tunneta sensuuria.

http://www.imdb.com/title/tt2103217/

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.