IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
2.1.2016
Tilastot
Käyntejä: 317
Koko
1 jäsen
Poikia: 1 (100 %)
Keski-ikä
32,2 vuotta
Otos: 1 jäsen
Poikien keski-ikä: 32,2 vuotta
Ylläpitäjä
jOhnyMurmeL

Jäsenet (1)

jOhnyMurmeL

Kuvaus

Nukkumatti (saks. Unser Sandmännchen tai Sandmännchen) on alkujaan itäsaksalainen, lapsille suunnattu nukkeanimaatiosarja. Sarjassa esiintyy Nukkumatti-satuhahmo, joka on esitetty pienenä, valkopartaisena miehenä, jolla on päässään piippalakki. Jokaisen jakson lopussa Nukkumatti heittää kameraa kohti unihiekkaa vaivuttaakseen lapset uneen, ja sarjan katsominen onkin monissa saksankielisissä maissa edelleen eräänlainen nukkumaanmenorituaali pikkulapsille.

Sarjaa on esitetty Saksassa vuodesta 1959 alkaen. Vuoteen 1991 saakka Nukkumatti esiintyi kuitenkin useammassa kuin yhdessä televisiosarjassa, sillä sekä Itä- että Länsi-Saksassa oli oma ohjelmansa Nukkumatille. Itä-Saksan televisiossa (Deutscher Fernsehfunk) Nukkumatti esiintyi nimellä Unser Sandmännchen ja Länsi-Saksan televisiossa (ARD) nimellä Sandmännchen. Saksan jälleenyhdistymisen jälkeen ARD on kuitenkin jatkanut itäsaksalaisen Nukkumatin tuottamista, ja Nukkumatti tunnetaankin lähinnä Itä-Saksassa tuotetusta versiosta.

Suomessa Nukkumatti on esiintynyt televisiossa vuodesta 1973 alkaen. Parhaiten hahmo muistetaan aloitus- ja lopetusnumerona lastenohjelma Pikku Kakkosesta, jossa Nukkumatti esiintyi yli kolmekymmentä vuotta aina 2000-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle asti.

Bundesarchiv_Bild_183-1984-1126-312%2C_Sandmännchen%2C_25._Geburtstag.jpg

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nukkumatti_(animaatio)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.