IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
27.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 7 442 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 68
Koko
378 jäsentä
Tyttöjä: 111 (30 %)
Poikia: 267 (70 %)
Keski-ikä
38,7 vuotta
Otos: 243 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 38,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 38,7 vuotta
Ylläpitäjä
sauliniinistö
Valvojat
hamahakki, sauliniinistö, jyrkikatainen

Jäsenet (378)

Spude_SoikkeliiiifosSari-AnetteTacciIleee`BennsoncliffHra_PiipponenMastatuhkimo_1faijasCastimurtoartosatonenjennipher
Siilinjärveläislähtöinen kokkaripääministeri Jyrki Katainen tavattiin Siilinjärven torilla viimeistä kertaa puolueensa puheenjohtajana. Kesäkuussa pääministerin ja kokoomuksen puheenjohtajan paikan jättävä Käteinen kertoi paikallislehti Uutis-Jouselle tuntevansa itsensä samalla iloiseksi ja haikeaksi. Uutis-Jousi ei ollut ainoa siilinjärveläismedia, joka pääsi haastelemaan Kataisen kanssa, vaan samoin tämä blogi sai oman haastattelunsa, jossa Siilin oma poika uskoutui hyvinkin avoimesti kunnan toiselle kasvatille.

Vaalihumun lomassa rakas pääministerimme istahtaa kanssani hetkeksi siilinjärveläisen ählämpizzerian pöydän ääreen. Hän tilaa pizzan toivoen, ettei sisältö olisi liian lihaisaa, vaan jotain, josta "on puristettu viimeisetkin mehut irti". Luovana ihmisenä tilaan itse jauhelihapizzaa.

- Tällaisia ihmisiä, tällaisia yrityksiä Suomi tarvitsee, Katainen hehkuttaa. - Pienet ja keskikokoiset yritykset luovat suurimman osan suomalaisista työpaikoista. Tarvitaan vain luovuutta, kuten tässä turkkilaispizzeriassa: konsepti, jolla suomalaista tuotetta voidaan viedä myös ulkomaille. Kunpa jokaisesta tulisi yrittäjä.

Pizzat tuodaan eteemme. Katainen nyppii käsikarvat pois omastaan ja ottaa palasen varmistettuaan koemaistajallaan, ettei ruoka ole myrkytettyä.

- Tämä on fantastisen makuista, hän toteaa.



Kataisen mukana kulkeva kunta- ja kulttuuriministerin salkkuja hoitava Henna Virkkunen jää selkeästi kakkoseksi huomion osalta. Hän kyllä onnistuu herättämään jonkin verran huomiota erilaisilla esityksillään. Siilinjärven Kuopioon liittämistä kariutuneessa kuntauudistuksessaan voimakkaasti ajanut Virkkunen katselee paikkakunnan yritysrakennetta.

- Täällähän on kaksi ählämsählämpaikkaa ihan lähekkäin, tämä torin liike, ja sitten tuo linja-autoaseman mutubaari. Eikö näitäkin voisi jotenkin yhdistää? Saataisiin säästöjä, ja ruokamyrkytyksiä ynnä muita kohdattaisiin edelleen aivan entiseen tapaan, Virkkunen visioi.

Siilinjärveläiset keskeyttävät pääministerimme syönnin jatkuvasti. Siinä missä hän on muualla Suomessa pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen, täällä hänet tunnetaan tuttavallisemmin ihan vain Jyrki Käteisenä. Tuttuja tulee vastaan lähtien entisistä opettajista opiskelutovereihin, naapureihin, jumppaohjaajiin ja teini-iän rakastajiin.

- Jyrki, juttelimme S-marketin edessä 2004, muistatko? Minä silloin sinulle sanoin että pitäisi tehdä jotain tämän Itä-Suomen kehitykselle.

- Muistanhan minä, muistan toki sinut ja asiasi, Katainen paljastaa muistinsa ehtymättömyyden. - Sinä, asioiden eteenpäin viemisen aloittamisen suunnittelu Itä-Suomen suhteen on jo pitkällä.

Oloaan pääministeri kuvailee iloiseksi sekä haikeaksi. Haikeudesta huolimatta hän uskoo, että nyt on sopiva hetki irrottautua päivänpolitiikasta. Suomen tulevaisuuden hän näkee valoisana.

- Nyt on fantastinen aika lähteä. Nelivuotisen valtiovarainministeripestini ja kolme vuotta kestäneen pääministeriyteni aikana Suomi on viety kahteen taantumaan, työttömyys on noussut rajusti, pienyrittäjyys on mahdotonta ja palvelut on ajettu alas. Kunta- ja sote-uudistukset ovat menneet pieleen, ihmisoikeudetkaan eivät ole kohentuneet. Kyllä nyt on tosiaan oikea aika lähteä, kyllähän tämä kaikki varmaan jo eduskuntavaaleissa näkyy, Kätsky tuumailee.

Kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi on ilmoittanut kiinnostuksensa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, Eurooppa- ja ulkomaankauppa ministeri Alexander Stubb sekä peruspalveluministeri Paula Risikko. Ketä Katainen itse kannattaa?

- Paula Risikkoa voisin kannattaa, sillä hän on nainen, joten tasa-arvon vuoksi täytyy valita vaihteeksi nainen taas pääministeriksi, vaikka pätevämpiä olisikin tarjolla... näin meillä kokoomuksessa monesti on ajateltu, Katainen pohdiskelee. - Ehkä kuitenkin lopulta suurin suosikkini on fantastinen Alex (Stubb). Alex on suomalainen kosmopoliitti, monikielinen multitaituri, jonka kykyjä epäilevät ainoastaan läheisesti hänen kanssaan työskentelevät ihmiset. Kansa rakastaa häntä.

Stubbin puheenjohtajuus ja pääministeriys olisi varmasti loistava asia kokoomukselle. Vaikka kannatus on laskussa ja hallitus on epäonnistunut kaikissa tavoitteissaan, Katainen uskoo, että Stubb selviytyisi.

- Alex on kuin teflonia – siihen ei vaan tartu paska eikä mitään dirtti sitten millään. Ne hymyilevät hampaat, ne ovat niin valkoiset!

Kansallista kokoomusta Katainen kuvaa eteenpäin katsovaksi puolueeksi. Vaikka hän itse siirtyy pääministerin ja puheenjohtajan palleilta pois, tekemistä jää hänen seuraajillekin.

- Vielä on paljon tehtävää jäljellä. Vielä on rakenteita, joita täytyy karsia.

Karsia?

- Ei ku uudistaa rakenteita, sitä mä meinasin.

Seuraajaltaan Katainen toivoo jämptiyttä.

- Tarvitaan joku tekemään niitä kipeitä päätöksiä, joita minä en lopulta pystynyt hallituksessa tekemään. hän toteaa. - Tarvitaan joku, joka pystyy vapauttamaan Suomen kansallisen päätösvallan totaalisesti kansainvälisten markkinavoimien vietäväksi ilman, että sydämessä tuntee yhtään omantunnon pistosta.

Yhteistyö Kataisen niin kutsun six-pack -hallituksen kanssa on välillä rakoillut, mutta hallitus on kuitenkin onnistunut pysymään lähes yhtenäisenä kasassa. Katainen kuitenkin kuvailee yhteistyötä valtiovarainministeri Jutta Urpolaisen kanssa positiiviseen sävyyn.

- Kyllä sanoisin yhteistyön Jutskun kanssa olleen fantastista. Kuvailisin sitä jopa hedelmälliseksi, jos olisimme saaneet jotain aikaan, Katainen tunnustaa pilke silmäkulmassa hymyillen. - Kyllähän Jutasta saatiin aika aito kapitalisti sopivalla kypsyttelyllä. Arhimäen kanssa homma tuntui välillä tökkivän, mutta sekin jätkä osaa olla yllättävän rento humalassa. Kyllähän Suomen kansa onneksi tietääkin.

Urpolaisen hävittyä SDP:n puheenjohtajuuden Antti Rinteelle ja Käteisen hypätessä pois uppoavasta laivastaan erilaisia kysymyksiä nousee ilmaan. Tuleeko hallituksesta toimintakyvytön, pitäisikö järjestää ennenaikaiset vaalit?

- Kyllähän sitä pitää jatkaa loppuun asti ensi kevääseen, vaikka porukkaa vaihtuukin. Vaikka minä, Henna, Alex, vasemmistoliiton Arhinmäki ja Kyllönen, Jutsku ja ehkä vielä joku muukin vielä loikkaamme pois, meidän paikkamme ottavien täytyy kantaa vastuuta. Vaikkei kansa heitä välttämättä valinnutkaan, niin on tämä silti tärkeä juttu.

Torilla kuhisee, ja käsikarvapizzat on syöty loppuun. Vielä on kuitenkin aikaa viimeiselle kysymykselle: miten tulevaisuus?

- Kaikki on vielä avointa, mutta todennäköisesti Brysselin tehtävät kutsuvat. Suomi on jo alennustilassa, seuraavaksi on koko Euroopan vuoro, Kät€in€n hekottelee.

Pääministeri kiittää fantastisesta ruokailuhetkestä ja nousee pöydästä. Tiemme erkanevat. Katselen tummaan pukuun pukeutuneen työväen puolueen puheenjohtajaa. Siinä missä Urpolaiselle on kehittynyt aika päiviä silmäpussit, Sippilä sippaa ja sairaasta ja Soini on muuten vain ruma, Käteiselle stressaavat puheenjohtajavuodet eivät näytä piirtäneen pientäkään väsymyksen merkkiä.

Fantastista.

// blogistani http://erkkipekka.blogspot.fi/2014/05/haastattelussa-jyrki-kateinen.html
Tällä viikolla metro uutisoi: "Nuorten kielitaito on jo liian kapea työelämään". Jutussa uutisoitiin että kuinka nuoret osaavat kyllä englantia, mutta työmarkkinoilla kaivattaisiin muitakin kielitaitoja. Itselle tuli tästä heti mieleen se, miten usein pakkoruotsia puolustetaan sillä, kuinka "nuorten kielitaito heikkenisi jos ruotsia ei opetettaisi" ja "ei yhden uuden kielen osaamisesta haittaa ole". Mitenkähän lie. Ohessa oli myös tilasto siitä, minkä kielen/kielten osaamista yritykset painottavat työhönottotilanteessa. 50% Venäjä, 36% Portugali, 29% Kiina, 24% Espanja, 19% Englanti, 16% Ranska, 13% Viro, 13% Saksa, 10% Italia, 9% Ruotsi. Tuorein tilasto vuodelta 2009. Eli tilastojen valossa yritysten kannalta suomessa kannattaisi opettaa kouluissa pakkovenäjää. Pakkokiinallekkin näyttäisi olevan yrityksillä yli tuplasti enemmän kysyntää kuin pakkoruotsilla. Olisiko jo korkea aika päivittää kielipolitiikkamme ajantasalle.
Jos raha olisi onnellisuuden mittari ja ajatus siitä, että yhden rikastuessa kaikki muutkin rikastuvat, olisi totta, niin silloin nämä kaksi listaa olisivat identtiset: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288532275504.html http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_asukaskohtaisen_bruttokansantuotteen_mukaan_(PPP)
Hmm nyt tulee tälläistä mutu pohdistua aiheesta et korjatkaa jos olen väärässä. Oletan, että tässä on ideana se, että hyvä ja keskituloiset käyttävät määrällisesti eniten rahaa ruokaan. Muutoinhan tämä koko idea olisi melko kyseenalainen. Ja oletan myös, että köyhät ja matalapalkkaiset käyttävät suhteessa kokonaisvarallisuuteensa enemmän rahaa ruokaan kuin varakkaammat. Eli jos rikkaan ruokakustannukset nousevat Ax8% ja köyhän Bx8%, jossa A > B, mutta rikkaan kokonaisvarallisuudesta A on esimerkiksi 1/20 ja köyhällä B on 1/2. Silloin siis vaikka rikkaan kustannukset nousisivat määrällisesti enemmän, niin köyhän kustannukset nousisivat suhteellisesti enemmän.


Selvästi siis tarvitaan jonkinlaista tasausmekanismia. Uutisessa kerrotaan, että sosiaalietuuksien ideksikorotus tasaisi tätä. Indeksikorotus ei kuitenkaan ota huomioon aiemmin mainitsemiani suhdelukuja, vaan kasvaa tasaisesti yleisen kuluttujahinta indeksin mukaan.


Toinen puoli tässä on sitten lääkkeiden hintojen korotukset. Lääkkeitä kuluttavat oletettavasti eniten eläkeläiset, varallisuuteen katsomatta. Jälleen lääkkeiden hintojenkorotukset vaikuttaisivat suhteellisesti eniten vähävaraisiin, sillä oletan jälleen, että rikkaat käyttävät suhteellisesti pienemmän osan omaisuudestaan lääkkeisiin, kuin vähävaraiset.


Kyseinen uudistus tuntuu osuvan siis eniten juuri vähävaraisiin. Omituista, kun matalapalkkaisten pätkätyöläistenkin asema yhteiskunnassa on edelleen ongelmallinen. Eikä vähävaraisilla muutoinkaan ole hehkeetä. Pistää miettimään mitä tarkoitusta tämmöinen ajaisi? Eikö ruoka ja lääkkeet ole jo nykyisyydessään tarpeeksi kallista suhteessa esimerkiksi viihteeseen? Eikö ruokajonoissa ole jo tarpeeksi ihmisiä?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59643-ruuan-hintaan-kaavaillaan-suomessa-jattikorotusta
Ihmisten elinikä nousee kokoajan. Sekä sairaat, että toimintakykyiset elinvuodet lisääntyvät. Silti eläkeikää ei saada nostettua, joten eliniän lisääntyminen menee puhtaasti eläkeläisten eliniän pidentämiseen. Samalla työuria koitetaan epätoivoisesti pidentää lyhentämällä opiskeluaikoja, eli tarkoituksena lyhentää ihmisten opiskeluun käyttämää elinikää ja siirtää sitä työuriin. Kuulostaako hassulta?

Syy tähän käytäntöön löytyy yksinkertaisesti siitä, että iso osa suomen väestöstä on ihmisiä, jotka lähestyvät eläkeikää. Lisäksi vanhukset ovat aktiivisia äänestämään, kun ei ole muutakaan tekemistä. Nuoria on vähän ja nuorilla on paljon muita intressejä, jotka menevät valitettavan usein äänestyksen ohi. Nuoret ovat tässä valitettavan alivoimaisessa asemassa, eikä fiksuja päätöksiä aina saada tehtyä.

Mitä nykyisellä politiikalla saavutetaan? Fiksumpia opiskelijoita? Eläkeläisiä, joilla on enemmän elinvuosia matkustella? Sinä päätät, mikä on tulevaisuus.

http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_elinian_odote_kasvaa_vuosi_vuodelta/5911968

http://www.stat.fi/tup/vl2010/vaelak_findi_vaik.html

http://www.syl.fi/2012/05/18/opintoaikoja-lyhentamaan-kuumia-kivia-vai-not/
Tämä työmarkkinoita ajatellen tehty ei niin radikaali uudistus, jonka tarkoituksena on ensisijaisesti päivittää perusturva järjestelmä ajantasalle työmarkkina tilanteen suhteen. Tarkoituksena pitää sosiaalitoimelle tulevat lisäkulut minimissä.

1. Perusturvan sitominen kuluttajahinta indeksiin.
Hinnat nousee, palkat nousee, mutta tuet ei. Jos olemme mielestämme nyt saavuttaneet sopivan perusturvan määrän, meidän pitää sitoa se kuluttajahinta indeksiin, ettei tuen ostovoima heikkenisi enää. Tämä turvaa tuen riittävyyden tulevaisuudessakin.

2. Palkkatulojen tukia vähentävä vaikutus 80% -> 40%
Nykyisellään tuista vähennetään 80% tienatusta palkastasi. Se tarkoittaa, että jos teet esimerkiksi mainostenjako työtä 4 euron tuntipalkalla, todelliseksi palkaksi muodostuu 0,80 euroa tunti. Ketä jaksaa motivoida tuollanen palkka? Ne työt mitä toimeentulotukea hakeva asiakas saa tehtyä eivät yleensä ole mitään huippupalkkasia hommia, vaan nimenomaan just tuommosia matalapalkkatöitä. On kohtuutonta rankaista työnteosta noin kovalla kädellä. Ei ihme että sossukierteestä on vaikea päästä ylös.

Nykyinen järjestelmä on kehitetty siinä tarkoituksessa, että kaikkien tavoitteena on päästä kokopäivä töihin. Nykyisen työmarkkinamaailman hengen mukaan se ei kuitenkaan ole enää kovin helppoa. Pätkä- ja osa-aikatöistä on tullut entistä yleisempiä. Kannustetaan ihmisiä tekemään edes jotain omien voimavarojensa rajoissa :)

3. Kannustusta kimppakämppiin
Yksinasuva perusosa on 461 euroa, mutta jos asut kaverin kanssa tukesi alennetaan 392 euroon. Logiikka tässä on ilmeisesti siinä, että kimppakämpässä säästää vähän asumiskustannuksissa, joka syödään sitten samantien tuesta. Mitään järkeähän tässä ei oikeasti ole, sillä nythän kaikkia kannustetaan hankkimaan oma kämppä ja asumaan yksin, sossu maksaa vuokran kuitenkin. Mutta jos toimeentulo tuen asiakkaat asuisivat kimppakämpissä, niin sossu säästäisi vuokraosuuksissa. Tähän pitää saada välittömästi muutos, ja lakata erottelemasta yksin ja kimpassa asuvien perusosien määrää.

4. Lisäkannustusta puolisoille
Nykyään eletään maailmassa, jossa naisillakin on oma talous eikä mies välttämättä elätä. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja perheen molemmilla osapuolilla on oma taloutensa, vaikka he tukisivatkin toisiaan. Meidän pitää kannustaa perheite erityisesti siihen, että edes toinen kävisi töissä vaikka toinen eläisikin toimeentulo tuella. Ehdotukseni on, että kun olemme laskeneet tukiin vaikuttavan palkkaosuuden 40%, niin puolison tuloista tämä osuus olisi vain 20%. Näin tuettaisiin kunkin yksilön itsenäistä taloutta paremmin.

Kertokaa omia ehdotuksia ja ajatuksia tästä :)
Tarvitsetko apua kuntavaaleissa äänestämiseen? Oletko niin pahasti pihalla, ettei sinulla ole harmainta (tai punaista tai sinistä tai vihreää tai muunkaan puolueen väriä) aavistusta siitä, mitä puoluetta edes äänestäisit? Vaalikoneet eivät anna välttämättä oikeaa tulosta, mutta tästä voit tutustua jokaisen puolueen keskeisimpiin tavoitteisiin. Valitse mieluisin ja lähde uurnille!

Kokoomus
Pakkoliittämällä ("emme me nyt kuntavaalien alla haluakaan pakkoliittää") kunnat yhteen yhden yksittäisen kansalaisen rääpäleen äänen merkitys vähenee ja mainonnan ja rahan vaikutus vaaleissa kasvaa. Päätäntävallan siirtyessä kansainvälisille markkinavoimille kansa jaetaan prosenttiin ja jäljelle jäävään, 99 prosenttiin. Pilvenpiirtäjän kattohuoneistosta ei hökkelikyliä erota, ja hei, lopuille huonompiosaisille tiedoksi, että slummeissa voi olla ihan hauskaa asua - aina jotain uutta, toiminnantäyteistä elämää ja yhteisöllinen henki. Ja jos nuori tuossa ympäristössä masentuu, niin ryhtiä pyttyyn siitä, mene töihin tai tule kiillottamaan sedän kenkiä.

SDP
Kunnat pyritään pitämään vahvoina. Lakisääteisesti voitaisiin laittaa vaikkapa, että kuntapäättäjiä on 0,6 kansalaista kohden. Uudistuksia voisi laittaa vaikkapa 0,9 kuukautta kohti. Terveydenhuoltoon tulee uudistuksia, kunhan ensin nuo aiempien vaalien lupaukset unohdetaan. Samoin nuorisotakuuseen. Ja kaikkeen muuhunkin tulee kyllä kohta lisää toimivuutta ja uudistuksia. Ihan oikeesti hei.

Perussuomalaiset
EU:n vikahan se on, että kunnan johto on tehnyt tyhmiä päätöksiä. Ja neekereiden, ne pois kunnista. Tai ainakin vähemmälle. Perussuomalaiset tähtäävät siihen, että saadaan peruskuntia, joissa perusihmiset voivat elää peruselämää. Perusghetoissa ei-niin-perusihmiset voivat elää omaa ei-niin-peruselämää - tosin jos menestymme vaaleissa, ne eivät näe seuraavaa joulua. Varsinaisia käytännön ehdotuksia/ratkaisuja ei juuri nyt mihinkään satu olemaan, mutta väitteet kaikesta rasismista ja populismista ja käytännön ratkaisujen puuttumisesta ovat vain poliittista ajojahtia.

Keskusta
Rakentamalla maakunnan laajuisia terveydenhoitojohtoporrashallintohimmelirakenteita pidetään päätöksenteko lähellä tavallista kansalaista, toisin kuin suurissa peruskunnissa. Muitakin ideoita maaseudun kehittämiseksi ja elävöittämiseksi pursuaa nyt, vaikka kahdeksan vuoden hallitustaipaleella ne jäivätkin vähiin.

Vasemmistoliitto
Kaikki yksityistäminen on pahasta - yksityiskoulut, yksityissairaalat ja yksityisterveyskeskukset muutetaan julkisiksi. Koska valtiolla ei tosin ole rahaa niiden ylläpitoon, varmistetaan näin, ettei kukaan saa laadukasta terveydenhuoltoa osakseen - ei julkisella, mutta haha, ei yksityiselläkään enää kohta.

Vihreät
Lopettamalla turkistarhaus, vaikeuttamalla maalla asumista ja estämällä teollisuutta erilaisten muka-ympäristöystävällisten direktiivien avulla pyritään saamaan kaikki Suomen asukkaat muuttamaan pääkaupunkiseudulle kasvattamaan parvekkeillaan orkideoita ja nostamaan työttömyyspäivärahaa. Ruoka tuodaan Argentiinasta ja Brasiliasta, sillä maanviljelyssä käytettävät lannoitteet rehevöittävät suomalaista ympäristöä. Jäljelle jäävä, asumaton Suomi, muutetaan virkistys- ja luonnonsuojelualueeksi.

RKP
On tärkeää, että noin 95 prosentin enemmistö tanssii edelleen viiden prosentin eliitin pillin mukaan. Varmistamalla ruotsin kielen opetus ja tulevaisuus taataan suomenkielisten heikompi englannin osaaminen. Itä-Suomeen ei tule ainakaan liikaa venäläisturisteja, kun kukaan suomalainen ei kuitenkaan osaa palvella venäjäksi, mutta täysin turhalla ruotsin taidolla osataan kertoa esimerkiksi "jag heter Paavo", "jag är 26 år gammal" ja "jag kan inte tala svenska".

Kristillisdemokraatit
Johdetaan maata kuten Jeesus sitä hallitsisi - esimerkiksi Yhdysvalloissa presidentti Bush Jr. teki niin. Rukoilemalla kuntien velkaantuminen saadaan loppumaan ja kaikista tulee happy happy (paitsi hinteistä, eikä niiden tarvitsekaan olla happy happy, palakoot helvetissä yhdessä Hitlerin, Stalinin ja pedofiilien kanssa) ! Liikkuva poliisi ja muutkin poliisin voittoa tuottavat elimet voidaan lakkauttaa. Itse asiassa koko poliisi voidaan lakkauttaa, sillä kyllä enkelit suojelevat meitä.



// Puolueet ovat eduskuntavaalien 2011 mukaisessa järjestyksessä. Jokaista on pyritty dissaamaan tasapuolisesti. Pienpuolueet on jätetty pois niiden tylsyyden takia, ja kun en rehellisesti sanoen tunne itsekään niitä kauhean hyvin.
Ärsyttääkö sossu? Tympiikö kansalaispalkka? Ei hätää. Tässä tulee KANSALAISLAINA! \o/

Kansalaislainan ideoinnin taustalla on liberalismin ajatus. Vapautta ja vastuuta. Kansalaislaina toimii siten, että jos tulee äkillistä rahan tarvetta eikä duuniakaan ole, niin käänny pankkisi puoleen ja hae valtion takaamaa kansalaislainaa, inflaatiokorolla. Opiskelijoille tuttu juttu ;) up to 1000 euroa kuussa. Saat itte valita suuruuden :) bonuksena valtio voisi tarjota lainastasi jopa huntista kahteen kuussa :)

Jotain vastuutakin tässä on tietty takana. Laina näes pitää maksaa takas. Sit kun massia löytyy =) paitti jos delaat :/ niin omaisuutesi ulosmitataan. Mut perilliset ei tätä lainaa peri. Sen sijaan he saa kyl etuoikeuden lunastaa perintöä ensimmäisinä ulosmittaushintaan :) Ja jotta valtio ei jäis puillepaljaille nii viel ku elät sulle voitas asettaa vaik 10% lisäveroprosentti kunnes saat velkas kuitattua.

Nerokkuushan täst löytyy viel siit, et oikeestiha me kaikki sossupummit ollaa velkaa valtiolle ja veronmaksajille, me ei vaa nähä sitä, mut sit me oltas ihan konkreettisesti velkaa :)



Plussat ja miinukset:

+parhaimmillaan vähentää valtion kustannuksia

+sossut voi keskittyä muuhun ku rahalappujen pyörittelyyn

+jengin ei tarvi marista et sossu on perseestä

+ei tee duunin teosta kannattamatonta

-jotku käyttäs tätä lainaaki varmasti hyväks :/

-lannistaako laina? O_o



Ps. Ideaa vois laajentaa ja poistaa yrityksiltä sairaiden palkanmaksu velvotteet. Ethä sä hei kipeen tee duunii mistä sulle maksetaan :S sen sijaa kaikki sairaat vois hakee tätä huippu huokeaa kansalaislainaa! :) extra suuruudella työnantajan palkkatodistusta vastaan.