IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
13.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 5 682 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 20
Koko
266 jäsentä
Tyttöjä: 179 (68 %)
Poikia: 87 (32 %)
Keski-ikä
37,1 vuotta
Otos: 159 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 37,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 37,3 vuotta
Ylläpitäjä
daz

Jäsenet (266)

virpukka72dan_UrsulaRTiNkEpOmneonicomFenrir_[Sokerihumala]peikkkuJXSSICVVV_JEMY_jasmi_inaTeeseLllaLucyferMineriittiaurinkosade
- Vanhemmat »
http://www.sciencedaily.com/releases/2007/01/070108121659.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/09/060926171045.htm

"(University College London) study has found that you are more likely to perform well if you do not think too hard and instead trust your instincts. The research, published online in the journal Current Biology, shows that, in some cases, instinctive snap decisions are more reliable than decisions taken using higher-level cognitive processes."

"According to Princeton University psychologist Emily Pronin, most healthy people also have experienced racing thoughts at some point in time--perhaps when they are excited about a new idea they have just learned, or when they are brainstorming with a group of people, or even when they lie in bed unable to fall asleep."

zenRiittiLuonut: zenMaanantai 15.12.2008 18:10

Olipa kerran poika joka kasvoi kuin väriä vaihtava lisko,
aina etsien, muuttaen tyyliään loi erilaisia maailmoja ympärilleen,
näki maailmaa monelta kantilta, sitten jotain tapahtui, kaikki muuttui.

Poika lähti kulkemaan taaksepäin elämässään ja näki maailmat uudella tavalla,
mikään ei ollut entisellään.
Aluksi poika oli hämmentynyt, vihainen, epätietoinen, masentunut, mutta sitten eräänä päivänä poika heräsi ja huomasi jonkun olleen muuttuneen;
mietti ja pohti unen pöppörössä mitä oli mahtanut tapahtua, kunnes hän huomasi olevansa onnellinen Omassa Itsessään, ja rupesi katsomaan maailmaa kuin matkaa ja koki herätteitä sieltä täältä maailmaa.
Hylkäsi kaiken sen mitä oli aikaisemmin elämässään oppinut ja kuin siunattuna uudelleen syntyneenä rupesi etsimään uutta minuuttaan.
tajuttuaan että ulkokuori on tehty luotavaksi ja epätietoisessa maailmassa, todellisuudessa, kova äänisellä matkallaan herättää pelkoa, ihastusta ja soturillisuutta, inhoa ja vihaa, mutta silti kokee elämässään juuri kaiken sen mihin on päättänyt kulkea.
Rakkauden virta oli alkanut uudelleen kulkea.

--

"Tajuan että olen paratiisissa, laskeutuu silloin taivaista ja tajuan eläväni unohtumatonta hetkeä elämässäni - samanlainen tietoisus valtaa meidät usein maagisen hetken mentyä ohi." P. C.

zenLiikaa pommeja.Luonut: zenSunnuntai 07.12.2008 13:54

Huhhuh. Elämä viiraa.

Tuntemattomat vedet on pelottavia.
Vesi on kaikessa tummuudessaan kuitenkin kirkasta,
ja kun se kirkastuu ja asioita tajuaa, sit alkaa vasta viiraamaan,
koska sit ne asiat muuttaa muotoaan moneen pienempään asiaan,
asioiden jatkumo alkaa ahdistamaan kun alkaa välillä tuntumaan siltä että tajuaa liikojakin.

Tai se että on tajunnut niin paljon ettei tajua enää mistään mitään.

Koko elämän kysytään kysymyksiä, kuka olen, mistä tulen, minkä takia olen täällä,
minne olen menossa, maailman mysteerit on avattavissa kaikille minuudessaan,
se kiehuva tunne joka maapallolla vallitsee johtuu siitä että tiedostamme mutta siinä missä nykyisyyden pitäis edistää meitä se vaan tekee meistä entistä sumeempia omille itsellemme.

Jos ei ihmiset rupee ilmaisemaan omia tahtojaan paremmin niin ei mee kauaa kunnes ollaan kaikki masennuslääke koukussa, venaamassa lopun alkua.

Minkä takia ihmiset luulee että masennuksesta on tulossa suurin maailmanlaajuinen sairauden syy kun vastaushan on ihan koko ajan naaman edessä. Edistys eristää ihmisen minuuden, kutistaa muurahaiseks, ja niinkun muurahaispesät romahtaa, niin tulee romahtaa kaupungitki ja siinä samassa ihmiset jotka ei siinä vaiheessa enää välitä kun mieli on sumea ja harmaa, maailma väritön ja turhanpäiväisen tuntuinen.

Suorasanaisuus ei oo kusipäiden etuoikeus, mieli pysyy pirteenä ja tunteet aitoina kun tekee, sanoo ja toimii niin kuin tuntuu oikeelta. Vääriä vastauksia ei oo, oikeutta ja vääryyttä kyllä, joskus vääryyttäkin voi käyttää oikein, samoin kuin nykyään käytetään oikeuksia väärin. Ei mikään ihme että kansat pelkää johtajiaan kun maailma on ryhtynyt yleiseksi verenimijäksi.

Nyt on aika toimia, tuntea ja ajatella.
Vain niin tää maailma voidaan pelastaa.
"Sattumat" jotka tuntuvat merkityksellisiltä tai herättävät merkityksellisyyttä, mikä tahansa tapahtuma joka tuntuu olevan yhteydessä johonkin muuhun tapahtumaan.

Synkronisiteetti on ehkä myös "objektiivinen" voima, mutta koska asioiden objektiivisen laidan todistaminen ei ole mahdollista eikä edes tarpeellista, ensisijainen ja riittävä merkitys syntyy siitä elämyksestä jonka ite saan kokiessani yhteyttä minkä tahansa kohtaamieni/kokemieni asioiden välillä. "Etukäteen" olemassaolevaa merkityssuhdetta ei tarvitse olla. Olennainen merkitys on siinä mitä alitajuntani nostaa esiin, tai henkilökohtaisessa oivalluksessa jonka synkronisiteettikokemuksesta saan.

Esimerkki. Mietin ystävääni johon en ole pitkään aikaan ollut yhteydessä, ja juuri sillä hetkellä tämä soittaa puhelimeeni. Näillä ei ole välttämättä minkäänlaista kausaalisuussuhdetta, voi toki olla että on, mutten voi sitä kuitenkaan absoluuttisesti todistaa. Todistaminen on kuitenkin yhdentekevää, koska tapahtuma joka tapauksessa tuntuu minusta jännittävältä, se innoittaa, siitä tulee hauska fiilis. Koska se vaikuttaa kokemukseeni, se väistämättä vaikuttaa koko elämääni - elämäni on sitä mitä koen.

Toinen esimerkki. Tahtoisin tehdä jotain vaativaa, mutta epäröin. Sitten törmäänkin satunnaisessa yhteydessä vaikkapa tiettyyn sanaan joka liittyy epäröintini aiheeseen, ja saan siitä tarvitsemani puhdin toteuttaa tekemiseni. Ei sen takia, että yhteys olisi välttämättä mitenkään absoluuttinen, vaan sen takia että se nostaa esiin tunne-elämyksen joka tuntuu intuitiivisesti tärkeältä.

Synkronisiteetti helpottaa intuitiivista elämistä. Kysehän ei siis oo siitä, että intuitiiviset valinnat välttämättä olis itessään parempia ku epäintuitiiviset, vaan siitä tuntemuksesta jonka valintani teettää - se synnyttää flow-fiiliksen, tunteen siitä että olen läsnä ja tietoinen. "Tämä tapahtuu minulle juuri nyt", synkronisiteettikokemus shokeeraa ymmärtämään että minä olen tässä ja nyt, kaikkien tapahtuvien asioiden summa. Synkronisiteetti ja intuitio auttavat kohtaamaan.

Synkronisiteetin lisääntyminen on tuntunut tosi hyvältä. Yritän suhtautua siihen uskomattoman naurettavalla vakavuudella, sanojen kaikissa mahdollisissa merkityksissä.

Psykoottiset ja/tai paranoidit ihmiset saattavat ottaa synkronisiteetin liian vakavasti ilman naurettavaa uskomattomuutta, joka saattaa johtaa ei-toivottuihin reaktioihin.


Lista blogiteksteistäni: Olentolupa#blogcomments
- Vanhemmat »