IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
29.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 4 618 (1.7.2008 alkaen)
Koko
97 jäsentä
Tyttöjä: 55 (57 %)
Poikia: 42 (43 %)
Keski-ikä
35,9 vuotta
Otos: 60 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,9 vuotta

Jäsenet (97)

tipatohvimanistee[lipi]Punk-ElvisnieidaAnniinakoKala-aapo--elsa--pahakarmaollie-DjSilvoannamaarit2ThienFAKESANNAJienaCatjaana
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandAlpha PolarisLuonut: ArmandKeskiviikko 24.10.2012 05:30

Peli: Alpha Polaris

Alusta: PC (Muut alustat: Ei ole muille saatavilla)

Vähän yli sata kilometria pohjoiseen päin sijaitsee toinen lapin suurista asutuskeskittymistä. Nimittäin Rovaniemi, tuo korkeiden rikostilastojen ja pakkaslukemien luvattu kaupunki. No olipa Rovaniemestä mitä mieltä hyvänsä, on se kieltämätön tosiasi olemassa että sieltä löytyy tämän hetken lapin paras ja tietääkseni ainoa pelitiimi. Joten Alphaa pelatessa tuntui siltä kuin olisi tarkastellut naapurin poikien ja tyttöjen aikaansaannosta. Tietenkin näin lapin asukkina tuli tätä indieseikkailua katseltua omalta kulmalta ja tulipa bongattua muutama yksityiskohta jotka kielivät lappilaisuudesta. Kuten kylmyys, lumi, saamelaisten mainitseminen juonessa ja päähenkilön norjalaisuus. No olisi se ohjastettava voinut olla suomalainen Taistokin, mutta läheltä se norjalainenkin päähahmo liippaa meidän pakkasmaata. Ai niin, myös jääkarhuja esiintyy pelissä vaikka eivätpä nuo taida Ranuan eläinpuistoa lukuunottamatta esiinny suomen mannermaalla.

Peli on perinteistäkin perinteisempi naksuseikkailu joka sijoittuu Gröönlannissa sijaitsevalle amerikkalaiselle öljyntytkimusasemalle ja sen lähiympäristöön. Tietenkin Norjalainen jääkarhututkijahippi ja öljylöydösten perässä juoksevat yhtiön miehet ovat hiukan erillä kantilla näkemyksissään, mutta peli ei kärjistä tilannetta kuten niin monesti viihteessä on nähty. Vaan pysyy aiheen piirissä asialinjoilla. Juoni alkaa verkkaisesti, tutkitaan jääkarhua ja jutellaan muiden aseman tyyppien kanssa. Alussa vaikuttikin siltä että peli on harvinaisen jalat maassa tehty arkiseikkailu. Mutta siinä vaiheessä kun ensimmäinen yö saapuu, saapuu myös elementtinä kauhu. Kauhu ei ole tässä tapauksessa mikään halpa säikyttelykikka. Tunnelmaa luodaan omituisuuksilla, verkkaisen painostavalla musiikilla ja tapahtumilla jotka eivät kuulu aseman arkirutiineihin.

Juoni on mielestäni koko pelin selkäranka ja sen seuraa mielellään alusta loppuun. Vaikka toki voi narista sen yllätyksettömyydestä jos tahtoo. Minä en tee niin. Vaikka stoori on entuudestaan tuttu rakastelukohtausta ja hahmojen karikatyylejä myöten se toimii loistavasti.

Norjalaisen päähahmon lisäksi asemaa asuttaa kolme muuta hahmoa. Kaksi miestä ja kaunis inuiittityttö jolta norjan nörtti saa lempeä. Puolenvälin tietämillä sekaan heitetään vielä kiintiökusipää joka on rikas öykkäri ja öljyyhtiön omistajan poika. Osa juonenkuljetuksesta tapahtuu heidän kanssaan jutustellessa ja toinen osa niin kovin tuttuja arvoituksia ratkoessa. Arvoituksista puheenollen tässä seikkailupelissä on se ero muihin nähden, että useimmat arvoitukset ratkaisee silkalla kaupunkilaisjärjellä, vain parissa kohtaa jouduin hakemaan tosissaan ratkaisua mutta se luultavasti johtui pelin joskus kovin auttamattomasta "tehtävien annosta".

Tekninen puoli tuntui olevan kunnossa ja graafinen anti oli matalaresoluutioiseksi peliksi riittävää. Ulkona siintävät vuoristot olivat jopa suorastaan hienoa katseltavaa. Äänet ja musiikki antavat sopivasti tunnelmaa vaikka eivät mitään spektaakkeleita olleetkaan. Eikä ääninäyttelijöidenkään työskentelyssä mitään erityistä valittamista ollut. Kaikenkaikkiaan aika vahva suoritus pieneltä indiestudiolta. Ainoa todella huono puoli on pelin lyhyt kesto, tämän pelaa tällainen vanhoja seikkailuja pelannut konkari yhdessä pitkässä illassa kevyesti läpi.

Suosittelen peliä kaikille vanhan ajan seikkailuista pitäville, etenkin niille joiden mielestä nykyisillä peleillä ei tee mitään. Muutkin voivat avoimin mielin tutustua minkälaisesta materiaalista on lähdetty liikkeelle kohti nykypelejä, vaikka ei tämä toki ole mikään varsinainen nostalgiatrippi. Pelin saa sen kotisivuilta hintaan 19,95 ja toivon että useimmat teistä varetuksen sijasta maksavat pelistä jotta saataisiin lisää pohjoismaista laatukamaa jatkossakin. Kiitos!

Arvosana:
9 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Pienen tiimin taidonnäyte siitä miten tehdään toimiva kauhuseikkailu.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »