IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
26.4.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 834 (1.7.2008 alkaen)
Koko
41 jäsentä
Tyttöjä: 27 (66 %)
Poikia: 14 (34 %)
Keski-ikä
31,4 vuotta
Otos: 31 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,2 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,6 vuotta
Ylläpitäjä
|pasih|
Valvojat
miramon, ^^Mills^^, SeittiMan

Jäsenet (41)

LizibethKokoskaLuova^Hullu^aN[a]-marrasMirrioneperineumNaNNaskakaZiTenukkaPete^_^Mire79SeittiMan|pasih|Marjo^pumba^
« Uudemmat - Vanhemmat »

VarikkoBabeHeinolan reumasairaalaLuonut: VarikkoBabeKeskiviikko 24.03.2010 22:22

Tälläinen vastaus tuli peruspalvelu Ministeri Paula Risikolta, alla vielä oma sähköpostini hänelle:

Hyvä vastaanottaja
Esititte huolenne Reumasäätiön sairaalan tulevaisuudesta. Minulle Reumasäätiönsairaalan taloudelliset ongelmat tulivat tietoon tämän vuoden aikana. Sosiaali-ja terveysministeriön virkamies on pyynnöstäni siitä lähtien selvittänytReumasairaalan tilannetta ja pyrkinyt löytämään ratkaisua vaikeaan tilanteeseen. Reumasäätiön sairaala on toiminut vuosikymmeniä reuman hoidon valtakunnallisenaosaamiskeskuksena.

Erityisesti reumakirurgian osaaminen on ollut huippuluokkaa.Viime vuosina tämän vaikean sairauden hoitoon on saatu uusia tehokkaitalääkkeitä ja hoito tehostunut. Reumaan sairastuneen potilaan hyvällä hoidollaja kuntoutuksella pystytään usein estämään nivelten tuhoutuminen. Maamme keskussairaalat ovat pyrkineet kehittämään omaa reuman hoitoa.Reumalasten hoidon linjauksista ovat usein vastanneet yliopistosairaalat jakeskussairaalat ja toteuttaneet hoidon lähellä lapsen kotia.

Tie osaamisenhankkimisessa on ollut pitkä, mutta uskon sitä riittävän kotipaikkakuntienerikoissairaanhoidossa ja yliopistollisissa sairaaloissa. Vaikean reumanhoidossa ja kuntoutuksessa vaaditaan monen erikoisalan osaamista. Tämä onkäytettävissä maamme keskussairaaloissa. Reumasäätiön sairaalan ongelmatjohtuvat siitä, että Kansaneläkelaitos ja sairaanhoitopiirit eivät hankipalveluja Reumasairaalalta samalla tavalla kuin ennen. Reuman hoidossa osaaminen on tärkeää.

Reuma vaikeana sairautena vaatiimuutenkin erikoishuomiota. Tämä koskee erityisesti lasten vaativaareumaortopediaa. Olen antanut tehtäväksi valmistella asetustavaltakunnallisesti ja alueellisesti keskitettävistä hoidoista. Asetus tuleesisältämään määrittelyjä, mitä potilaita hoidetaan Suomessa vain yhdessä taikahdessa yliopistosairaalassa tai laajemmin koko terveyspalveluiden verkostossa.
Tavoitteemme on, että väestö ja potilaat saavat tarvitsemansa palvelutyhdenvertaisesti, laadukkaasti ja potilasturvallisesti. Tavoite on myös, ettäpalvelut saadaan lähellä potilaan omia yhteisöjä, jollei palveluidenkeskittäminen ole perusteltua. Uskon tähän päästävän kehittämällä edelleenreuman hoitoa koko palveluketjussa terveyskeskuksista yliopistosairaaloihin.

Ystävällisin terveisin Paula Risikko
peruspalveluministeri, TtT

Mira Siekkinen (23.3.2010 20:16):>>
Hei,
Lähestyn itselleni tärkeässä asiassa, nimittäin Heinolan reumasairaalanlopettamisessa.

Itse en ole ikinä ollut hoidossa Heinolassa, vielä.Tämän hetkisten näkymien mukaan en tule koskaan olemaankaan.
Tarkoituksenani oli pyytää lääkäriltäni lähete ensi kerralla Heinolaan hoitojaksolle, jossa olisin saanut asianmukaista ja kunnollista hoitoa.Olen kuullut Heinolasta pelkkää hyvää ja olisin kovasti itse päästä sellaiseenhoitoon jossa vaivani otettaisiin vakavasti ja samalla minua pidettäisiinihmisenä, ei potilaana.

Reuma on sairaus johon ei ole parannuskeinoa jonka takia sairauttahoidettaessa pitää olla varma olo, että hoitajat välittävät ja haluavat auttaa.
Jos hoito tuntuu välinpitämättömältä ja vaivoja vähätellään, ei potilaskaanvoi tuntea itseään terveeksi millään tasolla.Itselläni reumaa tutkittiin 4 vuotta jonka aikana aloin jo epäilemään omaamielenterveyttäni, koska kipujani ja oireitani tunnuttiin vähäteltävän. Kun sain diagnoosin olin helpottanut, koska silloin tiesin ettämielentervydessäni ei ole mitään vikaa.
Tämän takia en voi ymmärtää miksi Heinolan reumasairaalan lopettamista voidaanedes harkita. Koska se on sellainen paikka missä jokainen reumaatikko saaitselleen parhaiten sopivaa hoitoa mitä Suomessa voidaan saada.
ja jos määrätään reseptejä tai jotain pistoksia jne. niin tungen ne sen lääkärin perseeseen

en valehtele

« Uudemmat - Vanhemmat »