IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Musiikki
Perustettu
13.6.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 078 (1.7.2008 alkaen)
Koko
6 jäsentä
Poikia: 6 (100 %)
Keski-ikä
26,1 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Poikien keski-ikä: 26,1 vuotta

Jäsenet (6)

_gangsteri^yksi-poikaTontsa5000^hequJim-Montenegro[myrkky]
« Uudemmat - Vanhemmat »
Bassoja on monia erilaisia: sellaisia: jotka kuuluvat terävinä ja korkeina iskuina ja vastaavasti matalia sykäyksiä, jotka voi tuntea käyttäessään in-ear-(basso)kuulokkeita, on todella matalia bassoja, jotka ovat niin matalia etteivät ne iske vaan ikään kuin leviävät koko kuulomaisemaan.

Kun jossakin biisissä äänet feidaavat pois ja katovat ja sitten basso edellä tulevat feidaamalla takaisin "jostakin kaukaa" lähemmäs ja lähemmäs korvia(ainakin osittain siis tuon leviävän matalan basson tyyliin), pidän sellaisista kohdista. Esimerkkibiiseiksi nimeän Crazy Frog - Pinocchio(jossa kyseinen efekti ei tosin ole kauhean voimakas), saman artistin versio Dallasin teemabiisistä(jossa se tapahtuu kolmesti ja keskimmäinen on voimakkaampi kuin eka ja kolmas), ja Storm - Time To Burn(jossa bassot tulevat todella voimakkaalla iskulla[suorastaan "murskaavalla", kun volume on tarpeeksi kovalla] tuoden samalla mukanaan matalat-keskitasoiset synthit biisiin). :)

Tai kun kuuntelen jotain nopeatempoista biisiä ja siinä vähän ennen loppua, missä biisi normaalisti muuttuu sellaiseksi, millainen se ei ole missään muussa kohdassa, se muuttuu rauhalliseksi siten, että jossakin kaukana/matalalla kuulee jatkuvan korkeiden äänien sarjat(onko ne nyt sitten niitä melodioita? En ole perillä musiikkisanastosta.), sekin on hyvä yksityiskohta. Tästä yksityiskohdasta hyvä esimerkki on Italobrothers - Stamp On The Ground ja Cascada - Miracle. :)

Joissakin biiseissä taas korkeat äänet(joilla olen nyt tarkoittanut koko ajan synthejä, mutta myös esim. pianonäänet kuuluvat tähän juttuun) tulevat hiljaisuuden jälkeen(tai alkavat soida ilman hilljaisuutta) niin sanotusti kovalla "voimalla" mukaan soimaan, tähän esimerkeiksi voin nostaa esim. Avicii - Levels ja Crazy Frog - Pinocchio. :)

Myöskin silloin kun basso toistuu jollakin tietyllä nopeudella, on joidenkin tempojen kohdalla aivan mahtavankuuloisia bassolinjoja. Esimerkiksi Hardstyle(eikös tämä olekin Jumpstylen yhteydessä soitettavan musiikin genre?)/shuffle-musiikissa on todella hyvä tempo. Ja Super Stardust HD:n soundtrackista löytyvällä Arcade - Nemainissa on todella hyvät bassot silloin, kun ne alkavat soida; voimakkaat, hyvä, rauhallinen tempo. Myös Arcade - Boss täytyy mainita; alku on mukavan ripeä ja vähän ajan päästä biisin siirtyy nopeammalle tempolle, joka on myöskin sopiva. :)

Tässä nyt oli ainakin joitain musiikkikikkoja tai mitä lie ovatkaan, mistä itse pidän kovasti. :3 Ja varmasti on muitakin juttuja, mitä en ole huomannut, mitä en osaa selittää, mitä en muista tai mitä en tiedä jne.
« Uudemmat - Vanhemmat »