IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Dead SpaceTorstai 12.08.2010 09:41

Peli: Dead Space

Alusta: PC

Laitevaatimus: Ei kovin suuret 2008 vuoden peliksi

Testikone: pikkaisen nikotteli korkeimmilla asetuksilla mutta pyöri kumminkin

Maksoi 32 euroa ja oli hintansa arvoinen.

Demonit ovat vallanneet punaisen planeetan ja fps sankari pelastaa päivän... eku nuori mies hapuilee suljettuna omassa asunnossa ja seinässä on suora reikä hiljaiseen helvettiin... hmmm herra vapausmies räiskyttelee avaruusötöjä minkä kerkiää ja... Eikö vieläkään oikea peli. Siis insinööri Iisakki on pukenut modernin haarniskan ylleen ja leikkaa ötöjä säteillä ja muilla vähän erikoisemmilla aseilla.

Kyseessä on peli joka lainailee aika tiiviisti muita kauhupelejä ja kieltämättä väliin tulee mieleen Doomit varsinkin vessakuiskailuista, resievilit ja muut kumppanit. Mutta se ei oikeastaan haittaa, sillä peli on ottanut vain mestareilta opikseen ja laittaa myös oman lisänsä toimivaan soppaan.

Valojen ja varjojen leikki on hienoa ja kohottaa niskavilloja nostattavaa tunnelmaa. Harvinaista kyllä minuakin hieman pelotti pelailla yön tunteina tätä peliä. Ammuttavat ölliäiset olivat hyvin häiriintyneen näköisiä, mutta niihinkin valitettavasti tottui ajan päälle. Ainoat otukset jotka eivät oikein sopineet minun maailmankuvaan olivat ne tappavat vauvaölliäsiset ja yhdessä kentässä olevat kuolleet vauvat. Johtuu ehkä isyydestäni että moinen lapsilla leikitely ei oikein tunnu hyvältä.

Kuollut avaruus on loppujen lopuksi melkoinen putkessa juoksu, mutta yrittää huijata olevansa jotakin muuta. Ammuskeluetenemistä katkotaan kevyillä ongelmilla ja muutamalla tykkiammuskelulla joihin allekirjoittanut jäi jumiin pitemmäksikkin aikaa ja meinas verenpaine nousta ja peli lentää kovalevyltä mäkeen.

Pienistä lapsusista ja juonenpitkitysramppaamisista huolimatta jaksoin pelata pelin kivuttomasti loppuun. Lopussa oleva jättimatoöllö olikin aika veikeä kaveri joka kesti kuritusta vaikka millä mitalla.

Painottomuus oli mieleenpainuva ja ehkä parhaiten toteutettu osuus koko pelistä. Välillä katossa lattiassa ja seinillä kipittäminen saivat suunavaistoni täysin sekaisin. Myös pelin roolipelimäinen varusteiden kehitys sai lisäpisteitä tällaiselta vanhan koulukunnan baldurifanilta.

Kun pelin pelaa loppuun pystyy sen aloittamaan uudelleen samalla hahmolla. Aseet, puku, rahat ja muut esineet säilyvät seuraavallekkin kierokselle. Lisäksi läpipeluusta sai mojovan läjän bonusta esineiden ja muiden hyödykkeiden muodossa. Pelasin vähän matkaa toista rundia, mutta kerran nähtyä ei oikein jaksanut jatkaa. Sitä paitsi olin jo tahkonnut peliä siinä vaiheessä jo yli kymmenen tuntia (kaikenkaikkiaan pelasin pelin läpi 24 tunnissa. Luin pelit lehden arvostelun tästä pelistä ja sillä tyypillä oli samaan urakkaan mennyt 14 tuntia)

Ruinausosastoon pelistä jää yllättävän vähän materiaali, mutta mainittakoon vielä kertaalleen ne kuolleet vauvat, turhat pitkitysjuoksut ja ajoittainen kyllästyminen pelin koko ajan jatkuvaan meluun, paitsi tietenkin niissä osuuksissa kun ollaan hapettomassa tilassa, autuas hiljaisuus vallitsee.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ostos ja suosittelen kyllä kaikille kauhu ja fps peleistä pitäville. Muutaman raskauttavan seikan vuoksi en anna täyttä kymppiä mutta muuten peli olisi ollut täysien pisteiden arvoinen.

Hyvää:
toteutus
tunnelma
ajoittain oikea kauhun tunne
jotkut osuudet mielekkään haastavia
persoonalliset vastustajat

Huonoa:
kuolleet vauvat
juonen pitkitys
häiritsevän meluisa

Yleisarvosana:
9/10 (asteikolla 1-10)

kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.