IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Grim FandangoPerjantai 15.10.2010 11:31

Peli: Grim Fandango

Alusta: PC

Laitevaatimus: vähän enempi ko muissa Lugasin seikkailuissa.

Testikone: nikoitteli bugeissa.

Ostin taannoin 35 eurolla sellaisen Lugasin retroseikkailupaketin jonka pelivalikoimasta Grim Fandango löytyi.

Pidin kyllä pelistä, vaikka en pystynyt sitä pelaamaan kerralla kuin korkeintaan 5 min kun se päätti kaatua. Lugas kokoelman hienoin ja samalla myös bugisin peli. Itseasiassa bugisin mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Edes korjauspäivitys ei korjannut asiaa parempaan suuntaan.

Tarina on hieno ja jälleen Lugasin ääninäyttelijät ansaitsevat mitalleja. Olisin mielelläni pelannut koko pelin läpi, mutta kuka jaksaa käynnistää tekeleen uudestaan minuutin tai viiden minuutin välein? ei kukaan, veikkaan minä.

Kuolleiden maahan on saatu vangittua herra painajainen ennen joulua ohjaajan pohjavireinen goottitunnelma, joka sykkii kaikkialla ja kaikessa. Äänimaailma on osuvaa, luurankohahmot ja pelin ulkoasu ovat korkeinta pelitaidetta mitä olen nähnyt pitkään aikaan, Tietenkin superhypernäytönohjaimilla ja fps-päällä varustetut pyssysankarit nyrpistävät nokkaansa 1998 vuoden seikkailupelille. Muille peli on tökkimisestään huolimatta näkemisen arvoinen teos. Suosittelen sitä siitäkin huolimatta että näissä kuosissa se on lähes pelikelvoton. Tietenkin voi olla mahdollista myös se että laitteistoni ei sopinut juuri tälle pelille, mutta netistä huomasin että muutkin pelaajat olivat valittaneet pelin kaatuilua.

Grim Fandango jäi Lugasin viimeiseksi hyvän ajan seikkailupeliksi ja kaunis lopetus se totta tosiaan olikin. Tuotantoa tosin olisi voitu venyttää sen verran että pelin pahimmat ongelmat olisi saatu pois. Peli on myös ensimmäinen ja samalla viimeinen 3D seikkailu tältä firmalta.

Tökkimisen lisäksi minun täytyy moittia pelin tökeröä ohjattavuutta verrattaen aikaisempiin yrityksen julkaisuihin, sekä suoraan sanottuna omituisen vaikeita puzleja.

Yhteenvetona voisin todeta "paljon se antaa, paljon se ottaa".

Hyvää:
Mahtava juoni.
Todellista pelitaidetta.
Tunnelma.
Äänet ja ääninäyttelijät.
Kiinnostaa jonkin aikaa isoista vioistaan huolimatta.

Huonoa:
Ohjaus.
sairaan vaikeat ongelmat.
Todella, todella buginen.

Yleisarvosana: tällaisenaan 6 (ehjänä kokonnaisuutena jopa 10 pistettä ei olisi liioittelua) (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.