IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

SporeMaanantai 09.05.2011 04:14

Peli:Spore.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Ei toimi vaikka omistaisit tulavaisuuden koneen, ainakaan tällä bugilla.

Testikone: Kaatuili vähän väliä.

Tämän on ollut niitä pelejä jotka olen jotenkin onnistunut kiertämään ja kaartamaan kaikki nämä vuodet, siis vuodesta 2008 lähtien. Erään aurinkoisen kevätpäivän jälkeisenä iltana kaivelin romuhuoneeni arkistoja ja läysin pölyisen maailmankaikkeuden uudelleen. Siellä se spore majaili kaiken hylätyn nörttikamani alla. Tietyistä syistä se voisi minun puolestani majailla siellä edelleen.

Pelinä spore ei ole kummoinen esitys. Solutaso, otustaso, heimotaso, sivilisaatia ja galagsinvalloitus ovat kukin oma erillinen kokonnaisuus. Solutason yksinkertainset syö seuraava lihapala söpöllä mönniäisellä jutut muuttuvat pikkuhiljaa yhä monimutkaisemmmaksi puurtamiseksi. Tosin se monimutkaisuus ei päätä huimaa, jokaisella tasolla on vain yksinkertaisia tavoitteita ja muutama hiiren kliksautus siellä täällä. Eli kyseessä on koko nolkytluvun tyhmin tosiaikastradegia.

Parasta koko pelissä on otuseditori missä sain kaikkien fegaanien kauhuni muokattua lähes sen näköiseksi kuin halusin. Netistä myös löytyy valtama määrä ihmisten tekemiä luomuksia. Tosin nuo luomukset olivat aika pitkälti tasoa hohoijaa. Kaikkein eniten huumoria aiheuttivat valtaisankokoiset kävelevät miesten ja naisten elimet. Tiedä häntä olivatko vasiten sellaisiksi muokattuja, vaiko vain sattumaa. Epäilen sen sattuman olevan tässä tapauksessa palturia sillä ihminen on kovin kekseliäs otus tekemään alapäästä huonoa huumoria.

Pelin äänet ja otusten mongerrukset olivat ihan hyvää kamaa ja graafinen ilme kelvollista strategiaksi. Tosin ne jotka inhoavat söpöstelygrafoja kiertäkää tämä teos kaukaa. Minä pelasin pelistä suomenkielistä versiota ja käännökisest olivat enimmäkseen ymmärrettäviä. Otusten ohjaaminen oli perushelppoa naksua, mutta kameran kuvakulman zoomailu ja liikuttelu tuotti väliin tuskaa, varsinkin niissä harvoissa nopeissa tilanteissa.

Sitten siihen pelin pahimpaan mokaan, siis tämä ei kertakaikkiaan ole mikään peli vaan editori jossa muokattua hahmoa/hahmoja voi liikutella pitkin alkumerta/maata/avaruutta. Haastetta en löytänyt juuri lasinkaan ja oman ukkelin kuolema johtui vain täydellisestä tarkkaivaisuuden puutteesta joka iski niinä lukuisina kyllästymisen hetkinä joita pelin aikana koin. Lisäksi minua vaivasi jokin massiivinen bugi joka kaatoi koko koneen aina noin puolentoistatunnin pelaamisen jälkeen. Koneeni pitäisi olla tarpeeksi hyvä ja päivitetty kaikkein uusimpiinkin peleihin riittävillä päivityksillä. Joten uskon vian löytyvän itse pelistä. Muisitivuodon tai muun mahdollisen mörön muodossa.

Kannattaa kokeilla jos ennen et ole tutustunut tähän tapaukseen, on kyseessä kumminkin sen verran omalaatuinen idea, mutta muistakaa että tämä ei ole kunnollinen peli vaan editori jolla voi luoda mielikuvituksellisia otuksia. Peliin on myös saatavilla lisäosa mutta minua ei tällä kertaa kiinnosta sitä hankkia edes kokeilumielessä. Jos joskus samasta ideasta saadaan kunnollinen peli niin kyllä mielelläni palaan omituisten otusten kerhoon, muuten nämä friikkijuhlat voivat osaltani jäädä kokematta.

Hyvää:
Otukset.
Mainiot editorit.
Hyvä idea.
Söpöin grafiikka minun koneella koskaan.

Huonoa:
Missä se peli oikein on?
Haukotuttavan alhainen vaikeustaso jopa kovimmalla pykälällä.
Bugi!!!
Ideaa ei ole saatettu pelattavaan muotoon.

Yleisarvosana: 10 editorilla pelille nihkeä 7 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.