IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Rally TrophyMaanantai 29.08.2011 03:37

Peli: Rally Trophy.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: 2001 kovin kone.

Testikone: Klassikkoautot rullasivat radalla.

Monet hemmot haaveilevat tuliterästä Bemarista, Audista taikka jostakin eksoottisesta nykyautosta. Minun mielikuvani kunnon autoista juontuu varhaislapsuuteen. Sillä isälläni oli aitoja V8-jenkkejä ja muita klassikoita kuten pelissä esiintyvät Volvo amazon ja 96 saab v4. Nämä viimeksi mainitut kulkuneuvot eivät erityisesti miellytä esteettistä silmääni taikka käsitystä kunnollisesta kulkuneuvosta. Sensijaan aito V8 hyrinä miellyttää korviani, jenkkiautojen ulkonäkö hivelee silmiäni ja niissä on enemmän munaa kuin ikinä nykyjupin bemuissa tai vastaavissa. Sitäpaitsi minä en oikeasti tunnista näitä nykylaatikoita toisistaan, oli sitten kyseessä nipponin rautaa taikka euroopan kiesi niin ihan samalta ne näyttää. Tuntuukin väliin siltä että enää on vain yksi ainut autovalmistaja joka vain valmiisiin kappaleisiin lätkii eri merkit.

Suomalaisen pelitiimin Rally Trophy nojaa vahvasti 60-70 lukujen rallikiesiin, joukosta löytyy mm miniä, 96:ta, Volvoa ja Ooppelia. Autot ovat hyvin erityyppisiä ajaa ja kun on tottunut yhtä ohjastamaan toisen haltuunotossa menee tovi jos toinen ennenkuin päästään pikataipaleilla pisteille. Realistinen ajomallinnus ja vanha kalusto voivat karkottaa osan pelaajista muiden autopelien ääreen. Mutta jos yhtään kiinnostaa vanhat kiesit ja realistinen ajomalli on peli omiaan juuri sinulle. Toisinsanoen kunno simukuskille tämä on iästään huolimatta pakkovalinta.

Ulkoinen asu on yllättävän kovaa luokkaa kymmenen vuoden iästään huolimatta ja kaikesta paistaa viimeisenpäälle hiottu kokonnaisuus. En kehu suomalaisia pelejä mitenkään erityisesti, mutta useimmat suomalaiset tuotokset ovat olleet laatustandardien kärkipäätä. Äänet ja musiikit tuovat retropelin retroautoiluun tunnelmaa ja tässä rallauksessa myös kartanlukija pysyy harvinaisen hyvin ajantasalla. Tosin hän valittaa epäonnistumisista ärsyttävällä tavalla. Pelin pelaaminen näppäimistölläkin onnistuu ihan hyvin ja tuntuma on loistava, jokaisesta kämmistä voi syyttää vain itseään. Mutta jos todella haluaa perehtyä pelin saloihin on suositeltavaa hankkia ratti ja polkimet.

Pelin alussa voi joutua pettymään usempaankin otteeseen ja auton pitäminen hanskassa on vaativa laji. Itse kokeilin alussa kaikkia peltihirviöitä ja mielesen aloitusauton löydettyöni tahkosin monen epäonnistumisen jälkeen itseni voittoon ja sain palkinnoksi uuden auton. Kaikki tasot ja autot saa hankittua vain ja ainostaan pelissä menestymisen myötä. Kokemattomalle suosittelenkin aluksi helpointa vaikeustasoa ja autoksi joko minin tai 96. Takapotkuvolvo aloitusautona varmasti aiheuttaa jossakin vaiheessa jonkinsortin hulluuskohtauksen.

Radat ovat enimmäkseen hyviä ja erityisen paljon pidin Suomen radoista joiden varrella vilahteli kyltteja esim "Savitaival 5 km". Huonoimmat ja rumimmat radat puolestaan olivat Keniassa. Pelissä on kaksi eri kisaa toinen on perinteinen ralli, eli auto, kuljettaja, mutkainen tie ja kello. Toinen vaihtoehto on Argade jossa pörrätään radalla kilpaillen toisia autoja vastaan.

Sitten päästäänkin niihin huonoihin puoliin. Täydellisestä ajomallista ja muista vahvuuksista huolimatta aina peleissä on myös kirppuja, eikä tämäkään ole mikään poikkeus. Ensinnäkin kokeneelle tietokonerallaajalle pelissä on vähän sisältöä. Vaikeustasot ovat joko liian helppo tai ylivaikea. Mielestäni helpon ja vaikean tason välissä pitäsi olla sellainen tarpeeksi haasteellinen, muttei niin helppo kuin helpoin vaikeusaste. Oletuskontrollit olivat vähintäänkin hankalat ja niiden muuttaminen vieläkin hankalampaa. Eli kontrollien vaihto tuntui jo peliltä pelin sisällä. Nämä pienet kirput eivät kumminkaan himmennä peli lähes maagista loistoa.

Suosittelen peliä kaikille joita vanhat autot ja ralli kiinnostaa.

Hyvää:
Ohjattavuus.
Äänet, jopa se väliin ärsyttävä kartanlukija.
Realistisuus.
Vanhat kunnon autot.
Vanhaksi peliksi erittäin näyttävä (hifistit hymisevät).

Huonoa:
Konkareille vähän pelattavaa.
Vaikea vaihtaa asetuksia kontrolleihin.
Korkea aloituskynnys ensikertalaisille.

Yleisarvosana:
9 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Lähes täydellinen rallisimulaattori 60-70 luvun autoilla.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.