IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Vampire HuntersMaanantai 12.12.2011 04:27

Peli: Vampire Hunters.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Eipä noita kovin mahda olla.

Testikone: Nämä pitkähampaat eivät pelottaneet.

Vampyyripelejä ei ole kovinkaan viljavasti tietokonemaailmassa, verrattuna esimerkiksi sotaräiskyttelyihin, valitettavasti tämä vampirölläys olisi saanut jäädä näkemättä siitäkin huolimatta. Eli edelleenkin pelipuolen pitkähampailuiden kuninkuus puuseeympäristössä on ehdottomasti jo hyvään ikään ehtineen Vampire the masquarade bloodlinesin harteilla. Eikä kuninkaan pallia ole vielä toistaiseksi kukaan edes vakavastiottean keinutellut.

Tältä peliltä ei pidä liikoja tietenkään edes odotella. Sillä kyseessä on pienen pudjetin indiejulkaisu. Tosin kyllä niitä hyviäkin indiepelejä löytyy, valitettavasti tämä ei kuulu niiden joukkoon. Ideana ei ole hullumpikaan ajatus yhdistellä perinteistä seikkailupeliä ja roolipeliä toisiinsa. Toteutus vain ontuu. Ensinnäkin on suoraansanottuna ihmeellistä miksi ohajauksesta on pitänyt tehdä niin kummallinen väkerrys että pelkkien perustoimintojen kanssa meinaa mennä sormi suuhun, lisäksi tätä muutenkin hämmentävää kokonnaisuutta vaivaa tottelemattomuus. Hidastempoisessa pelissä ei ole niin suurta vaivaa vaikka ensimmäisellä painalluksella ei tapahtuisikaan mitään, mutta useamman napautuksen jälkeen herää kysymys siitä onko tätä ylipäänsä testannut kukaan. Peli on myös suhteellisen ruma niinkin uudeksi kuin 09-vuoden tuotokseski, sitä voisi luulla jopa 2000-luvun alun lapseksi.

Itse pelaaminen aloitetaan lyhyella alkuvideolla ja seuraavassa hetkessä huomaat olevasi sataman yhdessä nurkkauksessa kaljukallen vampyyrihuntterin saappaissa, ja näin seikkailu voi alkaa. Pelissä tutkitaan ympäristöjä, kerätään seikkailupelimäisesti rompetta mukaan ja roolipelimäisesti hiukan parempia kamoja puetaan hahmon niskaan. Väliin ratkotaan pieniä apinapähkinöitä ja silloin tälöin vastaan astelee muutamia vihaisia verenjyrsijöitä joiden kanssa vuoropohjaisesti mitellään voimia. Peliympäristönä toimii lähinnä satamaalue ja väliin käydään kiinalaistyylisessä baarissa jutustelemassa moottoripyöräjengiläisen näköisen kaverin kanssa ja baarimikolle myydään ylimääräinen romu ja tilalle ostetaan mm steroideja, amfetamiinia ja muita mömmöjä jotka parantavat vampyyrinmetsästäjän ominaisuuksia hetkeksi. Itseasiassa tämä kaveri on koko seikkailun ajan senverta pöllyissä etten voi olla varma tappeliko hän itsensä vai todellisten vihollisten kanssa.

No huumekoukustaan huolimatta kaveri vetää pitkähampaita lättyyn minkä kerkiää ja selvittää siinä sivussa "suuren" juonikuvion. Toivottavasti en enää törmää yhtä toimimattomaan peliin tämän aiheen piiristä, sillä tunnen sielussani piston aina kun vampyyrejä raiskataan tällä tavalla. Tätä peliä ei nimittäin pelasta edes hienon näköinen kuutamo meren yllä, eikä tunnelmalliset musiikit. Muita ääniä pelissä onkin sitten aika niukanlaisesti ja kaikki dialogit ovat kirjoitettua tekstiä.

En suosittele oikein kenellekkään, seikkailupelaajat tuskin pitävät tästä, roolipelaajille tämä on lähinnä vitsi ja vampyyrifanille itsemurhan paikka. Hy hy mikä lehmänläjä...

Hyvää:
Musiikit.
Kuu meren yllä.

Huonoa:
Käyttöliittymän ja ohjattavuuden epäloogisuudet.
Vampyyreiden epäinhimillinen raiskaus.
No lähes kaikki mitä voit kuvitella ja vähän enemmän.

Yleisarvosana:
2 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Täysin epäonnistunut roolipeliä ja seikkailupeliä yhdistelevä vampyröllien metsästys.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.