IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Rasittava aborttiketjukirje oikaistunaMaanantai 12.01.2009 17:53

Tämä abortinvastainen 'olol, olen kohdusta kirjoittava vauva'-ketjukirje on pyörinyt netissä suunnilleen siitä lähtien, kun ARPAnet lähti maailmalle. Kirje on täysin vailla mitään tietoa sikiön kehityksestä. Olen muistaakseni kirjoittanut vastaavanlaisen totuusvertailun ennenkin, mutta teen sen uudelleen perehtymällä tarkemmin lääketieteelliseen materiaaliin siitä, miten asiat oikeasti ovat. Sillä totuus on tärkeämpää kuin tunteisiin vetoava fundamentalistikristittyjen propaganda.

1. Kuukausi
Äiti, olen vain noin parikymmentä senttiä pitkä, mutta minulla on kaikki elimet. Rakastan ääntäsi. Joka kerta kun kuulen sen, heiluttelen käsiäni ja jalkojani. Sydämesi syke on lempiunilauluni.

Totuus: Olen noin 4 millimetriä pitkä. Hermostoputki, josta tulee vielä joskus selkärankani, sulkeutui ja aloittaa hiljalleen kehittymisensä. Kehitin juuri pienet nystyrät käsieni ja jalkojeni tuleviin kohtiin. En kuule, näe, tunne tai maista mitään, sillä ainoa toimiva sisäelimeni on sydämeni. Muut eivät ole edes kehittyneet vielä.

2. Kuukausi
Äiti, tänään opin imemään peukaloani. Jos näkisit minut, voisit sanoa että olen selvästi vauva. En ole vielä kuitenkaan tarpeeksi iso selviytymään kotini ulkopuolella. Täällä on niin mukavaa ja lämmintä.

Totuus: Olen jo noin 5 senttiä pitkä ja muistutan enemmän katkarapua kuin ihmistä. Nyt sentään kaikki tärkeimmät elimeni jo ovat toimintakuntoisia. Pystyn puristamaan käteni nyrkkiin, mutta siinä kaikki, mitä osaan.

3. Kuukausi
Arvaa mitä, äiti! Minä olen tyttö! Toivottavasti se tekee sinut onnelliseksi.

Totuus: 9. Viikon jälkeen alkanut sikiön sukupuolielinten kehitys tekee mahdolliseksi erottamisen ultrassa.

4. kuukausi
Äiti, hiukseni ovat alkaneet kasvamaan. Osaan kääntää päätäni ja heilutella sormiani ja varpaitani, ja venytellä käsiäni ja jalkojani.

Totuus: Alkeellisten hiusten, lanugon, kasvu alkaa viikolla 18. Lihasten kehitys saa sikiön liikkumaan aktiivisemmin. Nyt saavutetaan jo 20 senttimetrin mitta.

5. Kuukausi
Kävit taas lääkärillä. Äiti, hän valehteli sinulle. Hän sanoi etten ole vauva. Minä olen vauva, sinun vauvasi. Ajattelen ja tunnen.

Totuus: Et olekaan vauva. Viikosta kahdeksan, siihen asti kunnes synnyt, olet sikiö. Tuttavallisemmin voidaan toki käyttää projektinimiä(esim. toukka, apina), mutta lääketieteellisesti olet sikiö.

6. kuukausi
Kuulen taas sen lääkärin äänen. En pidä hänestä, hän vaikuttaa kylmältä ja sydämettömältä. Jotain tunkeutuu kotiini. Lääkäri kutsui sitä neulaksi. Äiti, mikä se on? Se polttaa! Laita hänet lopettamaan! En pääse karkuun siltä! Äiti! Auta minua!!

Totuus: Varovaisimmatkin tutkimukset näyttävät, että kunnes sikiön talamus on kehittynyt riittävästi, sikiö ei tunne kipua. Talamuksen kehitys on riittävä viikolla 26. Suomessa abortin lainmukainen takaraja on viikko 20, erittäin vaikeissa sikiön epämuodustumissa erikoisluvalla viikko 24(n. kuusi kuukautta). Tuoreemmat tutkimukset kuitenkin viittaisivat siihen, että sikiö ei ole tietoisesti hereillä ennen syntymää ja että hermoradat kivun tuntemista varten eivät kehity toimiviksi ennen viikkoa 29 tai 30(kuukausi 7.), jolloin talamus kiinnittyy muuhun osaan aivoa riittävän laajalti.

7. kuukausi
Äiti, olen kunnossa. Olen jumalan sylissä. Hän kertoi minulle abortista. Mikset sinä halunnut minua, äiti?

Mikäli olet suomessa abortoitu, et ajattele vielä lainkaan abortointivaiheessa. Syitä, miksi sinua ei haluttu:
-Terveydelliset syyt. Äitisi terveys olisi ollut niin vakavassa vaarassa synnytyksessä, että piti tehdä valinta sinun tai äitisi välillä. Ehkä sinä koit kehitysvaiheessa haitallisen kehityshäiriön ja elämäsi olisi ollut kivulias ja lyhyt, jolloin vanhempasi päättivät, että on parempi keskeyttää, ennenkuin ehdit kehittyä niin pitkälle että tunnet kipua.
-Taloudelliset syyt. Ehkä kotimaasi talous romahti, ehkä vanhempasi eivät saaneetkaan työpaikkaa, minkä kuvittelivat saavansa ja heillä ei ole yksinkertaisesti taloudellisesti mahdollista pitää sinua. Riittävän vastuulliset vanhemmat tietävät, että sinun kasvattamisesi maksaa kymmeniä tuhansia euroja, tuista huolimatta, ja he haluavat taata että elämäsi on mahdollisimman hyvä.
-Kulttuuriset syyt. Kysy siltä vieressäsi istuvalta jumalalta, miksi joissain maissa abortti joudutaan tekemään salassa ja miksi yleensä ottaen se jouduttaisiin tekemään, vaikka molemmat vanhempasi ovat hyvätuloisia ja rakastavat sinua.

Vastuullinen seksi ei tarkoita pelkästään sitä, että suojaudutaan apinoita vastaan. Se on myös apinan jälkitorjunta, mikäli ehkäisy pettää eikä raskaus ollut suunniteltu/toivottu. Jokainen vanhemmaksi haluava tahtoo lapselleen vain parasta.

Ajatelkaa itse, älkääkä vain postailko tällaista fundispropagandaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.