IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Ylösnoussut huijariMaanantai 22.04.2013 19:11


Uuden testamentin sankarimme Jeesus ei selviydy puhtain paperein raamatun tarkastelusta. Jeesuksen kerrotaan nousseen ylös kolmantena päivänä. Puuttumatta siihen, että aikaa on hädin tuskin kulunut kahta päivää, tarinan epäkohdat ylösnousemuksen jälkeen ovat jokaisessa gospelissa selkeät.

Ylösnousemuksesta on kolme erilaista tarinaa, mutta jokainen niistä antaa syitä uskoa, että ylösnousemus oli vain huijaus murtuneiden seuraajien kustannuksella. Tähän teoriaan tuo lisäuskottavuutta itse tarinoiden lukeminen. Samaisten tarinoiden, joiden tarkoitus on herättää usko lukijoissaan.

Johanneksen evankeliumi kertoo Maria Magdalenan saapuneen haudalle, eikä hän tunnistanut Jeesusta, vaan kuvitteli tämän olevan puutarhuri. Jeesus oli poistanut Mariasta 7 demonia(Luuk 8:2 ja Mark 16:9) ja siitä lähtien Maria oli seurannut häntä useamman vuoden ajan, ottaen jokaisen Jeesuksen sanan sydämeensä. Hänet mainitaan evankeliumeissa useammin kuin monet muut opetuslapset. Siltikään hän ei tunnistanut ylösnoussutta Jeesusta haudan ulkopuolella, ennen kuin tämä paljasti olevansa Jeesus.

Matteuksen evankeliumissa 11 opetuslasta näkee ylösnousseen Jeesuksen. Vaikka he olivat muutamaa päivää aiemmin istuneet Jeesuksen kanssa pöydässä murtamassa leipää, vaikka he olivat viimeiset kolme vuotta viettäneet lähes kaiken aikansa hereillä tämän miehen kanssa, joka on kertonut heille tulevat tapahtumat, he eivät pystyneet tunnistamaan miestä varmasti Jeesukseksi.

Luukkaan evankeliumissa Jeesus ilmestyy kahdelle seuraajalleen(Luuk 24:13-). Nämäkään eivät häntä tunnista matkallaan Emmaun kylään, mikä on reilun 10 kilometrin päässä Jerusalemista. Kaksi tuntia he puhuvat Jeesukselle, eivätkä tunnista opettajaansa. Kun he saapuvat Emmaun kylään, osa heistä tunnistaa hänet, toiset epäilevät yhä.

Jesus oli ollut kuolleena noin 39 tuntia: Perjantain kolmelta iltapäivästä sunnuntain aamukuuteen. Tässä aikavälissä kaikki häntä kolmen vuoden ajan seuranneet ihmiset unohtivat hänen ulkonäkönsä niin täysin, etteivät tunnistaneet miestä heidän edessään yhdessäkään kolmesta evankeliumin kertomuksessa.

Jeesusta oltiin myös ruoskittu ja kidutettu päiviä ennen ristiinnaulintaa. Kuollessaan Jesse oli täynnä mustelmia, vuotavia avohaavoja ja arpia. Ruumiin pesunkin jälkeen haavat ja arvet olisivat olleet niin selkeästi näkyvillä, että hänet olisi tunnistettu pelkästään groteskin muotonsa puolesta. Sen sijaan yksikään evankeliumi ei sano sanaakaan muista kuin käsien ja jalkojen rei'istä. Pitäisikö meidän siis uskoa, että Jeesus paransi 90% haavoistaan, mutta jätti käsiin ja jalkoihinsa reiät nostalgiasyistä?

Opetuslapset halusivat Jeesuksen nousevan kuolleista niin lujasti, että heitä huijattiin. Huijari osoitti myös klassisia kulttijohtajan elkeitä, kun opetuslapset Luukkaan evankeliumissa epäilivät hänen aitouttaan ja hän vastasi vihaisesti sättimällä heitä hidasälyisiksi ja heikkouskoisiksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.