IRC-Galleria

DarthMauno

DarthMauno

paiskii töitä

Blogi

« Uudemmat -

Saludos de Salon del manga!Torstai 06.11.2008 17:10

¡Hola, amigos y amigas! Kotiuduin tuossa eilisiltana Barcelonasta, missä pidettiin viime viikon lopulla Espanjan suurin manga- ja animealan tapahtuma, Salon del manga -festivaali (http://www.ficomic.com/MANGA_XIV/XIV_INFO/). Muutamia lyhyitä kommentteja tapahtumasta:

- Näkemistä ja tekemistä Salon del mangassa riitti runsaudenpulaksi asti, luennoista figuurityöpajoihin, konserteista videopeleihin sekä paljon paljon muuta. Nousevan auringon maasta festivaalivieraiksi olivat saapuneet mm. mangakat Junko Mizuno ja Kaiji Kawaguchi sekä laulajakokoonpano JAM Project.

- Tapahtuman yhteydessä järjestetyn Espanjan World Cosplay Summit -karsinnan vajaan neljänkymmenen esityksen joukossa oli monennäköisiä ja -tasoisia yrityksiä; karsinnan voittoon ylsi Laura Fernándezin ja Berenic Serranon näyttävä Rosa de Versalles -esitys, kun taas yksi omista suosikeistani oli Slayersin Linan ja Zelgadiksen kilpalaulanta tämän kappaleen tahtiin: http://www.youtube.com/watch?v=stF2mXucm_w

- Muutoin aurinkoisessa Barcelonassa satoi suurin piirtein koko festivaalin ajan - muuan japanilaisvieraista totesi säätilasta, että se sai "olon tuntumaan kotoisaksi".

- Kaiji Kawaguchin kyselytunnilla saatiin kuulla mm., että sotilaallis-poliittisen Silent Service -mangan yhtenä innoittajista toimi Hyokkori hyotanjima -animaatiosarja (http://www.youtube.com/watch?v=QEOkYgXZNQo) mangakan lapsuudesta.

- Gundamin hahmosuunnittelija ja shonen-ai-klassikko Kaze to ki no utan animesovituksen ohjaaja Yoshikazu Yasuhiko puolestaan kertoi poikarakkausmangagenren "äidin" Keiko Takemiyan olevan innokas Gundam-fani.

Paaaaaljon muutakin kerrottavaa tapahtumasta riittäisi vielä, mutta siitä lisää sitten Japan Popin seuraavassa numerossa. :-)

Cosplay-viikko 8.-14.9.Lauantai 30.08.2008 22:33

Cosplay Finlandin Cosplay-viikko-vastaavan puolesta tietoon saatettakoon:

" Valtakunnallinen cosplayviikko järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Ajankohtana toimii syyskuun toinen viikko, eli 8.-14.9.2008. Tapahtuma huipentuu jälleen viikonloppuna järjestettäville Helsingin
sarjakuvafestivaaleille. Ideana on tuoda cosplay viikon ajaksi arkielämään ja piristää satunnaisia kaduntallaajia väriläiskinä syksyn harmaudessa. Lisätietoja, samoin kuin vapaasti tulostettava flyeri ja mainosjuliste tulossa Cosplay Finlandin kotisivuille lähiaikoina. Niitä odotellessa voitte katsastaa vaikka sarjisfestareiden kotisivut: http://www.sarjakuvafestivaalit.fi/ "

Minun ehdokkaaniPerjantai 22.08.2008 14:54

Kunnallisvaalit ovat tulossa lokakuun lopulla. Äänestettävää ehdokasta ei minun tarvitse onneksi tällä kertaa erikseen etsiä, se on ollut tiedossa jo yli puolentoista vuoden ajan:

http://www.elinarantanen.net/

Suosittelen lämpimästi kaikille muillekin Turussa asuville. :-)

Lokaviikoille kaivataan cosplayereitaTorstai 10.07.2008 00:52

Cosplay Finland on mukana järjestämässä ohjelmaa Lokaviikot-nuorisofestarille (http://www.lokaviikot.fi), joka pidetään 12.-19.10 Helsingissä. Suunnitteilla on mm. cosplaymuotinäytös, cosplaykulkue kaupungilla sekä cosplayaiheinen valokuvanäyttely. Kaikkiin ohjelmanumeroihin kaivataan tietysti innokkaita cosplayharrastajia mukaan niitä toteuttamaan - asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä CF:n toiminnanjohtajaan Tessa Nevalaiseen sähköpostiosoitteessa: jesterhatter@gmail.com
Noin kolme vuotta sitten järjestettiin Turussa ensimmäinen Kirsikankukkacon, jonka tuottajana tuolloin toimin. Yksi tapahtuman ohjelmanumeroista oli tanssipelipiste, jota olivat järjestämässä turkulaiset tanssipeliharrastajat yhteistyössä kolmannen osapuolen nimeltä Jarno Suominen kanssa. Turkulaisharrastajat olivat sopineet Suomisen kanssa, että tanssipelipisteessä saataisiin käyttää Suomisen omia, Helsingistä autolla kuljettamia metallisia tanssimattoja. Vastapalvelukseksi tästä hän saisi mainostaa edustamaansa yhteisöä Kirsikankukkaconissa tuomalla mainosjulisteen tai pari tapahtumapaikan seinille kiinnitettäviksi. Olin antanut turkulaisharrastajien kautta hyväksynnän tälle järjestelylle tietämättä kuitenkaan, mistä yhteisöstä oli kysymys. Mutta kun päivää ennen tapahtumaa kuulin kyseisen yhteisön olevan Lockheart Anime Group, kielsin sen mainostuksen Kirsikankukkaconissa vedoten silloiseen käsitykseeni Lockheartista japanilaisen (populaari)kulttuurin harrastajakunnan julkisuuskuvan kannalta vahingollisena tahona. Siitä huolimatta, että olin mennyt tällä tavoin yksipuolisesti purkamaan aiemman sopimuksen, Suominen antoi silti arvokkaat mattonsa jalomielisesti Kirsikankukkaconiin tanssipelipisteen käyttöön saamatta tästä kuitenkaan minkäänlaista hyvitystä.

Ajan mittaan, saatuani etäisyyttä asiaan, harkittuani sitä tarkemmin ja tutustuttuani paremmin Lockheartin toimintaan olen tajunnut toimineeni tuossa tapauksessa väärin, raukkamaisesti ja kaksinaismoralistisesti. Lockheartin toiminnan ei voi millään järkevällä tavalla katsoa vahingoittavan harrastajakunnan julkisuuskuvaa, eikä tuo toiminta eroa oleellisesti esimerkiksi Kupolista, joka oli Kirsikankukkaconissa esillä huomattavasti näkyvämmin, kuin mitä Suominen oli Lockheartille toivonut. Kun asia sai hiljan tiettyä uutta ajankohtaisuutta erään blogikirjoituksen (http://otaku.anime.fi/blog/2008/02/finland-kyuu-kyuu/) myötä, katsoin viimein olevan korkea aika pyytää anteeksi Jarno Suomiselta sekä Lockheart Anime Groupilta. Niinpä haluan esittää kyseisille tahoille nöyrimmät ja vilpittömimmät pahoitteluni heitä kohtaan tekemästäni vääryydestä. Vaikka tämä anteeksipyyntöni tulee aivan liian myöhään, toivon, että se pystyisi edes hiukkasen lievittämään aiheuttamaani vahinkoa ja mielipahaa.

Turussa, 17. maaliskuuta 2008
Mauno Joukamaa

Traconin kolmas tuleminenSunnuntai 17.02.2008 23:28

Traconin kävijämäärät kasvavat melkeinpä häiritsevän tasaisesti. Ensimmäisellä kerralla väkeä oli tuhat henkeä, toisella puolestaan kaksituhatta ja eilen sitten tapahtumaan tavalla tai toisella osallistui komeat kolmetuhatta päätä. Tunnelma oli kieltämättä välistä hieman tiivis, mutta myös rento, hauska, leikkisä ja muutoinkin huipussaan. Monenlaisen ohjelman lisäksi tuli tuolla nähtyä kivasti myös vanhoja tuttuja ja Japan Popin pöydälläkin oli kiitettävästi liikennettä. Enemmän tapahtumasta sitten lehden seuraavassa numerossa, jossa allekirjoittaneen lisäksi conista raportoivat myös Suvi ja Joel.

Tänään sunnuntaina taas pidettiin Japan Popin toimituskokous, jossa välistä varsin villinkin läpänheiton ohessa myös visioitiin oikein mielenkiintoisia suuntaviivoja lehden tulevien numeroiden suhteen. Vielä ei läheskään kaikkia tuolla syntyneitä ideoita uskalla paljastaa, mutta ainakin Japan Popin pelisisällön suhteen on odotettavissa selkeää kohennusta, jos kokouksessa hahmotellut suunnitelmat saadaan vain loksahtamaan kohdalleen.

Mutta taitaapa olla parasta suunnata tästä vähitellen kotia ja siellä odottavaa vuodetta kohden. Huomenna kun on taas tiedossa ihan kiitettävästi töitä puristaessa Japan Pop 02/2008:sta painokuntoon. ;-)
Tänään sitten koitti se historiallinen päivä, jolloin Japan Pop saatiin vihdoin ja viimein lehtipisteisiinkin saakka. Ihan joka paikassa ei Turussakaan Japan Popia näkynyt kaupan olevan (elleivät sitten ole myyneet loppuun saman tien ;-), mutta ainakin suurimmasta osasta R-kioskeista luulisi lehden löytyvän. Ja jos omaan lähikauppaan ei Japan Pop ole tietään löytänyt, ainahan kannattaa kysyä, josko kauppias voisi sen lehtivalikoimaansa lisätä.

Ja hieno numero kyseessä onkin, juttua riittää Street Fighter -animeista kaunokirjallisuuteen ja piirto-oppaista the GazettEn haastatteluun sekä monenlaista myös siltä väliltä. Valitettavasti tapauksen isompaan juhlistamiseen ei kuitenkaan aikaa tässä pahemmin jää, sillä ensi vuoden ykkösnumeron tekeminen on jo paraikaa hyvää vauhtia käynnissä. Ilmestymässä tuo numero on sitten tammikuun lopulla.

Tsukiconiinkin tuli sunnuntaina Japan Popin myyntipöydän pitämisen merkeissä osallistuttua. Kaiken kaikkiaan oikein kiva tapahtuma - vaikka ohjelmatarjonta ei laajuutensa puolesta isompien conien sarjassa paininutkaan, sen keskittäminen pariin vahvaan perusteemaan piti huolen siitä, että tylsiä hetkiä ei päässyt tulemaan. Koko komeuden kruunasi sitten vielä Kanan keikka illemmalla conin perään. Japan Popin irtonumeroitakin meni conissa ihan kivasti kaupaksi - terkut kaikille, jotka sattuivat myyntipöytämme luona pistäytymään :-)

Se on täytettyTorstai 29.11.2007 20:24

Japan Popin kolmas numero meni tänään painoon ja koneet alkavat siellä päässä kohta pyörimään. Ulos tuo numero on tulossa ensi viikon lopulla ja nyt saadaan lehti vihdoin sitten lehtipisteisiinkin saakka \o/ Itsenäisyyspäivä saattaa tosin tietysti jonkin verran viivästyttää toimituksia, mutta eiköhän tuon pitäisi ainakin kymmenennen päivän jälkeen olla lukijoiden ulottuvilla.

Varsinainen huipentuma kolmosnumeron kasaanvääntämisessä koettiin kuitenkin tuossa tiistai-iltana, kun viimeisetkin tekstit tuohon numeroon saatiin perille saakka – matkaan ne olivat kirjoittajalta lähteneet jo viikkoa aiemmin, mutta surkeiden sattumusten sarjan seurauksena (sekä allekirjoittaneen töpelöinnin takia) niiden ilmaantuminen lehden serverille jäi sitten noinkin viime tippaan. Mutta kun ne sitten viimein olivat oikoluettuina ja kuvineen valmiina taittoa varten, oli tunne vähintäänkin mahtava etenkin, kun ilman kyseisiä kirjoituksia olisi tämänkertainen lehti jäänyt luultavasti huomattavan valjuksi…

Terveisiä EgmontiltaKeskiviikko 21.11.2007 21:26

Käväisin viime perjantaina Kyuun kanssa vieraisilla Egmont Kustannuksessa pienen YYA-palaverin merkeissä. Paikasta ei kyllä pystynyt mitenkään erehtymään - heti ulko-ovesta sisään astuessa tuli vastaan sen verran kookas Mustanaamion naamavärkki. Sarjakuva-aiheinen linja sisustuksessa jatkui laajemminkin varsinaisten toimitilojen puolelle päästyä (aina saniteettitiloja myöten). Fantomin ohessa näkyi mm. seinänkokoista Lucky Lukea sekä Karvista ja bongasinpa myös ovenpidikkeenä toimineen Batman-nuken.

Mutta kyllähän tuolla muutakin tuli tehtyä kuin vain ihailtua interiöörisuunnittelijan mainiota makua. Juttua riitti etenkin Egmontin tulossa olevista mangajulkaisuista. Vaikka nimiä ei tässä voikaan sattuneesta syystä mainita, on heillä kiikareissaan lukuisia mielenkiintoisia nimikkeitä - ja varsin moneen makuun. Luulenpa, että useampikin leuka loksahtaa melkoisen äänekkäästi, jos vain osakin kaikista Egmontin mangaväen kunnianhimoisista suunnitelmista toteutuu.

Enempiä ei ehdi nyt kuitenkaan kirjoittelemaan, sillä Japan Popin kolmosnumero on menossa painoon vajaan viikon päästä ja sitä ennen on vielä edessä monenlaista tekemistä ja ihan riittävästi pitkiä öitä...

Love Hina suomeksi <3Lauantai 18.02.2006 22:05

Tämä on itse asiassa jo viikon vanha juttu, mutta kun en vähään aikaan ollut käynyt Suomianime.net:in sivuilla, huomasin suuren uutisen vasta tällä viikolla. Eli Noble Entertainment -niminen puulaaki on julkaisemassa suosikkianimesarjani DVD:llä Suomessa. Minun on jo pitkään ollut tarkoitus hankkia Love Hina DVD:llä ja nyt jos koska on sitten siihen mitä oivin mahdollisuus. Animeunionin foorumilta lukemani huhut tosin eivät lupaa hyvää julkaisun laadun suhteen, mutta kyllä tämä selkeä pakko-ostos minulle on, oli laatu mikä hyvänsä. Jos jälki täysin luokatonta, hankin sitten "joskus myöhemmin" vaikkapa Madmanin julkaisut päälle.

Mutta hienoinen epävarmuus kyllä kaihertaa mieltä, pystyykö Love Hina iskemään edelleen yhtä lujaa kuin viimeksi katsoessa? Edellisestä katselukerrasta on noin puolitoista vuotta aikaa ja vaikka muistelenkin sarjaa suurella lämmöllä, olen täysin tietoinen myös siitä, että se on monessa suhteessa varsin keskinkertainen sarja, ehkä jopa huono. Mutta jotenkin omasta mielestäni Love Hinassa vain on kaikki niin kohdallaan, että se vetoaa minuun enemmän kuin mikään muu animesarja, jota olen katsonut. Miksi näin on, on todennäköisesti varsin hankala selittää, etenkin kun tunnun olevan eri mieltä sarjan luonteesta paitsi sitä haukkuvien myös siitä pitävien kanssa. Fanipalvelu- ja haaremipuoli eivät Hinassa minua innosta yhtään sen enempää kuin missään muussakaan animessa, mutta sarjan hahmoissa ja juonessa on vain jotakin, joka koskettaa minua.

Mutta ensi kuun lopulla sitten nähdään, saako Keitaron saapuminen Hinatan majatalon minut jälleen kerran niin ulvomaan naurusta kuin liikuttumaan kyyneliin vai ovatko mieltymykseni muuttuneet suuremminkin siitä, kun viimeksi kurkistin paikan asukkien elämään. LHTJ 32.
« Uudemmat -