IRC-Galleria

Desmodontidoe

Desmodontidoe

Poikkeus vahvistaa säännön.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Kerran reissasin..Tiistai 23.06.2009 12:11

Muistan erään matkan.. kun istuin junassa, enkä ollut ihan varma, että mihin ihmeeseen matkani vie. Tuntui, että olisin ollut matkalla kotiin kauas pois. Vieressä tärisevälle kaverille matkamme kohde oli pikemminkin ahdistava. Minua vain nauratti, mutta onnistuin ainakin itse vakuuttumaan siitä, että koko juttu oli vallan mahtava.
Junassa istumisen jälkeen tärisimme hetken ulkosalla.. Haettiin kahvia, joka oli virhe; mua alkoi naurattaa vielä enemmän. Kaveri tärisi entistäkin holtittomammin. Bussissa en ollut aina ihan varma, pysyykö se neiti edes penkillä, vai tipahtaako se penkkien väliin. Yritin uppoutua lehtiin, mutta se vain höpötti kaikista maisemista ja siitä, miten hienoja juttuja matkan varrella oli. Mä en muista niistä oikein mitään.
Pienen ikuisuuden kestäneen matkan jälkeen päästiin pikaiselle tupakalle. Ulkona oli ihan hyytävän kylmä. Oltaisiin me toki voitu pukeutuakkin paremmin.. Olihan sentään ehkä talven kylmimmät päivät meneillään. Bussiin könyttyämme kahmin mukaan lisää lehtiä. Ulkokuori oli rauhallinen, mutta sisällä myllersi. Hetken jo epäilin, että olikohan tämä kuitenkaan ihan juuri sitä, mitä halusin. Hiljensin epäilyt ja löysin sisältäni lämpöisen ja turvallisen olon. Näin sen pitikin mennä.
Perillä kaveri kirosi oikein railakkaasti ääneen. Sitä vitutti, mutta samalla siitä paistoi läpi jonkinmoinen innostus. Koitin olla rauhassa, vaikka mieli teki ottaa jalat alle ja juosta bussin perässä niin kauas kuin pippuri kasvaa ja siitäkin vielä ohi. Tennarit kastuivat läpi kun marssimme lumessa. Kaveri kirosi edelleen ja mä koitin saada itseni koottua edes vähän.
Ovesta sisään ja rappuset ylös, soitettiin ovikelloa ja odotettiin hetki. Sisältä kuului lupaava kolina. Yritettiin pitää naamalla peruslukemat kun ovi avautui, mutta kun ovi aukeni ja törmäsimme ehkä yllättyneimpään ilmeeseen ikinä oli pakko revetä nauramaan.
Mä tietty hyppäsin heti syliin ja sain riittävän ison suudelman, jotta sain irrallaan sinkoilevat ajatukset takaisin kiinni ja yhteen kasaan. Marssin sisälle ja huokaisin kun pitkään kestänyt odotus palkittiin. Hetken päästä iski kuitenki shokki ja hämmennys. En hetkeen toviin puhunut sanaakaan. En ainakaan muista.. Katselin vain ympärilleni ja koitin löytää jonkin kohteen, jota olisin voinut jäädä tuijottamaan. Seinällä oli lippu, jossa oli kaunis nainen, jonka selkää koristi komeat tribaalit. Jäin tuijottamaan sen persettä. Se oli upea, juuri sellainen kuin pitikin.
Loput siitä reissusta on vain historiaa ja ihania muistoja, jotka pidän mielummin vielä ainakin hetken itselläni..
Takaisin Turkuun matkatessani olisin halunnut pysäyttää junan ainakin tuhat kertaa.. Olisin halunnut palata, mutta rakas ystäväni olisi varmasti pukenut minut pakkopaitaan, mikäli olisin siirtynyt ajatuksista tekoihin. Ehkä parempi, että pitäydyin ajatuksissani. Junasta noustessamme kello oli kaksi ja päivä oli tiistai. Kaksi tyttöä tallasi pitkin junalaituria humalassa hihitellen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.