IRC-Galleria

Enkelikarkki

Enkelikarkki

Paxi, fixi, roxi, treib sie, saug sie, lutsch sie, schixi drauf

Rauta.Sunnuntai 23.08.2009 03:08

Ystävämme Wikipedia kertoo:

"Anemian harvinaisempia nimityksiä ovat vähäverisyys tai verenvähyys. Raudanpuuutosasemia on yleisimpiä puutostiloja. Maailmanlaajuisesti siitä kärsii maailman väestöstä noin kolmasosa, länsimaiden västöstäkin joka kymmenes. Suomessa yleisin syy anemiaan on runsaasta kuukautisvuodosta johtuva raudan menetys."

"Naisilla on yleensa alhaisempi hemoglobiini kuin miehillä. Normaalina pidetään naisilla 117–175 g/l ja miehillä 134–195 g/l."

Yhdeksännellä luokalla terveydenhoitaja mittasi hemoglobiiniarvokseni 90 g/l.

Raudanpuutteen tavallisimpia oireita:

[x] väsymys
[x] heikotus
[x] huimaus
[x] kalpeus
[/] ihon keltaisuus
[ ] silmävalkuaisten keltaisuus
[x] heikentynyt yleiskunto
[x] hajamielisyys
[x] keskittymiskyvyn puute
[x] päänsärky
[/] hermostuneisuus
[/] ruokahaluttomuus
[x] hengästyminen
[x] hengenahdistus
[x] sydänkipu
[ ] ihon kuivuminen
[x] huulten kuivuminen
[x] kynsien halkeilu
[x] hiusten haurastuminen
[/] hiustenlähtö
[x] nopeutunut pulssi

...Älkää vaan huomauttako miten tyhmä voi ihminen olla kun vasta nyt tajuaa yhteyden hemoglobiiniarvojen, kuukautisten, huonon kunnon, rintakipujen ja väsymyksen välillä.

Apteekkiin ->>

Eipä tarvitse miettiä ainakaan enää, miksi

- rintaan sattuu aina ihan kamalasti kun harrastan vähänkin ripeämpää liikuntaa ja meinaan pyörtyä. Kunto ei myöskään ole kasvanut vaikka olen aika aktiivinen. Viime kesänä juoksin joka ilta koirien kanssa lenkillä, mutta koko kahden kuukauden aikana en onnistunut pidentämään juoksumatkaani 150 metriä pidemmäksi. Tuuperruin aina siinä vaiheessa kamalaan rintakipuun, sydämentykytyksiin ja huimaukseen.

- nukun enemmän kuin olen valveilla. Viikolla kävi niin, että normaalien 8 tunnin yöunien ja koulupäivän jälkeen valvoin kuuteen illalla ja oli pakko mennä nukkumaan kun väsytti. Nukuin 9 tuntia ja heräsin kolmelta yöllä. Olin valveilla viiteen (2 tuntia), jonka jälkeen nukuin 10 tuntia. Heräsin kolmelta iltapäivällä, valvoin yhdeksään illalla (6 tuntia) ja nukuin 8 tuntia, heräsin siis viideltä, valvoin tunnin, nukuin taas 2 ja nousin ja lähdin kouluun.
Laskekaa siitä, kuinka paljon nukuin. 12 tunnin yöunet eivät ole harvinaisia. Eivätkä 10 tunnin yöunet + päikkärit.

- ruokahaluni muuttuu jatkuvasti kausittain. Kuukautisten aikaan ruokahaluni katoaa totaalisesti, ja epäilen sen nimenomaan johtuvan ruokahaluttomuudesta jota raudanpuutos aiheuttaa ja kovista vatsakivuista. Syömättömyys kestää yleensä 5-10 päivää, jonka jälkeen tulee ahmimiskausi joka kestää suunnilleen saman verran. Sitten syöminen taas tasoittuu, kunnes kierto alkaa uudestaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.