IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

LuQnurkkausTorstai 29.07.2010 00:16

Pitkästä aikaa, luQnurkkaus on taas täällä! :D

Elikä ajattelin esitellä teille, arvoisat 3 päiväkirjani lukijaa, kaks kirjaa jotka luin kesäloman aikana, ja joita siis suosittelen jokaiselle. ;D

Torey Hayden - Nukkelapsi

En tiedä pitäiskö tuntea jonkinasteista syyllisyyttä siitä että pidin psykologisen lääketieteen ja lasten kasvatusopin kirjaa viihteenä, mutta... no, toisaalta olen myös tutkijaluonne ja siksikin kirja kiinnosti meikäläistä. Ei ei, ei eräs frendini todellakaan haulikon kanssa pakottanut minua tätä lukemaan..... EI OIKEASTIKAAN PAKOTTANU!!

Mutta siis asiaan. Torey Hayden on USAlainen erityisopettaja, joka on erikoistunut erittäin hankaliin ja vakavasti häiriöityneisiin lapsiin. Kirja kertoo yhden vuoden ajan yhden erityisluokan ja sen oppilaiden tarinaa. Pääasiassa häiriintyneistä lapsista seurataan Venusta, joka on varsin hankala tapaus: ei reagoi mihinkään millään lailla, ei puhu, ei liiku, on aivan kuin nukke. Vain äärimmäisissä uhkatilanteissa Venus "herää eloon" ja saattaa esimerkiksi käydä aggressiivisesti jonkun toisen oppilaan kimppuun.

Vuoden aikana Venuksen kanssa edistymisessä Torey kokee sekä ylä- että alamäkiä, mutta lopussa kiitos seisoo. Kirja korostaa lapsen voivan selvitä rankoistakin kokemuksista turvallisten aikuisten avulla.

Erittäin mielenkiintoinen mutta paikoitellen henkisesti erittäin raskas kirja, sillä on kauheaa ajatella että jollekulle on oikeasti joskus käynyt näin. Huih.

Stephen King - Hohto

Tulipahan viimein luettu viimein tämä kauhukirjallisuuden klassikko! Juoni lienee suurimmaksi osaksi tuttu kaikille, perheen isä, äiti ja poika muuttavat Overlook-vuoristohotelliin, jossa isä Jack Torrance on lupautunut olemaan talvivahtina. Pitkä aika lumen eristämänä saa Jackin kuitenkin pahasti sekaisin tehden hänestä mökkihöperön.

Hohdon kirjaversiossa erikoista ja lukemisen arvoista on se, kuinka paljon erilaisempi kirja onkaan verrattuna elokuvaan: oletin jatkuvasti joissain juonenkäänteissä jotain elokuvan mukaista ja sain kerta toisensa jälkeen yllättyä, kun jokin menikin toisella tavalla.

Kirjaversiota yöllä lukiessa kauhu tuntui aivan uudella tavalla mitä elokuvassa, joten suosittelen tätäkin! Elokuvaversiossa loppu kuitenkin miellytti itseäni enemmän... hmm, mielipidekysymys.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.