IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

LuQnurkkausTorstai 28.04.2011 18:46

Olen taas vaihteeksi käyttänyt aikaani kirjoihin!

Daniel Defoe - Robinson Crusoe

Historian 2. kurssia varten täytyi lukaista läpi joku historiallisesti merkittävä teos, ja päätin valita Daniel Defoen Robinson Crusoen, koska olen aina halunnut lukea sen. Jos olisin arvannut kuinka saatanan paksu järkäle onkaan kyseessä, olisin ehkä harkinnut uudestaan... Mutta joka tapauksessa, kirja siis kertoi saarelle haaksirikkoutuneesta, nuoresta Robinson Crusoesta, joka eli samaisella saarella 28 vuotta.
Maailman ensimmäiseksi bestselleriksi kutsuttu eepos on tasoltaan vaihteleva. Välillä voi lukea erittäin tasokasta, mielenkiintoista, pohtivaa ja syvällistä tekstiä, välillä edessä on puisevan tylsää ja turhauttavan yksityiskohtaista kerrontaa yhä uudestaan ja uudestaan toistuvista Crusoen askareista. Teksti itsessään oli positiivinen yllätys, sillä, nähtävästi kiitos tuoreen käännöksen, se ei ole ollenkaan wanhojen kirjojen kaltaista hankalaa luettavaa, vaan itse asiassa yllättävän selvää ja modernia kieltä.

Khaled Hosseini - Leijapoika

Satuin löytämään tämän Citypörssistä vaivaisella 80 sentillä, ja olihan se pakko ostaa kun niin halpa oli ja kaikki ovat tätä kehuneetkin. Eivätkä todellakaan ilman syytä! Leijapoika on yksi hienoimmista koskaan lukemistani kirjoista. Olen elämäni aikana itkenyt kerran lukiessani kirjaa.... ja no, tämän kanssa kävi lähellä, mikä on siis sangen kova saavutus.

Leijapoika kertoo Amir-nimisen nuoren afgaanin elämäntarinan lapsuudesta 70-luvun alun Afganistanista 2000-luvun alkuun. Kirja käsittelee afgaanien hankalia ihmissuhteita ja kunniaperinteitä, maahanmuuttajan asemaa Amerikassa, Afganistanissa (edelleen vellovaa) sotaa ja sen tuhoisia vaikutuksia.

Alkupuolella kirjaa nuori Amir pääsee todistamaan, kuinka hänen paras kaverinsa Hassan raiskataan kadulla hieman vanhemman pojan toimesta, hän voisi auttaa muttei uskalla, joten hän pakenee paikalta ja katkaisee hiljalleen välinsä Hassaniin syyllisyydentuntojensa takia. Myöhemmällä iällä hän muuttaa isänsä kanssa Amerikkaan pakolaisina. Viimein, reilu neljännesvuosisata myöhemmin Amirille tarjoutuu tilaisuus korvata syntinsä ja päästä syyllisyydentunnoistaan...

Harvoin olen oikeasti ruvennut pohtimaan niin monia asioita yhden kirjan myötä! Kirjan alku kertoo Afganistanista ennen sen kriisejä ja on sikälikin mielenkiintoinen, mutta loppupuolella yhä surullisemmaksi ja karummaksi muuttuva kuvaus pitää myös hyvin otteessaan.
SUOSITTELEN LUKEKAA EI JUMALAUTA MIKÄ ELÄMÄÄ SUUREMPI KIRJA

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.