IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

ElämästäSunnuntai 28.10.2012 15:09

Elämä ottaa ihanasti suihin ainoastaan siksi, että se voisi seuraavaksi puraista kivekset puhki raateluhampaillaan.

Lokakuun ihQutusbiisiTiistai 23.10.2012 22:38

Lokakuun ihQutusbiisi on täällä taas. Voisitko elää ilman sitä? Epäilen.

Lokakuun ihQutus kulkee maailmanlopun merkeissä. Luca C & Brigante featuring Róisin Murphy - Flash Of Light (Solomun remix) inspiroi tällä hetkellä minua hyvin paljon futuristisella äänimaailmallaan. Murphyn kauniin käheä ääni on myös mielenkiintoinen.Tämä on ensimmäinen kerta, kun ihQutukseksi valikoituu remix-versio jostakin kappaleesta. Monesti miksaukset tosin ovatkin alkuperäisiä kappaleita parempia.
Róisín Murphya on kuultu aiemmin ihQutuksessa tammikuussa 2008. Nainen tekee tiettävästi paluuta pitkään kestäneen tauon jälkeen, sillä uusia julkaisuja on viime aikoina kuultu tihenevissä määrin. Varsinaisesti albumia saataneen kuitenkin vielä odottaa.
Tarvitsetko apua kuntavaaleissa äänestämiseen? Oletko niin pahasti pihalla, ettei sinulla ole harmainta (tai punaista tai sinistä tai vihreää tai muunkaan puolueen väriä) aavistusta siitä, mitä puoluetta edes äänestäisit? Vaalikoneet eivät anna välttämättä oikeaa tulosta, mutta tästä voit tutustua jokaisen puolueen keskeisimpiin tavoitteisiin. Valitse mieluisin ja lähde uurnille!

Kokoomus
Pakkoliittämällä ("emme me nyt kuntavaalien alla haluakaan pakkoliittää") kunnat yhteen yhden yksittäisen kansalaisen rääpäleen äänen merkitys vähenee ja mainonnan ja rahan vaikutus vaaleissa kasvaa. Päätäntävallan siirtyessä kansainvälisille markkinavoimille kansa jaetaan prosenttiin ja jäljelle jäävään, 99 prosenttiin. Pilvenpiirtäjän kattohuoneistosta ei hökkelikyliä erota, ja hei, lopuille huonompiosaisille tiedoksi, että slummeissa voi olla ihan hauskaa asua - aina jotain uutta, toiminnantäyteistä elämää ja yhteisöllinen henki. Ja jos nuori tuossa ympäristössä masentuu, niin ryhtiä pyttyyn siitä, mene töihin tai tule kiillottamaan sedän kenkiä.

SDP
Kunnat pyritään pitämään vahvoina. Lakisääteisesti voitaisiin laittaa vaikkapa, että kuntapäättäjiä on 0,6 kansalaista kohden. Uudistuksia voisi laittaa vaikkapa 0,9 kuukautta kohti. Terveydenhuoltoon tulee uudistuksia, kunhan ensin nuo aiempien vaalien lupaukset unohdetaan. Samoin nuorisotakuuseen. Ja kaikkeen muuhunkin tulee kyllä kohta lisää toimivuutta ja uudistuksia. Ihan oikeesti hei.

Perussuomalaiset
EU:n vikahan se on, että kunnan johto on tehnyt tyhmiä päätöksiä. Ja neekereiden, ne pois kunnista. Tai ainakin vähemmälle. Perussuomalaiset tähtäävät siihen, että saadaan peruskuntia, joissa perusihmiset voivat elää peruselämää. Perusghetoissa ei-niin-perusihmiset voivat elää omaa ei-niin-peruselämää - tosin jos menestymme vaaleissa, ne eivät näe seuraavaa joulua. Varsinaisia käytännön ehdotuksia/ratkaisuja ei juuri nyt mihinkään satu olemaan, mutta väitteet kaikesta rasismista ja populismista ja käytännön ratkaisujen puuttumisesta ovat vain poliittista ajojahtia.

Keskusta
Rakentamalla maakunnan laajuisia terveydenhoitojohtoporrashallintohimmelirakenteita pidetään päätöksenteko lähellä tavallista kansalaista, toisin kuin suurissa peruskunnissa. Muitakin ideoita maaseudun kehittämiseksi ja elävöittämiseksi pursuaa nyt, vaikka kahdeksan vuoden hallitustaipaleella ne jäivätkin vähiin.

Vasemmistoliitto
Kaikki yksityistäminen on pahasta - yksityiskoulut, yksityissairaalat ja yksityisterveyskeskukset muutetaan julkisiksi. Koska valtiolla ei tosin ole rahaa niiden ylläpitoon, varmistetaan näin, ettei kukaan saa laadukasta terveydenhuoltoa osakseen - ei julkisella, mutta haha, ei yksityiselläkään enää kohta.

Vihreät
Lopettamalla turkistarhaus, vaikeuttamalla maalla asumista ja estämällä teollisuutta erilaisten muka-ympäristöystävällisten direktiivien avulla pyritään saamaan kaikki Suomen asukkaat muuttamaan pääkaupunkiseudulle kasvattamaan parvekkeillaan orkideoita ja nostamaan työttömyyspäivärahaa. Ruoka tuodaan Argentiinasta ja Brasiliasta, sillä maanviljelyssä käytettävät lannoitteet rehevöittävät suomalaista ympäristöä. Jäljelle jäävä, asumaton Suomi, muutetaan virkistys- ja luonnonsuojelualueeksi.

RKP
On tärkeää, että noin 95 prosentin enemmistö tanssii edelleen viiden prosentin eliitin pillin mukaan. Varmistamalla ruotsin kielen opetus ja tulevaisuus taataan suomenkielisten heikompi englannin osaaminen. Itä-Suomeen ei tule ainakaan liikaa venäläisturisteja, kun kukaan suomalainen ei kuitenkaan osaa palvella venäjäksi, mutta täysin turhalla ruotsin taidolla osataan kertoa esimerkiksi "jag heter Paavo", "jag är 26 år gammal" ja "jag kan inte tala svenska".

Kristillisdemokraatit
Johdetaan maata kuten Jeesus sitä hallitsisi - esimerkiksi Yhdysvalloissa presidentti Bush Jr. teki niin. Rukoilemalla kuntien velkaantuminen saadaan loppumaan ja kaikista tulee happy happy (paitsi hinteistä, eikä niiden tarvitsekaan olla happy happy, palakoot helvetissä yhdessä Hitlerin, Stalinin ja pedofiilien kanssa) ! Liikkuva poliisi ja muutkin poliisin voittoa tuottavat elimet voidaan lakkauttaa. Itse asiassa koko poliisi voidaan lakkauttaa, sillä kyllä enkelit suojelevat meitä.// Puolueet ovat eduskuntavaalien 2011 mukaisessa järjestyksessä. Jokaista on pyritty dissaamaan tasapuolisesti. Pienpuolueet on jätetty pois niiden tylsyyden takia, ja kun en rehellisesti sanoen tunne itsekään niitä kauhean hyvin.

RaatavuaraltaMaanantai 15.10.2012 03:09


Elokuun asteri


Kultapiisku


Maloppi, jota myös huumorimielisesti demarinaisten kukaksi olen kutsunut (siemenet sai ilmaiseksi demarinaisilta tms xD)


Hopeahärkki


Kaunokki
Profeetat sanoo että Jeesus tulee huomenna
Että jokainen on saava tuomionsa
Jotka hyviä oli, niille taivaan portit aukeaa
Ne toiset helvetin liekeissä palaa

Ennen kirkkoon mentiin joka sunnuntai
Kuulemaan Sanaa tai ihan muuten vain
Kun aamusta kirkon kellot joskus soi
Ne kertoi kansalle et sisään tulla voi

Nyt rientää kansa katsomaan
Mustanpuhuvia jumaliaan
Ja kun sähkökitarat ilkamoi
Kansa tietää, tanssiakin voi

Profeetat julistaa että loppu on lähellä
Että kaikki merkit ovat nähtävillä
Vesilähteet, joet ja meret ovat verta
Salamat ja seismit tuhoavat tannerta
Aurinko paahtaa ihmisiä helteellä
Ilmasto lämpenee tahdilla ripeällä
Eikä sitä kukaan pysäytä koita
Ihmisen ahneutta ei mikään voita

Nyt rientää kansa katsomaan
Sädehtivää laatikkojumaltaan
Kun se katsojansa passivoi
Kansa tietää, ajatella itse ei voi

Profeetat huutaa että kohta kaikki ohi on
Kohta maailma loppuu ja on aika tuomion
Ihmiset ympäri maailman katkoo kielensä
Vapaus katoaa virkavalta tekee tehtävänsä

Eihän se hyvältä näytä
Mihin maailma on menossa
Jos emme lopun merkkei täytä
Niin mikä on puuttumassa?
Pelastuksella alkaa olla hoppu
Meillä on sata anti-Kristusta
Mutta entä jos tulee vain loppu
Muttei koskaan Jeesusta?

Nyt rientää kansa katsomaan
Itse tuhoamaansa maailmaa
Kun jokin joskus ihmisen loi
Mitään ei enää lopulle tehdä voi

---
© mie
Venäjän presidenttiä ja ortodoksista kirkkoa esityksessään kritisoinut, venäläinen punk-bändi Pussy Riot on ollut viime kuukaudet otsikoissa ympäri maailmaa. Kirkossa pidetty, lyhyt esiintyminen keräsi huomiota ja vei naiset vankilaan. Pussy Riotin tapausta on pidetty karuna esimerkkinä Venäjän sananvapaus- ja ihmisoikeustilanteesta. Valtion epäkohtia esiin nostanut Pussy Riot tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan muun muassa "huliganismista" ja "epäkunnioittavasta käytöksestä yhteiskuntaa kohtaan".

Pussy Riotin tilanne kertookin surullisen totuuden Venäjän tilanteesta. Venäjällä ei ole vieläkään täysin vapaata mediaa. Venäjällä kansalaisilla ei ole sananvapautta. Venäjällä ihmisoikeudet ovat kyseenalaisia. Venäjällä jaetaan suhteettoman suuria tuomioita teoista, jotka pitäisi laskea vain normaaliksi yhteiskuntakritiikiksi. Venäjällä sitä, Venäjällä tätä. Myös Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman puhemies Josh Earnest kommentoi Pussy Riotin tuomion olevan "suhteeton".

Pitkän aikaa vangittuna olleesta Bradley Manningista tai jo jonkin aikaa Ecuadorin suurlähetystössä pakoilleesta Julian Assangesta Earnest ei sen sijaan maininnut mitään.

Meillä Euroopassa ja Amerikassa on ollut tapana ajatella, että ihmisoikeustilanteemme on täydellinen. Me länsimaalaiset saamme sanoa mielipiteemme, ja niitä kunnioitetaan. Venäjällä tai Kiinassa tai jossain muualla ongelmia voi olla, mutta ei meillä. Valitettavasti tämä on harhaluulo. Myös länsimaissa on omia ihmisoikeusongelmiaan.

Yksi näyttävimmistä esimerkeistä tulee Yhdysvalloista, joka on pitänyt Bradley Manning -nimistä nuorukaista vangittuna jo yli kahden vuoden ajan. Manning vuoti Wikileaks-sivustolle salaiseksi luokiteltua aineistoa. Suurimman kohahduksen nosti video, jossa yhdysvaltalaissotilaat tulittavat häikäilemättä siviilejä Afganistanissa. Monet vuodetut asiapaperit paljastivat Yhdysvaltojen sortuneen väärinkäytöksiin ja rikoksiin. Manning siis osoitti yhteiskuntakriittisyyttä ja paljasti valtion sortuneen röyhkeisiin rikoksiin. Nuori mies joutui teostaan pidätetyksi ja vankilaan, jossa hän on ollut kohta kaksi ja puoli vuotta – ilman oikeudenkäyntiä.

Manningin puolustuksen mukaan Manningia on pidetty eristyksissä pienessä eristyssellissä 23 tuntia päivässä ja ainoaksi liikuntamuodoksi on tunnettu mahdollisuus käydä kävelemässä kahdeksikon muotoista aluetta tunnin ajan päivittäin. Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan väitteet epäinhimillisistä oloista ovat liioiteltuja.

Manningin oikeudenkäynti alkanee viimein helmikuussa 2013. Yhdysvallat syyttävät Manningia vihollisen auttamisesta, sillä vuodettujen asiakirjojen on väitetty auttaneen epämääräisesti määriteltyjä vihollisia. Manningin oletetaan saavan elinkautisen vankeustuomion. Yhdysvaltalaiset suhtautuvat suurimmaksi osaksi Manningiin hyvin kielteisesti, ja maan media on maalannut Manningista epäisänmaallista kuvaa. Valtaapitävä eliitti ja media ovat siis lyöttäytyneet valtion väärinkäytöksiä esiinnostanutta henkilöä vastaan. Manningin tapauksessa se on hyväksyttävää, mutta Venäjää arvostellaan näkyvästi ja tekopyhästi täysin samasta tempusta.

Toinen vastaava tapaus on Wikileaks-vuotosivuston perustanut Julian Assange, joka on piileskellyt kuukausia Ecuadorin suurlähetystössä. Iso-Britanniassa pidätettynä ollut Assange odotti siirtoa Ruotsiin, jossa häntä syytetään kahdesta raiskauksesta. Assangen itsensä mukaan syyt ovat poliittisia, ja hän pelkää Ruotsin luovuttavan hänet Yhdysvalloille. Yhdysvallat eivät ole nostaneet Assangea kohtaan syytettä, mutta valtion on katsottu suhtautuvan Assangeen hyvin kielteisesti. Stratfor-yhtiön vuodetusta sähköpostiliikenteestä selviää, että Yhdysvalloissa odottaisi Assangea varten valmis syyte, kunhan hänet saadaan maahan.

Assangen pelot eivät ole ainakaan täysin kuviteltuja. Raiskaussyytteistä oli ehditty jo tehdä syyttämättäjättämispäätös, mutta se kumottiin pian sen jälkeen, kun Wikileaks raivostutti Yhdysvallat julkaisemalla satoja tuhansia diplomaattisähkeitä. Lisäksi EU-lainsäädännön mukaan syytetty voidaan jättää luovuttamatta EU:n ulkopuolelle vain, mikäli hän voi saada kuolemantuomion.

Olivatpa Assangen pelot aiheellisia tai eivät, on kahden raiskaussyytteen käsittely, maahanluovutus ja eri maiden kiinnostus tapausta kohtaan saanut epäilyttävän suuret mittasuhteet. Assangen luovutusta käsiteltiin Iso-Britannian korkeimmassa tuomioistuimessa asti, ja hänen annettiin liikkua vapaana vasta satojen tuhansien puntien suuruisesta takuusummasta. Myös Yhdysvaltojen puolustusministeri Roberts Gate kiitteli heti joulukuussa 2010 Assangen kiinniottoa Iso-Britanniassa. Raiskaussyytteiden on katsottu ainakin pyrkivän vähentämään Assangen arvovaltaa.

Wikileaks-sivustokin on saanut osansa loanheitosta. Yhdysvallat on luokitellut sen terroristijärjestöksi, ja monet suuret rahoitusinstituutiot, kuten PayPal ja Mastercard, ovat jäädyttäneet sivuston rahavarat.

Väite täydellisistä länsimaista on valhetta, ja tästä on parhaina esimerkkeinä Wikileaks, sen perustaja Assange ja asiakirjoja vuotanut Manning. On mielenkiintoista nähdä, millaisena 2010-luvun alun ihmisoikeustilanne ja Wikileaksin tapaus näyttäyvät tulevaisuuden historian kirjoissa.

Assange ja Manning ovat uhranneet elämästään paljon totuuden ja väärinkäytösten julkituomiseen ja ovat taistelleet sananvapauden puolesta. Minusta he ovat sankareita.

Cruella de Vil -tukkaMaanantai 10.09.2012 19:13

Cruella de Vil on ensimmäisen kerran Disneyn piirretyssä elokuvassa "101 dalmatialaista" (1961) esiintynyt hahmo. Myöhemmin 1990-luvulla tehdyt kaksi "ei-piirrettyä" elokuvaa syvensivät Cruellan hahmoa, näissä elokuvassa Cruellaa esitti Glenn Close.Cruella de Vil on noussut vuosikymmenien aikana piirretyn elokuvan naispahiksesta seksisymboliksi ja myös hiustyyliksi. Ns. Cruella de Vil -hiustyyliä voi tavata joskus nuorilla, lisäksi esimerkiksi poptähti Lady Gagalla on ollut Cruella-vaikutteisia hiustyylejä.

Toinen vähemmän tunnettu tapaus on uraansa jonkin aikaa aloitellut Porcelain Black, jonka hiuksissa on myös samaa - toinen puoli on vaalea, toinen musta. Porcelain Blackin hiukset alkuperäisestä Cruellasta erottaa kuitenkin se, että hänellä musta puoli on vasemmalla puolella päätä, kun taas alkuperäisessä Cruellassa musta puoli on oikealla puolella.Yleensä tapaan jättää pätemisen hiuksistani vain samaa lukiota käyvien yms tuttavien riesaksi ja teen sen livenä, mutta ajattelin, että voisin kerrankin kirjoittaa myös internetin syövereihin juttua tästä tukasta. Kukaan tuttuni tuskin haluaa värjätä tätä itselleen joskus, mutta ehkäpä joku randomi hyötyy joskus tiedosta, miten tehdään Cruella de Vil -tukka.

Tai en kyllä tiedä osaanko tarpeeksi selkeästi asiaa ilmaista mutta no, yritetään.
Cruella de Vil -hairstyle:

Puolien jako
Oikeaoppisessa Cruella de Vilissä jako mustan ja valkoisen (vaalean?) välille tehdään tekemällä keskijakaus, ja musta tulee oikealle puolella päätä, vaalea vasemmalle puolelle. Uudelleen värjätessä on hyvä huomata, ettei täysin täydellistä keskijakauksesta saa koskaan, vaan ainakin muutama vaalea suortuva on mustalla puolella ja toisin päin.

Värjätessä etenkin takahiusten värjääminen voi olla hankalaa, sillä keskijakaus täytyisi saada ulottumaan myös takahiuksiin. Yleensä jakauksen tekeminen vaatiikin kärsivällisyyttä, pinnejä / pompuloita ja kaverin apua.

Lisäksi värjätessä on riskinsä - mustaa voi päästä vaalealle alueelle tai vaalennusaine voi roiskahtaessaan mustaan tehdä sinne kellertäviä/oranssia kohtia. Kaverini Sinin kanssa värjäsimme ensin mustan puolen (vaalea puoli oli tiukasti kiinni pinneillä ja ponnarilla) ja vasta sitten vaalean. Mustan kanssa värjätyt hiussuikaleet kannattaa eristää foliolla. Juuren värjäys keskijakauksen, vaalean ja mustan rajan, kohdalta kannattaa suorittaa viimeisimmäksi. Etenkin tällä alueella työ on aika tarkkaa, joten värjäykseen kannattaa käyttää jonkinlaista sivellintä / sutia.

ELI: Tee keskijakaus -> Värjää musta puoli ja eristä foliosuikaleilla mustan leviäminen vaaleaan -> Viimeisimmäksi mustan puolen juurikasvu keskijakaukselta -> Anna värin vaikuttaa ja pese pois -> Vaalean puolen värjäys ja lopuksi keskijakauksen alueen juurikasvu

Ensimmäisen (ja toisen) kerran värjäsin Cruella-tukan kampaamoalan opiskelijoilla, tuttavillani Anrilla ja Roosalla.

Peseminen ja hoito
Pestessä on suositeltavaa, erityisesti hiuskäristyksiä pois pestessä ja ensimmäisillä kerroilla värjäyksen jälkeen, erotella mustat ja vaaleat hiukset suuripiirteisesti toisistaan, ettei musta väri leviä valkoiseen ja tee sitä likaisen näköistä.

- Mustaan puoleen en koe tarpeelliseksi antaa erityisiä hoito-ohjeita. TIGIllä taitaa olla omia shampoo- ja hoitoainetuotteitaan tummille hiuksille, mutta olen itse tyytynyt roiskimaan siihen milloin mitäkin shampoota. Musta puoli ei ole vaatinut kovinkaan suurta hoitoa, sillä se on kohtuullisen hyväkuntoinen.

- Vaaleaan puoleen olen käyttänyt TIGIn tuotteissa esimerkiksi Dumb Blonde -shampoota ja -hoitoainetta (etenkin hoitoaine on loistava ja toimii pidempään pidettäessä myös hiusnaamiona hiuksia pehmeyttäen) ja Urban Antidotes -sarjaa. Normaalikin shampoo voi olla ihan hyvä vaihtoehto. Oman blondin puoleni kunto on tosin sen verran surkea, että käytän shampooita valikoiden.

Jos haluaa vaaleasta kunnon valkoisen, hopeashampoon käyttö on välttämätöntä. Parhaat kokemukset minulla on Fugde-hopeashampoosta, jolla hiuksista saa platinavalkoiset pitämällä sitä päässä muutaman minuutin ajan.

RaatavuaraltaTorstai 06.09.2012 00:52


Kultapallo aittarakennusta vasten


Auringonkukka (kasvoi muakin korkeammaksi - tosin siihen nyt ei paljoa vaaditakaan)


Valkoinen syysleimu


Rantatädyke ja kissankäpälä (ei ole oikealtaan nimeltään sitä, vaikka osittain suomalaista kissankäpälää muistuttaakin - on se muuten ihan nätti, mutta sateen jälkeen ei kun se tuolla lailla rötkistyy! :( )


Ukonhattu (oma suosikkini <3)

Syyskuun ihQutusbiisiTiistai 04.09.2012 20:01

Kauniita syyspäiviä vain kaunistaa kuukauden ihQutusbiisi!

Syyskuun ehdoton hitti on suomalaista tavaraa: aikoinaan enemmän rap-musiikistaan vuosituhannen alkupuolella tunnetuksi tullut Mariska on kunnostautunut viime vuosina suomi-popin ja iskelmän parissa. Nahanluonti lienee kannattanut, sillä Mariska & Pahat Sudet - Liekki tulee olemaan kuluvan syksyn soitetuimpia kappaleita maamme radioissa (ellei se jo olekin) .

Mariskaa voi pitää yhtenä Suomen lahjakkaimmista musiikoista. Vuosien aikana hänet on nähty rastapäisenä rapparina ja kesämekkoja pitävänä iskelmälaulajana. Hän sanoittaa biisinsä itse ja lisäksi muun muassa Jenni Vartiaisen kaksi hienointa kappaletta, Missä muruseni on ja Minä ja hän ovat Mariskan kynänjälkeä. Liekin etu on juurikin mahtava sanoitus. Pisteitä täytyy myös antaa esiintymisestä musiikkivideolla ilman meikkiä - kuinka moni sellaista uskaltaisi tehdä enää nykyaikana?

Elokuun ihQutusbiisiPerjantai 31.08.2012 18:40

Perjantain bileet eivät lähde käyntiin ilman elokuun ihQutusbiisiä!

Tällä kertaa oikean ihQutuksen löytämiseen kului aikaa, kun tarjolla ei tunnu olevan mitään erityisen uutta tai inspiroivaa.
Tämän kuun ihQuin kappale tulee Romaniasta: Alexandra Stanin uusi single Lemonade on tarttuva ja mukava biisi, jonka mukana on julkaistu myös tyylikäs videokin. Onhan Alexandara hottis ja tuskin sitä kukaan kiistääkään!

"Mr Saxobeat" -laulaja, Alexandra Stan, on tällä hetkellä ehkäpä Euroopan kuumin ilmiö. Tuoreella singlellä hän paljastaa myös pystyvänsä irrottautumaan ensimmäisissä hiteissään tutuksi tulleesta "saksobiitistä", ja homma toimii silti. I <3 Romanian dance music