IRC-Galleria

Guttersniper

Guttersniper

https://soundcloud.com/lokkijay

Selaa blogimerkintöjä

Kuvassa on Tesla pitämässä sähköjohdotonta lamppua (joka toimii teslakäämin elektromagneettisella kentällä) kädessään.

http://www.prometheus.fi/tiede/tesla.htm & http://www.netikka.net/mpeltonen/tesla.htm
^ tietoa herrasta

Nikola Tesla siis keksi mm. vaihtovirran käytön sähköjärjestelmissä, mikä mahdollisti miljoonia uusia asioita. Hän keksi myös induktiomoottorin, monivaihejärjestelmän, teslamuuntajan ja varhaisen radion.

Eräs Teslan suurimmista projekteista oli saada kaikille maailman ihmisille ilmainen, langaton sähköverkko, mutta sähköyhtiöt eivät tietenkään asiasta erityisemmin innostuneet (Ilmaista sähköä, HÄH?) Tämä sähköverkko olisi vieläpä täysin mahdollista tehdä.

Teslan kerrottiin myös ajaneen autolla, joka ei käyttänyt akku- tai bensamoottoria. Selitystä tivattiin, ja hän vastasi auton ottavan virran "meitä kaikkia ympäröivästä eetteristä".

Thomas Edison yritti raunioittaa Teslan keksintöjen mainetta teloittamalla eläimiä vaihtovirralla ja esittelemällä vaihtovirralla toimivan sähkötuolin. Tämän jälkeen hän sanoi, että tällaista se Teslan vaihtovirta on, vaikka Edisonin mainostama tasavirta oli ihan yhtä vaarallista/vaaratonta. Sähkövirtojen sodan kuitenkin "voitti" Nikola Tesla, ja se näkyy päivittäisessä elämässämme.



http://www.teslasociety.com/pictures/pic2.jpg

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.