IRC-Galleria

Tiedote 3.11.2010Perjantai 05.11.2010 16:34

Tiedote 3.11.2010 • Heti julkaisuvapaa


HABAKUK ON KOTONAAN UUDELLA LEVYLLÄÄN


Suomen kokeneimpiin kristillisiin bändeihin kuuluva Habakuk on saanut neljännen täyspitkän studioalbuminsa valmiiksi. Koti–nimeä kantava albumi julkaistaan 13.11.


Habakuk on tehnyt pitkäjänteistä työtä yhdessä tuottaja Jonas Olssonin kanssa, ja lopputulos on sekä lyyrisesti että musiikillisesti vaikuttava. Habakukin pitkä kokemus kuuluu Koti-levyn musiikillisessa kypsyydessä ja ammattimaisessa soinnissa yhtä lailla jousimattojen jylinässä kuin herkissäkin sävyissä. Musiikillista matkaa tehdään akustisesta balladitunnelmasta tarttuvien pop-melodioiden kautta tiukkaan rockpoljentoon. Bändi on löytänyt oman vahvan linjansa, jossa soiton ja lyriikan vaivattomuus yhdistyvät viestin selkeyteen. Habakuk on tullut kotiin.

Levyn nimi, Koti, summaa hyvin levyn teeman, sillä osa teksteistä kuvaa läheltä perhettä, parisuhdetta ja kotia. Joka toisen avioliiton päättyessä eroon monet ovat vastoinkäymisissä havahtuneet kysymään, minne on kadonnut se ikuinen rakkaus, jota hekin ovat vannoneet. Perheiden särkyessä lapset kaipaavat vanhempiaan ja yhteistä kotia. Jokainen tahtoisi onnellisen lopun ja toisen mahdollisuuden, ja joskus rakkaus leimahtaa, kun siihen puhaltaa. Puhuttelevat tekstit on kirjoitettu tarinan muotoon. Koti valaisee kuvan, jossa elämän rikkinäisyys on yhtä käsinkosketeltavan todellista kuin usko, toivo ja rakkaus.

Koti-albumille on valikoitunut kappaleita, joilla on eniten merkitystä ja sanottavaa. Koti tulee lähelle kuulijan arkea ja jokapäiväistä elämää. Julkaisukonsertti on Risto Ryti-salissa Huittisissa 13.11.

Habakuk: Juha Kananen ja Sakari Tuomola (kitarat), Lassi Laamanen (saksofoni), Taneli Laamanen (basso), Jaakko Mattelmäki (viulu), Markus Savijoki (rummut), Miska Tenkanen (laulu).

Kotisivu sisältäen keikkakalenterin: www.habakuk.net
Kuuntele otteet levyltä: www.myspace.com/habakukfin
Keikat ja haastattelut: Lassi Laamanen, lassi@habakuk.net, 050-5602090
Lisätiedot, promootiokappaleet: Aikamedia Oy, Kirsi Räihä, kirsi.raiha@aikamedia.fi
Kustantaja: Aikamedia Oy, AG-Music, Jäspilänkatu 2, 04250 Kerava, puh. 020 76190 800

Koti – ACD1344


© Roope Lindeman/ Liimis Productions

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.