IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -
Kolkko tunnelma kun kuulin, mitä Pariisissa on tapahtunut. Mietin myös, mitä tämä tulee jatkossa jälleen kerran tekemään sille ilmapiirille, joka islamin ympärillä pyörii. Yksi asia, joka tulee mieleen on se, että jälleen useammat ihmiset tuntuvat tämän jälkeen jälleen suhtautuvan muslimeihin terroristeina, vaikka valtaosa muslimien terrori-iskuista kohdistuu ennen kaikkea toisiin muslimeihin.
Kopioidakseni kommenttini, jonka postasin toiseen FB-päivitykseen:
Ja jos todella haluaa estää islamististen ääriliikkeiden yleistymistä, olisi _ihan kiva_, jos aloitettaisiin sillä, ettei pommitettaisi lähi-itää (tai rahoitettaisi epäsuorasti lähi-idän pommittamista), vietäisi näiden ihmisten kotia + lahjoitettaisi sitä toiselle ihmisryhmälle koska Raamattu (koska geopoliittista perseilyähän saa oikeuttaa pyhillä teksteillä niin kauan kun ne on niitä OIKEITA pyhiä tekstejä, eli niitä joita valkoiset eurooppalaiset lukee), ettei tuettaisi ääriliikkeitä rahoittavia ökyjä ostamalla bensaa, dieseliä tai öljyä, ettei pahennettaisi poliittista epävakautta ilmastonmuutoksen kautta ja että vaadittaisiin parempaa, tasa-arvoisempaa ja demokraattisempaa hallintoa maihin, joissa ollaan pidetty diktaattoreja jotka voidaan lahjoa myymään oman maansa hyödykkeet tai raaka-aineet länsimaisten jättikorporaatioiden käyttöön.

Mutku ei. Ilmeisesti ennen kaikkea kaikki tämä on sen yhden uskonnon vika. Tai täysin viattomien muslimimaahanmuuttajien, jotka ovat myös pakenemassa islamistisia ääriliikkeitä.

Disclaimerina: Ei sillä, etten siis pitäisi uskontoja haitallisena ilmiönä. Pidän islamia vaarallisena, mutta nimenomaisesti sen takia, että kuten kaikkia uskontoja, sitä voidaan käyttää poliittisesti epävakaissa tilanteissa oikeuttamaan vaikka minkälaista paskaa. Miettikää hetki, minkälainen kuva joissain muslimimaissa on esimerkiksi George W. Bushista, kun hän sanoi saaneensa omalta kristilliseltä jumalaltaan käskyn lähteä Irakiin. Irakin konfliktissa on kuollut arviolta yli SATATUHATTA siviiliä. Se on yli 30-kertainen määrä ihmisiä, joita World Trade Centerin iskuissa kuoli ja yli 800-kertainen määrä, jota Pariisin marraskuun 2015 iskuissa on kuollut. Mutta kukaan ei syytä kristinuskoa näistä sadasta tuhannesta, koska "sieltähän nyt löytyy niin paljon variaatiota ja ei George W. Bush ole tosi kristitty". Ja sehän oli hyvän asian puolesta, koska mikään määrä ihmishenkiä ei ole liian suuri hinta maksettavaksi siitä, että meillä täällä länsimaissa on halpaa bensaa. Epätoivoisia ihmisiä on niin paljon helpompi manipuloida tekemään kammottavia ja hirviöimäisiä tekoja, jos vedotaan siihen, että jumala on omalla puolella taistelukenttää ja että tämä jumala vieläpä mukamas haluaa, että lähdetään sotaan.
"I do only what you force me to. You rationalize, Keeton. You defend. You reject unpalatable truths, and if you can't reject them outright you trivialize them. Incremental evidence is never enough for you. You hear rumors of Holocaust; you dismiss them. You see evidence of genocide; you insist it can't be so bad. Temperatures rise, glaciers melt—species die—and you blame sunspots and volcanoes. Everyone is like this, but you most of all. You and your Chinese Room. You turn incomprehension into mathematics, you reject the truth without even knowing what it is. - -

- - Can't afford to let the truth trickle through. Can't give you the chance to shore up your rationales and your defenses. They must fall completely. You must be inundated. Shattered. Genocide's impossible to deny when you're buried up to your neck in dismembered bodies."

GrigoriTorstai 14.08.2014 03:41


Sinusta minä sanon,
etteivät ajatukset uskalla koskettaa
näitä mustan tulen siipiä
etten henno kohottaa katsetta
kohti kielekkeitä, joilla vaellat

siellä, missä olet ”liian kaukana”

mutta jos askeleesi pettää
juoksen vuorten läpi
ja jätän taakseni palavan joen

antaudun voimille,
joilla ei ole ajatuksia
kuudennelle elementille
joka sotkee planeettojen radat.

Traxus - TriadTiistai 24.09.2013 11:53

Ajattelinpa tännekin linkata tuon kolmen biisin EP:n, jonka julkaisin jokin aika sitten. Jokainen biisi on ladattavissa ilmaiseksi. Nauttikaa.

https://soundcloud.com/horizonmind/sets/the-triad

GenesisKeskiviikko 20.03.2013 21:56


Olen oppinut sinulta unissani
hämmästyttäviä salaisuuksia
olit kirjoittanut ne pienillä kirjaimilla
solisluiden pyhään membraaniin.

Ne unet kestivät vuosia
ja heräsin muistaen vain sinut
tuntien rintakehässäni jotain,
mitä siellä ei ollut aiemmin ollut:
tuhansia valovuosia tyhjää tilaa.

Kosmos, jonka välimuisti oli tyhjennetty.

Henkeni liikkui vetten päällä,
mutta minä en osannut kuin
piirrellä katoavia aaltoja sormenpäälläni

en osannut tuoda
kadonneesta maailmasta,
poskipäillesi lankeavaa keltaista valoa,

kun tuijotit minuun
niin kuin merenrantaan tuijotetaan.
Ihmiset, jotka uskonnollisesta motivaatiosta vastustavat sukupuolineutraalia avioliittolakia, haluaisin saada huomionne hetkeksi. Oletteko kuulolla?

Haluan tehdä jotain äärimmäisen selväksi. Tämä on jotain, mitä teidän täytyy ymmärtää ja pahoittelen, että ilmaisen sen näin dramaattisesti: Teidän aikanne on ohi.


Tämä ei ole uhkaus eikä julistus. En puhu uskovaisista yleistäen, vaan puhun nimenomaisesti ihmisistä, joiden mielestä uskonnolla on täysi oikeus puuttua yhteiskunnallisiin instituutioihin kuten avioliittoon. Kyllä, yhteiskunnallisiin instituutioihin. Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio. Siltä varalta, että tosiasioita välttelevät mielenne sivuuttivat äskeisen lauseen, kirjoitan sen toiseen kertaan ja vieläpä lihavoituna: Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio. Alkaako mennä kaaliin, vai pitääkö minun copypastettaa tuo lause vielä kerran? Okei, näemmä pitää. Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio.

Miksi aikanne on oikeastaan ohi? Ja kuinka tällainen nuori kloppi kehtaakin tulla väittämään jotain tuollaista? Koska hyvin harva ihminen ottaa teitä enää millään tavoin tosissaan. Uskovaisuus Suomessa on laimentunut valtaosin tapauskovaisuudeksi (jos se koskaan edes oli mitään muuta) ja kirkosta erotaan ennätystahtia. Toisin sanoen meitä ei kiinnosta. Ymmärrättekö? Valtaosaa meistä ei kiinnosta lainkaan se, mitä teillä on sanottavananne siitä, että Raamattu väittää avioliiton Jumalan kehittämä miehen ja naisen välinen pyhä sitoumus.

Valtaosalle meistä Raamattu on uskottavuudeltaan samaa tasoa kuin satukirjat. Sori, niin se vain on. Jos käyttäisitte lähteenänne Kalevalaa, teillä olisi yhtä suuret mahdollisuudet muuttaa meidän mielemme tästä asiasta. Eli kai te nyt hitto vieköön tajuatte tämän, vai oletteko te niin paksukalloisia? Teidän paperille painettu tekstinne ei eroa mistään muusta paperille painetusta tekstistä. Sen quottaaminen toiselle ihmiselle ei välitä mitään maagista pyhän hengen voimaa, joka inspiroisi meidät asettumaan teidän puolellenne taistelemaan hyväntahtoisuutta ja tervettä järkeä vastaan. Tiedättekö mitä se tekee? Se ärsyttää meitä. Se ärsyttää valtaosaa meistä samalla tavoin kuin asematunnelissa parveilevat Herätkää!-lehteä levittävät vanhat naiset tai eri järjestöjen naamalle tunkeilevat feissarit. Osaa meistä se ei edes ärsytä, vaan tilalle on tullut puhdas välinpitämättömyys. Ja jos minulta kysytään, niin ehkä ihan hyvä niin.

Minä en juurikaan välitä siitä, alkaako kirkko vihkimään homopareja vaiko ei, mutta olen melko varma, että niin tulee käymään. Siis oikeasti, luuletteko te, että kirkko aikoo menettää kaikki ne verotulot, joita se jäseniltään saa vain jotta voisi pitää Jouko Pihon kaltaiset latvakakkoset tyytyväisinä?

Yleinen suvaitsevaisuus (huom! puhun oikeasta suvaitsevaisuudesta, en kaiken maailman "eheyttäjien" alentuvasta myötätunnosta) homoseksuaaleja kohtaan ei myöskään ole mikään muoti-ilmiö tai vaihe. Te tietysti haluatte uskoa näin ja uskokaa vain, sillä se vain tarkoittaa että te olette aivan liian koppavia nähdäksenne, mitkä muutokset yhteiskunnassa ovat kauaskantoisia ja mitkä eivät. Samalla tavoin kirkosta eroaminen ei ole mikään muoti-ilmiö, mutta uskokaa niin jos tosiasioiden pakeneminen auttaa pitämään yllä teidän henkistä hyvinvointianne tässä maailmassa, joka on vähitellen lakannut pitämästä teidän pronssikautisia paimentolaisheimotarinoitanne moraalisen toiminnan mittapuuna.

Summa summarum: Antakaa nyt jo olla. Ketään paitsi teitä itseänne ei kiinnosta ja te olette hyvin vähälukuinen (vaikka myönnän, että sitäkin äänekkäämpi) vähemmistö. Olette ihan turhaan lähtemässä masinoimaan mitään toimintaa tätä vastaan, koska te ja teidän Raamattunne eivät pysty pysäyttämään edistyksen kulkua, vaikka kuinka niin luulisitte. Ja uskokaa vaan Jumalaan ja Jeesukseen tai mihin nyt haluattekaan uskoa, mutta hommatkaa elämä, ihan oikeasti. Aloittakaa jokin harrastustoiminta, johon ei kuulu profetoiminen, Raamatun pakkomielteinen plaraaminen tai mikään, mikä saa teidät tuntemaan tuota ärsyttävää uskonnollista närkästystä joka penteleen kerta kun joku saa hyvän idean. Olen kuullut, että esimerkiksi sauvakävely on tosi terveellistä ja pitää mielen vireänä.

Diplomaattinen KoskemattomuusTiistai 19.02.2013 11:36

1361128613913516217481.jpg

Haluaisin kovasti varoittaa sinua
että aivoissani on radikaali oppositio,
joka vaatii engrammiesi sammuttamista

ja tämä mustuneen veren tulva
tekee kehostani väsyneen ja vihaisen,

sinä et tunne minua,
koska en ole puhunut sielullani joka haluaisi,
että rakastaisit tai vihaisit minua
tai parhaassa tapauksessa molempia

en minä pelkää sormenpäissäsi leimuavaa tulta
tai syntejä, joita jokin kuollut jumala huusi korvaani
- pelkään sitä, että hautaudun
kuolevien tähtien aurinkotuuleen,
siihen osaan maailmankaikkeutta,
jossa kommunikoimme varjokuvilla
ja kylmillä morseaakkosilla
joista ei välity merkitysten tuska,
ei naurun prosodia tai seksi,
tai se, kuinka tärkein, suloisin asia
piilotetaan aikaisemmille riveille
luetteloinnin suojaan.

[Ei aihetta]Tiistai 16.10.2012 03:54God send the only true friend I call mine
Pretend that I'll make amends the next time
Befriend the glorious end of the line

HemofiliaTiistai 16.10.2012 03:51

Olet turmeltuneiden
merkitysten saareke
syövytät uteliaisuuteni
alemmille energiatasoille.

Tämä on pelkkää tuhlausta
mutta eivät haavatkaan tyrehdy
vain oivaltamalla, että kai sitä pitäisi
lopettaa vuotamasta verta.

Teologinen pähkinä purtavaksiLauantai 15.10.2011 13:43

Mitä tapahtuu ihmisille, jotka eivät koskaan ole kuulleetkaan Raamatusta tai Jeesuksesta? Millä kriteereillä heidän sielunsa tuomitaan tilinteon päivänä?

Jos esimerkiksi alkuasukas, joka on elänyt koko elämänsä eristyksissä, tulee taivaan porteille, niin mitäs Pietari siihen aikoo sanoa? "Paska mäihä, sun olisi pitänyt kuulla tästä tyypistä joka naulittiin parituhatta vuotta sitten ristille" ?
« Uudemmat -