IRC-Galleria

Traxus - TriadTiistai 24.09.2013 11:53

Ajattelinpa tännekin linkata tuon kolmen biisin EP:n, jonka julkaisin jokin aika sitten. Jokainen biisi on ladattavissa ilmaiseksi. Nauttikaa.

https://soundcloud.com/horizonmind/sets/the-triad

GenesisKeskiviikko 20.03.2013 21:56


Olen oppinut sinulta unissani
hämmästyttäviä salaisuuksia
olit kirjoittanut ne pienillä kirjaimilla
solisluiden pyhään membraaniin.

Ne unet kestivät vuosia
ja heräsin muistaen vain sinut
tuntien rintakehässäni jotain,
mitä siellä ei ollut aiemmin ollut:
tuhansia valovuosia tyhjää tilaa.

Kosmos, jonka välimuisti oli tyhjennetty.

Henkeni liikkui vetten päällä,
mutta minä en osannut kuin
piirrellä katoavia aaltoja sormenpäälläni

en osannut tuoda
kadonneesta maailmasta,
poskipäillesi lankeavaa keltaista valoa,

kun tuijotit minuun
niin kuin merenrantaan tuijotetaan.
Ihmiset, jotka uskonnollisesta motivaatiosta vastustavat sukupuolineutraalia avioliittolakia, haluaisin saada huomionne hetkeksi. Oletteko kuulolla?

Haluan tehdä jotain äärimmäisen selväksi. Tämä on jotain, mitä teidän täytyy ymmärtää ja pahoittelen, että ilmaisen sen näin dramaattisesti: Teidän aikanne on ohi.


Tämä ei ole uhkaus eikä julistus. En puhu uskovaisista yleistäen, vaan puhun nimenomaisesti ihmisistä, joiden mielestä uskonnolla on täysi oikeus puuttua yhteiskunnallisiin instituutioihin kuten avioliittoon. Kyllä, yhteiskunnallisiin instituutioihin. Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio. Siltä varalta, että tosiasioita välttelevät mielenne sivuuttivat äskeisen lauseen, kirjoitan sen toiseen kertaan ja vieläpä lihavoituna: Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio. Alkaako mennä kaaliin, vai pitääkö minun copypastettaa tuo lause vielä kerran? Okei, näemmä pitää. Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio.

Miksi aikanne on oikeastaan ohi? Ja kuinka tällainen nuori kloppi kehtaakin tulla väittämään jotain tuollaista? Koska hyvin harva ihminen ottaa teitä enää millään tavoin tosissaan. Uskovaisuus Suomessa on laimentunut valtaosin tapauskovaisuudeksi (jos se koskaan edes oli mitään muuta) ja kirkosta erotaan ennätystahtia. Toisin sanoen meitä ei kiinnosta. Ymmärrättekö? Valtaosaa meistä ei kiinnosta lainkaan se, mitä teillä on sanottavananne siitä, että Raamattu väittää avioliiton Jumalan kehittämä miehen ja naisen välinen pyhä sitoumus.

Valtaosalle meistä Raamattu on uskottavuudeltaan samaa tasoa kuin satukirjat. Sori, niin se vain on. Jos käyttäisitte lähteenänne Kalevalaa, teillä olisi yhtä suuret mahdollisuudet muuttaa meidän mielemme tästä asiasta. Eli kai te nyt hitto vieköön tajuatte tämän, vai oletteko te niin paksukalloisia? Teidän paperille painettu tekstinne ei eroa mistään muusta paperille painetusta tekstistä. Sen quottaaminen toiselle ihmiselle ei välitä mitään maagista pyhän hengen voimaa, joka inspiroisi meidät asettumaan teidän puolellenne taistelemaan hyväntahtoisuutta ja tervettä järkeä vastaan. Tiedättekö mitä se tekee? Se ärsyttää meitä. Se ärsyttää valtaosaa meistä samalla tavoin kuin asematunnelissa parveilevat Herätkää!-lehteä levittävät vanhat naiset tai eri järjestöjen naamalle tunkeilevat feissarit. Osaa meistä se ei edes ärsytä, vaan tilalle on tullut puhdas välinpitämättömyys. Ja jos minulta kysytään, niin ehkä ihan hyvä niin.

Minä en juurikaan välitä siitä, alkaako kirkko vihkimään homopareja vaiko ei, mutta olen melko varma, että niin tulee käymään. Siis oikeasti, luuletteko te, että kirkko aikoo menettää kaikki ne verotulot, joita se jäseniltään saa vain jotta voisi pitää Jouko Pihon kaltaiset latvakakkoset tyytyväisinä?

Yleinen suvaitsevaisuus (huom! puhun oikeasta suvaitsevaisuudesta, en kaiken maailman "eheyttäjien" alentuvasta myötätunnosta) homoseksuaaleja kohtaan ei myöskään ole mikään muoti-ilmiö tai vaihe. Te tietysti haluatte uskoa näin ja uskokaa vain, sillä se vain tarkoittaa että te olette aivan liian koppavia nähdäksenne, mitkä muutokset yhteiskunnassa ovat kauaskantoisia ja mitkä eivät. Samalla tavoin kirkosta eroaminen ei ole mikään muoti-ilmiö, mutta uskokaa niin jos tosiasioiden pakeneminen auttaa pitämään yllä teidän henkistä hyvinvointianne tässä maailmassa, joka on vähitellen lakannut pitämästä teidän pronssikautisia paimentolaisheimotarinoitanne moraalisen toiminnan mittapuuna.

Summa summarum: Antakaa nyt jo olla. Ketään paitsi teitä itseänne ei kiinnosta ja te olette hyvin vähälukuinen (vaikka myönnän, että sitäkin äänekkäämpi) vähemmistö. Olette ihan turhaan lähtemässä masinoimaan mitään toimintaa tätä vastaan, koska te ja teidän Raamattunne eivät pysty pysäyttämään edistyksen kulkua, vaikka kuinka niin luulisitte. Ja uskokaa vaan Jumalaan ja Jeesukseen tai mihin nyt haluattekaan uskoa, mutta hommatkaa elämä, ihan oikeasti. Aloittakaa jokin harrastustoiminta, johon ei kuulu profetoiminen, Raamatun pakkomielteinen plaraaminen tai mikään, mikä saa teidät tuntemaan tuota ärsyttävää uskonnollista närkästystä joka penteleen kerta kun joku saa hyvän idean. Olen kuullut, että esimerkiksi sauvakävely on tosi terveellistä ja pitää mielen vireänä.

Diplomaattinen KoskemattomuusTiistai 19.02.2013 11:36

1361128613913516217481.jpg

Haluaisin kovasti varoittaa sinua
että aivoissani on radikaali oppositio,
joka vaatii engrammiesi sammuttamista

ja tämä mustuneen veren tulva
tekee kehostani väsyneen ja vihaisen,

sinä et tunne minua,
koska en ole puhunut sielullani joka haluaisi,
että rakastaisit tai vihaisit minua
tai parhaassa tapauksessa molempia

en minä pelkää sormenpäissäsi leimuavaa tulta
tai syntejä, joita jokin kuollut jumala huusi korvaani
- pelkään sitä, että hautaudun
kuolevien tähtien aurinkotuuleen,
siihen osaan maailmankaikkeutta,
jossa kommunikoimme varjokuvilla
ja kylmillä morseaakkosilla
joista ei välity merkitysten tuska,
ei naurun prosodia tai seksi,
tai se, kuinka tärkein, suloisin asia
piilotetaan aikaisemmille riveille
luetteloinnin suojaan.

[Ei aihetta]Tiistai 16.10.2012 03:54God send the only true friend I call mine
Pretend that I'll make amends the next time
Befriend the glorious end of the line

HemofiliaTiistai 16.10.2012 03:51

Olet turmeltuneiden
merkitysten saareke
syövytät uteliaisuuteni
alemmille energiatasoille.

Tämä on pelkkää tuhlausta
mutta eivät haavatkaan tyrehdy
vain oivaltamalla, että kai sitä pitäisi
lopettaa vuotamasta verta.

Teologinen pähkinä purtavaksiLauantai 15.10.2011 13:43

Mitä tapahtuu ihmisille, jotka eivät koskaan ole kuulleetkaan Raamatusta tai Jeesuksesta? Millä kriteereillä heidän sielunsa tuomitaan tilinteon päivänä?

Jos esimerkiksi alkuasukas, joka on elänyt koko elämänsä eristyksissä, tulee taivaan porteille, niin mitäs Pietari siihen aikoo sanoa? "Paska mäihä, sun olisi pitänyt kuulla tästä tyypistä joka naulittiin parituhatta vuotta sitten ristille" ?
Sen sijaan että näkisin aiheelliseksi tuomita Norjan joukkomurhasta järkyttyneet ihmiset (mukaanlukien itseni) vain koska he eivät ymmärrä että vastaavia raakuuksia tapahtuu joka päivä ympäri maailmaa, tyydyn vain vilpittömän hämmentyneesti ihmettelemään, miksei vaikkapa Darfurin konfliktissa (2003-2010) keskimäärin n. 115 siviilikuolemaa / päivässä (yhteensä konfliktin aikana 300 000 siviiliuhria) kykene järkyttämään meitä.
En tiedä, miksen itsekään osaa erityisemmin järkyttyä Darfurista.

Onko 300 tuhatta siviiliuhria liian suuri luku käsitettävissä merkityksellisesti näillä apina-aivoilla?

Vai onko maantieteellinen läheisyys todella niin keskeinen tekijä ajatusrakenteissani, että se mahdollistaa valikoivan tyrmistymisen raakuuksiin, vaikka niissä kuolleiden ihmisten määrä jäisi vain 0,03 prosenttiin erään Afrikan tuoreimman konfliktin kuolonuhrien lukumäärästä?

Sievert Fodder - SupercellMaanantai 27.06.2011 01:29

Uutukaista kokeellista, pelkistettyä sähkömusiikkia.

http://www.mikseri.net/artists/sievert-fodder/supercell/475955/

Armonuskonnon sietämätön keveysLauantai 15.01.2011 01:35

Tulipa tässä mieleen.

Mihin pohjautuu kristittyjen itsevarma asenne omasta uskonnostaan "armonuskontona" ?

Useimmiten kristittyjen piirissä oletetaan että on jossain määrin viisasta todeta uskontoon kuulumattomille ihmisille, että kristinuskossa pelastus tulee uskon (tarkemmin ottaen Jeesuksen Kristuksen hyväksymisen henkilökohtaiseksi pelastajakseen) kautta, ei tekojen.

Kysymys kuuluu: Mitä sitten? Miten tämä saa ketään vakuuttuneeksi siitä että uskontonne on oikeassa tai jotenkin paremmin puolustettavissa moraalisuuden tai loogisuuden puitteissa? Siis ymmärrän kyllä, että se saa kristityt itsensä tuntemaan olonsa paremmaksi, kun heidän ei tarvitse nostaa tikkua ristiin ansaitakseen paikkansa taivaassa, mutta miten sen olisi tarkoitus vakuuttaa meitä muita siitä, että uskontonne on jotenkin muita parempi?

Niin vaikeaa kuin se erityisesti on fundamentelisteille, paskantärkeille apologeetikoille ja teini-ikäisille evankelistoille, niin kokeilkaapa hetken ajan astumista toisen henkilön saappaisiin. Kuvitelkaa, että joku tulee sanomaan teille, että "moi, minun hengelliset näkemykset pohjaavat siihen, että jumalani ei kannusta ihmisiä hyvään tarjoamalla palkinnoksi ikuista elämää vaan pelkkä telepaattinen uskonoppien hyväksyminen riittää."

Toki, kuulostaa kivalta ajatukselta. Se kuulostaa kivalta samalla tavoin kuin joku puolihullu puoskari, joka lupaa, että ottamalla ihmepilleriä X sinusta tulee kaunis, hoikka, suosittu ja huippuälykäs. Jos lupaat jotain hienoa, niin lupauksesi uskottavuus ei kasva jos liität lupaukseesi mukaan ajatuksen, että tämä kaikki saavutetaan helposti. Itse asiassa se vähentää uskottavuuttasi.

Jos minulle tarjotaan töitä verkostomarkkinointialalla ja todetaan "voit tienata helposti paljon rahaa", se kuulostaa turhan hyvältä ollakseen totta. Se myös on turhan hyvää ollakseen totta. Verkostomarkkinointi on kusetusta. Helppoa rahaa ei ole - ja jos on olemassa jonkinlainen jumala, voin myös olla varma siitä, että sama pätee pelastukseen. Joten jos joku päivä hurahdan uskoon, niin uskonnonvalintani heijastelisi minun asennettani elämään- eli vittuun passiivisuus, asiat pitää ansaita ja teot merkitsevät enemmän kuin sanat (tai telepaattiset sopimuksenteot näkymättömän, kaikkivoivan isähahmon kanssa.)

Intro kiittää ja kuittaa.