IRC-Galleria

Alkuräjähdys oli tapahtuma, josta alkuräjähdysteorian mukaan nykyinen maailmankaikkeus sai alkunsa.[1][2] Alkuräjähdysteoria on saavuttanut kosmologiassa vakiintuneen aseman. -_________- kaikkien räjähdysten äiti.

Supernova on tähden räjähdys, joka voi syntyä kahdella eri tavalla. Massiivinen tähti voi luhistua fuusion loputtua oman painovoimansa johdosta neutronitähdeksi tai mustaksi aukoksi tai kaksoistähdissä valkoinen kääpiö voi kasvattaa massaansa yli Chandrasekharin rajan. toi on tommonen kevyt viikonloppu normi päivä räjähdys.

Ydinräjähdyksen vaikutukset ovat moninaiset: ydinräjähdys tappaa muun muassa kuumuuden, paineen ja ionisoivan säteilyn avulla. Ydinräjähdyksen energiasta vapautuu 40–60 prosenttia paineena, lämpönä 30–50 prosenttia sekä radioaktiivisena alkusäteilynä 5 prosenttia ja jälkisäteilynä eli radioaktiivisena laskeumana 5–10 prosenttia. toi on sit semmonen räjähdys mitä sattuu 2 kukauden välein et ne on niit ronaus reissuja johki ouluu.

Imploosio eli kappaleen äkillinen sisäänpäin luhistuminen on räjähdyksen vastakohta. tää on semmonen "emmä lähe vetää mä katon himas leffan ja meen nukkuu"

Räjähde eli räjähdysaine on kemiallinen yhdiste, joka voi tuottaa erittäin lyhyessä ajassa suuren määrän kaasuja ja lämpöä, joka synnyttää valtavan paineen, joka etenee räjähdyksenomaisen nopeasti hajottaen ympäristöä. Eli säkki.

Räjähdysnopeudesta riippuu millainen vaikutus räjähteellä ympäristöön on. Vähän kuin viinalla joniin?

Teorian mukaan supermassiivinen tähti (yli 40 Auringon massaa) saattaa päättää päivänsä hypernovana. Tähden ydin romahtaa suoraan mustaksi aukoksi, muu osa tähdestä sinkoutuu avaruuteen ja samalla kaksi hyvin voimakasta energeettistä plasmasuihkua purkautuu pyöriviltä navoilta lähes valonnopeudella. Tämmönen räjähtäminen on teoriassa mahdollinen, mutta siihen vaaditaan jo niin isot kriteerit et vähintään pitää herätä jostai papua-uusi guinean kuningattaren sängyn alta joku jalka amputoituna.

Kaksikomponenttiräjähteessä hapetin ja polttoaine ovat eri molekyyleissä ja eri ainerakeissa.

Kaksikomponenttiräjähteisiin voidaan laskea myös useamman komponentin sisältävät räjähteet. tällöin pitää nauttia kahta alkomaholi juomaa sekasin.

TNT (trinitrotolueeni, trotyyli, 2,4,6-trinitrometyylibentseeni, C7H5N3O6) iha perus häkki kukki

written by: filosofi Linnavuori 22.04.2008

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.