IRC-Galleria

Otteita OrjattarestaKeskiviikko 15.04.2009 03:18

- Pojathan hoitivat vaan tehtäviään, sanoi Cora. - Olivat meidän turvanamme.
- Juu, mikään ei ole niin hyvässä turvssa kuin kuollut, kivahti Rita vastaukseksi. - Hän oli omilla asioillaan.
- Se oli pelkkä vahinko, sanoi Cora.
- Ei vahinkoja olekaan, sanoi Rita, ja kuulin hänen kolistelevan atioita tiskialtaassa. - Kaikki on tarkoitettua.

*************

Tämä rakastajatar - äitini selitti sanan minulle, hän ei uskonut asioiden salailuun, minulla oli jo nelivuotiaana sukupuolielimistä kertova kirja, jonka kuvat hyppäsivät koholle kun sen aukaisi - tämä rakastajatar oli aikoinaan ollut hyvin kaunis.

*************

Luen nopeasti kun kerran olen saanut tilaisuuden, ahneesti, melkein hyppien, ja yritän ahta mieleni niin täyteen kuin mahdollista suraavaa pitkää nälkäkautta varten. Jos lukemiseni olisi syömistä niin se olisi samanlaista kuin nälkää nähneiden mässäily, jos se olisi seksiä niin se olisi nopea salavihkainen seisomapano jollain peräkujalla.

*************

Komentajan sanat pitävät paikkansa. Yksi ynnä yksi ynnä yksi ynnä yksi ei ole neljä. Jokainen ykkönen pysyy ainutlaatuisena itsenään, niitä ei voi millään keinolla liittää yhteen. Niitä ei voi vaihtaa toisiinsa. Ne eivät korvaa toisiaan. Nick Lukea eikä Luke Nickiä. Pitäisi ei päde.

*************

- Pidättyvyys hellyttää sydämen. Me siteeraamme television myöhäfilmejä, niiltä entisajoilta. Je ne filmit itsekin olivat silloin jo vanhaa kamaa; tuollaiset puheet olivat kotoisin ajalta kauan ennen meitä. Ei edes äitini puhunut sillä lailla, ei ainakaan silloin kun tunsin hänet. Niin ei todennäköisesti kukaan koskaan puhunut tosielämässä, se oli kaikki alun alkaenkin pelkkää tekopeliä. Mutta tuntuu silti hämmästyttävältä, miten kevyesti se kaikki palaa mieleen, se tylsä ja teennäisen hilpeä seksuaalinen kiusoittelu. Nyt huomaan mihin sillä pyrittiin, mihin sillä aina poikkeuksetta pyrittiin - pitämään oma ydin saavuttamattomana, piilossa, suojassa.

*************

Haluaisin olla tuntematta häpeää. Haluaisin olla häpeämätön. Haluaisin olla tietämätön. Silloin en tietäisi miten tietämätön olin.

*************

En voi mistään tietää onko tänä loppuni vai uusi alku: olen antanut itseni vieraiden käsiin, koska en voi sille mitään.
Ja niin minä nousen sisäiseen pimeyteen; tai sitten valoon.

*************

Margaret Atwood

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.