IRC-Galleria

Lääkkeitä kaikille!Torstai 28.02.2013 17:22

http://fi.wikipedia.org/wiki/SSRIhttp://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/02/1714037/ss-nuoria-tappajia-yhdistaa-laake---laukaisi-vihan
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121001141439.htm
http://www.terve.fi/masennus/tama-laake-aiheuttaa-aggressiivisuutta-lapsissa

Tämä asia on ollut jo pitkään tiedossa monilla eri tahoilla. Psykiatrit, lääkärit ja muu hoitohenkilökunta varmasti on osanneet yhdistää SSRI-lääkkeiden ja nuorten aggressiivisuuden kauan aikaa sitten. Asia on ollut esillä aina välillä mediassakin, mutta kukaan ei ole viitsinyt kiinnittää juttuun juuri huomiota. Kun tapahtuu koko kansaa kuohuttavia asioita kuten esim. nämä kouluampumiset ja Hyvinkään tapaus, aihe nousee taas hetkeksi pinnalle mutta mitään ei tapahdu.

"SSRI-lääkkeiden tehoa on perusteltu sillä, että itsemurhat ovat vähentyneet niiden käytön yleistymisen aikana (lähde?). Tutkimusten mukaan SSRI-lääkkeiden käyttö kuitenkin lisää itsemurhayrityksiä 40 prosentilla. Sen sijaan itsemurhakuolemien määrä on vähentynyt kolmanneksella. [13] Itsemurhakäyttäytymisen riski on etenkin nuorilla SSRI-lääkkeen käyttäjillä, eikä lääkettä yleensä suositella määrättäväksi lainkaan alle 18-vuotiaille.

Meta-analyysien ja tutkimusten perusteella SSRI-lääkkeiden teho masennustilojen hoidossa ei ole parempi kuin vanhempaan RIMA-lääkkeiden ryhmään kuuluvalla moklobemidilla.[16]

2000-luvun jälkipuolella kävi ilmi, että lääketehtaiden rahoittamia masennuslääketutkimuksia on julkaistu vuosien varrella valikoivasti, siten että negatiivisen tuloksen antaneet tutkimukset on jätetty lähes systemaattisesti julkaisematta.[17][18]"

So here we go, lääkkeitä kaikille ja unohdetaan se keskusteleminen ja seuranta kokonaan. Pistetään hoitoon sitten kun se lääkitty hullu yrittää tappaa itsensä tai jonkun muun. Kyllähän fyysisetkin kivut lähtee lääkkeillä, miksei psyykkisetkin?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.