IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kuolema tuli Kauhajoelle.Keskiviikko 24.09.2008 02:55

Tutkinnanjohtaja Kauhajoen surmista: "Surmaaja oli jättänyt opiskelija-asuntolaansa kaksi lyhyttä, käsinkirjoitettua viestiä ja lyhyesti viestien sisältö oli, että hän vihaa tätä ihmiskuntaa ja ihmisrotua."

Ikävä sanoa, mutta tuttu tunne. Sillä erolla ehkä että en niinkään vihaa ihmisrotua vaan sitä tilaa johon se on ajautunut. Ja pari tappoa sinne tänne on huonoin mahdollinen ratkaisu ongelmaan.
Eli sinänsä sanoisin että tuo on huono tekosyy kyseiselle teolle. Miksi kirjoitan tästä tänne? Siksi että jos en olisi tervejärkinen, tekisin varmaan tuon saman tempauksen jossain fundamentalistikirkossa otsikolla "religion kills"

Se että ihminen ei ajattele, vaan toimii jonkun fundamentalistisen dogman pohjalta, on säälittävää, ja vaarallista. Se että ihminen elää kirjaimellisesti vuosituhansia sitten kirjoitetun kirjan varassa, taannuttaa ihmiskuntaa, ja vieraannuttaa meitä siitä mikä meidät on saanut tänne, järjestä.
Uskonsodat ja uskon aiheuttama ihmismielen heikkous saa minut masentumaan. Säälin sitä että ihminen hakee itselleen voimaa jostain kuvitusolennosta, tajuamatta että voisi löytää sen voiman itsestään. Ja itseasiassa se kuvitusolento ei sitä voimaa anna, vaan aivot käyttää sitä olentoa placebona, ja se voima todellisuudessa tulee itsestä. Ihminen vaan luulee että se tuli jostain ulkoa. No se on tietty jokaisen oma ongelma. Mutta se että ihminen tappaa toisen ihmisen tämän kuvitusolennon nimissä, on meidän kaikkien ongelma. Ja paha ongelma onkin.

Thaimaassa hindut ja muslimit tuhoavat ja tappavat kilpaa, sama juttu pakistanin ja intian välillä, vaikkakin politiikkaan verhottuna. USA ja Irak/Iran käyvät "uskonsotaa" Palestiina ja Israel, Kiina ja Tiibet, Turkki ja EU... Jokaisessa maassa on omat henkisen väkivallan ryhmittymänsä jotka lietsoo vihamielisyyttä eri ryhmien välille. Ja millä verukkeella? Olen oikeassa koska tämä kirja sanoo niin, ja se kirja on TOTUUS, ja minun tulkintani TOTUUDESTA on JUMALAN ANTAMA... Mitä tuohon voit sanoa?

Maailmassa on todella monia tahoja jotka sanovat täsmälleen samaa. Korkeintaan yksi heistä voi olla oikeassa. Pelkään kuitenkin että he kaikki ovat väärässä, ja jokainen kuolema uskon nimissä on täysin turha.

Ihmiskunta on tällä hetkellä murrostilassa. Se on saavuttanut pisteen jota ihmisen fyysinen ja henkinen sietokyky ei enää kestä. Ihminen murtuu. Ihmismieli on ajettu nurkkaan eikä se enää kykene toimimaan luonnollisella tavalla. Syitä on useita, ja jokaisella omansa. Ongelma on siinä että syitä on niin paljon, että on jopa varaa valita. Maailma on paha, ja se pahuus tulvii silmille tietokoneen ja television ruudulta joka päivä. Tietoyhteiskunnan nurja puoli on että saa tietää myös kaiken paskan. Joidenkin pää kestää sen, toisten ei.

Mikä siihen ratkaisuksi? Hyvä kysymys. Itse en ratkaisua siihen tiedä, mutta sen tiedän että parin viattoman opiskelijan ampuminen ei ainakaan auta yhtään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.