IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ilmastokatastrofista.Tiistai 15.12.2009 10:57

Minua on viimepäivinä huvittanut ja hetkittäin myös raivostuttanut nämä erilaiset ilmastokeskustelut. Joku kävi hakemassa pari sähköpostia ja nyt yhtäkkiä ilmasto ei lämpenekään? -.-

Mikä siinä on kun ihmiset on niin helvetin yksinkertaisia? Ei tämä ole mielipidekysymys. Kun katsoo ihan pelkkää dataa, niin saa selville että ilmasto on lämmennyt viime vuosina ja edelleen lämpenee. Onko tulossa ilmastokatastrofia? No se taas on mielipidekysymys, sillä se mitä kukin pitää katastrofina on subjektiivista.

Me olemme tunkeneet tänne pienen hiilidioksidipiikin, joka lämmitti aavistuksen tätä palloa. Se aiheutti parin metaanitaskun sulamisen josta aiheutuu lisälämpenemistä. Se lisälämpeneminen aiheuttaa lisää metaanitaskujen sulamista, ja kierre on valmis. Ei meidän tarvinnut kun sysätä palloa vähän liikkelle, ja luonto hoitaa loput. Mutta mitä tästä seuraa?

No sitä että tapahtuu muutos, ja me olemme todistamassa sitä. Siinä kaikki. Onko se katastrofi? Ei ollenkaan, ilmasto on aina muuttunut ja luonto on aina sopeutunut. Onko se katastrofi ihmiselle? Ei, me sopeudumme myös. Onko se katastrofi yhteiskunnalle? HELL YES!!

Jos aletaan ajattelemaan muutakin kun lajin säilymistä, niin sitten on katastrofin ainekset kasassa, koska sopeutuminen maksaa. Ja näin iso sopeutuminen näin nopeasti maksaa helvetin paljon. Ja tästä syystä ihmiset kutsuu asiaa katastrofiksi. Katsos kun vesi nousee ja olosuhteet muuttuu muutenkin, niin ihmiset joutuu siirtymään, ja ne jotka eivät siirry joutuu nekin muuttamaan elintapojaan rajusti. Ja kaikki tämä maksaa helvetisti rahaa.

Joten lopulta kyse on siitä miten asiaa katsoo. Ilmislaji ei ole häviämässä, ja siltä kannalta katsottuna ei ole tapahtumassa minkäänlaista katastrofia. Joutuu vaan vähän eväänsä liikuttamaan. Toisille se on katastrofi, toisille ei.

Subjektiivisita tämäkin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.