IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

37,2 °CPerjantai 30.07.2010 11:40

Voin kuvitella että eilen Joensuun torilla on kuulunut pari kuuluisaa lausahdusta: "jo on aikoihin eletty" ja "on ilmoja pielly".

Jos joku olisi sanonut minulle joskus 15 vuotta sitten että olen joskus 37 °C:n lämpötilassa olisin ollut ihmeissäni. Jos joku olisi sanonut että se 37 °C on täällä, olisin nauranut ja syyttänyt valehtelijaksi. Olisin ollut väärässä.

Oliko se hirvittävän kuuma ja tukala kokemus? Ei, se oli oikeastaan erittäin mukava tunne. Kehon sisällä on sama lämpötila kun ulkopuolellakin. Tuntuu siltä niin kun ilmaa ei edes olisi. Sillä hetkellä kun mittari saavutti täällä 37 °C, taivas oli juuri mennyt pieneen pilvikerrokseen. Suoraa auringonpaistetta ei tuntunut, ja sen lisäksi ilma oli erittäin kuivaa.
Sellaista tukalaa kosteutta ei siis ollut. Kaiken lisäksi oli hieman tuulta, mikä ei sinänsä muuttanut olotilaa suuntaan tai toiseen.

Syy miksi tuuli normaalisti tuntuu viileältä, on että ilmavirta viilentää 37 °C:sta ihoa, jonka ruumiinlämpö normaalisti pitää siinä 36-37 °C:n tuntumassa. Mutta nyt tuuli oli saman lämpöinen, joten ainut mitä tunsi oli paine-ero. On muuten aika epärealistinen tunne. Tajusin että olen tuntenut saman tunteen ennenkin, mutta unessa (Kayin).

Kaiken kaikkiaan voi vaan sanoa että onpahan nyt on tuokin koettu. Jotenkin ihmeellistä mihin kaikkeen sitä sopeutuu. Viimeiseen kahteen päivään nämä lämpötilat ei ole tuntunut enää pahalta, vaan aivan normaalilta. En voi sanoa kun että "jo on aikoihin eletty" :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.