IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Siirtolaisuudesta.Keskiviikko 20.04.2011 12:15

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kofi+Annan+Siirtolaisuutta+ei+voi+pys%C3%A4ytt%C3%A4%C3%A4/1135265535234

"Siirtolaisuutta ei voi pysäyttää" Kai tämä on kaikilla tiedossa? Toivon niin.

Olemme saapuneet sellaiselle aikakaudelle että ihminen voi liikkua kohtalaisen vapaasti ympäri planeettaa. Kun koulutus kasvaa ja yritykset globalisoituu, ihmiset lähtevät helposti ulkomaille töiden perässä. No tämä oli varmaan kaikille selvä. Seuraava saattaa tulla uutena joillekin.

Tällä hetkellä tuleva suurin siirtolaisuutta aiheuttava tekijä on ilmastonmuutos. Säiden ääri-ilmiöiden lisääntyessä ensimmäisenä menee satoja pilalle, joka aiheuttaa köyhyyttä. Tämä aiheuttaa pakolaisuutta. Jatkossa jotkut alueet tulevat olemaan maatalouden kannalta kelvottomia, ja sen jälkeen tulee alueita jotka ovat täysin elinkelvottomia. Ongelmana on se, että nämä tulevat olemaan niitä alueita jotka jo nyt ovat köyhiä, ja niissä on suuri väestö. Tämä tulee aiheuttamaan suuren joukkopaon uusille alueille. Ja nimenomaan niille alueille jossa on parhaat elinolosuhteet. Eli tänne.

Pohjois- ja keskieuroopan väkiluku tulee moninkertaistumaan. Jos joku sanoo että meillä on maahanmuutto-ongelma nyt, joudun naurahtamaan. 50 vuoden päästä meidän rajalla saattaa kolkutella peräti 10 miljoonaa ihmistä. SITTEN meillä on maahanmuutto-ongelma. Tämä ei ole vielä mitään.

Tämä kaikki tulee tapahtumaan väkisin, sillä reagoimme näihin asioihin yli kymmenen vuotta liian myöhään. Nyt tälle ei enää voi tehdä mitään muuta, kun tehdä järjestelyjä joilla saadaan helpotettua painetta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.