IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Suomi, Euroopan turvallisin maa 2015!Sunnuntai 18.12.2011 20:05

Tällaisen tulevaisuuden vision ovat päättäjämme keksineet. Pohdin tätä asiaa nyt täältä ruohonjuuritason näkökulmasta.

Olin viime yönä työvuorossa kentällä täällä Turussa. Päivällä laitoksemme oli kertonut medialle henkirikoksesta ja se tapahtuma työllisti meitäkin iltasella. Illan ja yön aikana sattui ja tapahtui vielä monenlaista muutakin. Seuraavassa laitoksemme hienosti muotoiltu tiedote, joka annettu tänään:

"Illan ja yön aikana kirjattiin useita pahoinpitelyilmoituksia, joista osa tapahtui yksityisasunnoissa ja osa yleisillä paikoilla Turussa.

Poliisi suoritti epäiltyjen kiinniottoja pahoinpitelyihin ja muihin rikoksiin liittyen jopa niin tehokkaasti, että Turun poliisivankilan säilytyskapasiteetti oli ajoittain koetuksella. Viikonlopun vilkkaus oli joulun läheisyyden ja kiivaimman pikkujoulukauden jälkeen valitettavan suuri."

Tällaisten tiedotteiden takana yksittäinen konstaapeli näkee ja kokee monenlaisia tilanteita, joista ei voi sen enempää kertoa. Kun työssään kohtaa rikollisuuden koko kirjon viikosta toiseen, niin ajatukset muokkautuvat väkisin. Poliitikot ja muut kansalaiset näkevät asian vähän toisin... tai ainakin niin kauan kunnes oma talo töhritään, omaan autoon murtaudutaan, oma lapsi hakataan tai joutuu jonkun muun rikoksen uhriksi.

Oman kokemuksen perusteella voin aika suoralta kädeltä tyrmätä tällaiset otskikon kaltaiset visiot. Poliittiset päättäjämme ovat vähentäneet poliisien resursseja huomattavasti, samaan aikaan rikollisuuden lisääntyessä. Työttömien poliisien määrä myös lisääntyy, kun uusien palkkaamiseen ei ole enää varaa. Voidaan perustellusti kysyä, onko tällainen politiikka järkevää???

Suomen poliisi on kaikesta huolimatta tehokas ja kansalaiset luottavat meihin. Kehityssuunta on kuitenkin jo useita vuosia ollut niin huolestuttava, että poliittisten päättäjien olisi vihdoin herättävä tekemään asialle jotain.

Kuluvana vuotena olemme huomanneet, että on paljon mielenkiintoisempaa keskustella työpaikkaruokailun alennusprosenteista, kuin poliisin resursseista.

Tässä päällimäiset ajatukseni.

Toivotan kaikille hyvää joulua ja rauhallisempaa uutta vuotta!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.